Pesto van spinazie, feta en kappertjes

Ken je dat: je koopt een bak of zak spinazie en daar zit meer in dan je nodig hebt? Je kunt het dan prima gebruiken bij een omeletje op brood of toast. Maar je kunt er ook pesto van maken. Deze pesto van spinazie wordt gemaakt met slechts 4 ingrediënten, tenminste als je de smaakmakers zout en peper niet meetelt.

pesto van spinazie

Omdat spinazie van zichzelf niet zo’n hele sterke smaak heeft zoals bijvoorbeeld basilicum, zijn juist de feta en kappertjes een fijne aanvulling. Deze geven een wat meer gesproken smaak en maken deze pesto bijzonder lekker. Ik had tijdens het proeven of er voldoende zout en vooral peper in zat al bijna alles opgegeten. Haha… Dat is ook het lastige aan koken: ik heb door al het proeven vaak al gegeten voor het klaar is.

Deze pesto van spinazie kun je als hapje presenteren bij een borrel, barbecue of op en feestje. Je kunt er natuurlijk ook veel andere dingen mee doen. Denk aan als een saus voor bij pasta. Op je brood met kaas, hüttenkase of met bijvoorbeeld ham. Eigenlijk zijn de mogelijkheden net zo divers als met een basilicumpesto (wat stiekem de enige is die de naam pesto mag dragen, maar goed… Ik neem aan dat ik niet word gearresteerd nu. ;))

Recept Pesto van spinazie, feta en kappertjes

Wat heb ik gebruikt?

 • ca 100 gram (baby)spinazie, gewassen en gedroogd
 • 2 eetlepels blokjes feta/witte kaas, ik gebruikte die uit een pot met olie en specerijen
 • 2 theelepels kappertjes, uitgelekt
 • olijfolie
 • (zwarte) peper en zout, naar smaak

Hoe heb ik het gemaakt?

Doe de spinazie samen met de fetablokjes of blokjes witte kaas en de kappertjes in de hakmolen die bij je blender komt. Kruid met een beetje zout en peper.

Sluit de molen en zet hem aan. Pak nu het geheel op en zorg dat je hem dichthoudt. Zet hem aan, houdt hem scheef en schudt het geheel. Dit klinkt misschien gek, maar zo hakt ie veel beter en gaat alles echt door elkaar.

Open het bakje en roer door met een lepeltje. Als het geheel nog niet fijn genoeg is, herhaal dan de vorige stap.

Wanneer het wel fijn genoeg is, voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe. Roer het geheel door en kijk of je het smeuiig genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat olijfolie toe en roer het door. Herhaal dit tot het de gewenste substantie heeft.

Proef de pesto en kruid naar smaak met zout en peper. De pesto is nu klaar voor gebruik. Hij blijft een paar dagen goed in de koelkast. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

32 reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik wil al een hele tijd pesto maken. Bedankt voor dit recept. Ideaal, en nog gezond ook!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen! 😉 Heb je wel eens de klassieke pesto gemaakt? Dat is basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie. En natuurlijk wat zout en peper. 😉

 2. irma schreef:

  Mmmm lekker, deze ga ik even opslaan!

 3. alexa schreef:

  Omg mega lekker lijkt me dit! Ik wil dit wel een keertje proberen

 4. Blog & Beauty schreef:

  Het ziet er verrukkelijk uit, ik ga het zeker eens proberen. Maar het probleem ken ik niet, want bij mij blijft er niets over van de spinazie. Ik kijk juist in de pan waar alles gebleven is, hihi.

  • Sandra schreef:

   Hahahaha… Ik kook voor mezelf, dus ik houd nog wel eens restjes over. En die verwerk ik dan weer. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon meer pesto maken. 🙂

 5. Lonneke schreef:

  Ik ben gek op pesto en spinazie, dit is zeker iets om ook voor mij te proberen.

 6. Amanda schreef:

  Wat maak je toch een heerlijke dingen! Ik doe iedere keer weer inspiratie op…dankjewel!

  • Sandra schreef:

   Ah, wat lief Amanda! Dat vind ik het leukste: als ik mensen kan inspireren. Recepten zijn er tenslotte om lekker mee te spelen. 🙂

 7. Oh! Dit ziet er ook weer zo lekker uit! 🙂

 8. Fleur schreef:

  Ik hou erg van spinazie en feta, nooit gedacht om er een pesto van te maken. Bedankt voor het recept

  • Sandra schreef:

   Graag gedaan, Fleur! Je kunt ook een heel lekkere tapenade maken door zo’n klein smal potje groene olijven (uitgelekt), een klein potje kappertjes (uitgelekt) en een stukje feta/witte kaas in de keukenmachine te mengen. Voeg wat olijfolie en zwarte peper toe en je heb een heerlijke tapenade. En supergoedkoop. Het recept vind je hier: http://www.budgetchef.nl/tapenade-van-olijven-en-feta/

 9. esther schreef:

  Wat een goed recept zeg! Die zakken zijn idd mega en ik gebruik ze vaak voor smoothies maar altijd over. Klinkt heerlijk, ga het eens maken!

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Esther! Laat je weten of je het lekker vond? En ik ben blij dat ik kan helpen je spinazie op te maken… haha… 😉

 10. Kreanimo schreef:

  Dat is er eentje die mijn zoon lekker gaat vinden. Uitgezonderd de kappertjes…

  • Sandra schreef:

   Houd je er dan rekening mee dat je hem wat extra moet kruiden? Lust ie wel olijven? Ik denk dat die hier ook heel lekker in gaan zijn.

 11. Cassandra schreef:

  Ik ben gek op pesto, maak vooral graag pasta met pesto. Ik ga dit een keer proberen

  • Sandra schreef:

   Laat je weten of het gesmaakt heeft, Cassandra? Ik heb ook nog een hele lekkere met rucola en pistachenootjes. Helaas zijn die laatste niet echt goedkoop. 🙁

 12. Dewi schreef:

  Ohh wat lekker. Ik vind pesto lekker, maar de smaak is inderdaad wat overheersend. Spinazie pesto heb ik nog nooit van gehoord, maar het lijkt mij erg lekker en wat zachter van smaak denk ik

 13. Madelon schreef:

  Pesto is heerlijk! Door de pasta, bij stokbrood heerlijk! Ga het eens proberen, ziet er interessant uit

 14. Chantal schreef:

  Heerlijk deze versie mag ik ook hebben! Yay! Dankjewel voor een recept voor pesto zonder amandelen. Xxx

 15. Jody schreef:

  Haha herkenbaar van die spinazie.. Heb er toevallig laatst ook spinazie van gemaakt en ingevroren!

 16. Sherry schreef:

  Weer zo een heerlijk en gevarieerd recept. Ik ben gek op pesto en feta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.