Pastasalade met zalm met Heks’nkaas dressing

Rondkomen op een vast budget kan soms een enorme uitdaging zijn. Hoe zorg je dat je niet elke week hetzelfde eet? En hoe zorg je dat je toch elke keer weer smakelijke dingen op tafel zet? Op zich word ik daar steeds handiger in, maar soms mis ik bepaalde ingrediënten wel. Ik heb dit jaar bijvoorbeeld geen asperges gegeten, maar goed, dat komt volgend jaar wellicht wel weer. Wat ik soms ook heel erg mis, is gerookte zalm. En dus ook bijvoorbeeld een heerlijke Pastasalade met zalm.

pastasalade met zalm en heksnkaasdressing

Je hoort mij overigens niet klagen hoor. Ik eet heerlijke dingen en ik word steeds creatiever. Vooral dat laatste vind ik erg leuk. Maar toen was ik ineens een klein geluksvogeltje: ik mocht naar de Eerste Steenlegging bij de nieuwe fabriek van Klaas Puul en kreeg daar een zeer genereuze goodiebag mee naar huis waar onder andere gerookte zalm in zat én ik mocht ook nog de twee nieuwe dressings van Heks’nkaas testen in een heus testpanel. Lucky me. Oe en net zoals de orginele Heks’nkaas zijn ook die dressings heerlijk. Ik heb ze alleen zelf nog niet zien staan, maar je kunt ze bij de Jumbo kopen voor €1,99 per flesje. Ik gebruikte de originele versie voor deze Pastasalade met zalm.

NB:  Voor de duidelijkheid: deze salade is gemaakt met een dressing van het merk Heks’nkaas. Dus NIET met de standaard Heks’nkaas, waar je overigens wel heerlijke dressing mee kunt maken. 

Recept Pastasalade met zalm met een Heks’nkaas dressing

Wat heb je nodig?
( 4 porties of als bijgerecht bij de barbecue)

 • ca 150 gram pasta, bijvoorbeeld penne of fusilli (23 cent)
 • 100 gram gerookte zalm (€ 3,75)
 • 1 rode ui, schoongemaakt (18 cent)
 • 4 theelepels kappertjes, uitgelekt (50 cent)
 • 1/2 zakje veldsla (50 cent)
 • 2 tomaten (47 cent)
 • 2 eieren (33 cent)
 • 6 à 7 volle theelepels Heks’nkaas dressing origineel (1 euro)
 • zout en peper, naar smaak
Kosten
Totaal: € 6,96
Per persoon: € 1,74

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook tegelijkertijd ook de eieren in 10 minuutjes hard.

Snijd intussen de rode ui in vier partjes en snijd hier weer smalle ringetjes van. Als je liever kleinere stukjes ui in je salade wilt hebben, kun je de ui ook snipperen. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten en deze te vochtig zijn. Snijd de zalm in stukjes. Scheur de veldsla in stukjes. 

Giet de pasta af als deze klaar is en spoel af met koud water zodat het niet doorgaart. Roer eventueel een klein beetje olijfolie door de pasta en roer door. Laat de pasta goed afkoelen.

Roer nu alles samen met de Heksn’kaasdressing door goed door elkaar. Proef de salade en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. Desgewenst kun je natuurlijk ook nog wat dressing toevoegen. 

Serveer koud als maaltijd, bij de picknick of bij de barbecue. 

Eet smakelijk!

Wil je meer inspiratie voor pastasalades? Probeer dan ook eens de volgende variaties:

koude pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

Pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

 

frisse pastasalade met munt

Frisse pastasalade met munt en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

31 reacties

 1. Danella schreef:

  Leuk recept! Heb nog nooit Heks’nkaas gebruikt in een warm gerecht, maar ben wel benieuwd.

  • Sandra schreef:

   Hi Danella, Dank je wel! Dit is trouwens ook geen warm recept gerecht hè. 😉 En ik gebruikte Heks’nkaas dressing. Niet dat je van de gewone versie geen dressing kunt maken hoor. Maar dat is niet wat ik hier gebruikt heb. 😉

 2. Elke schreef:

  Ik heb nog nooit eerder gewerkt met heks’nkaas dus ben wel benieuwd hiernaar!

  • Sandra schreef:

   Hoi Elke, Heks’nkaas vind ik sowieso erg lekker op bijvoorbeeld plakjes stokbrood. Ik heb in dit recept alleen wel de dressing van Heks’nkaas gebruikt en dus niet de normale versie. Daar kun je trouwens wel dressing mee maken hoor. 😉

 3. Xenia schreef:

  Klinkt wel erg lekker! Ik vind de gewone heks’nkaas erg lekker ben benieuwd naar de dressing.
  Ik vind het hoe je het steeds voor elkaar krijgt om zo ” goedkoop” te koken en toch wat lekkers op tafel zet..

 4. Renata schreef:

  Nee voor mij geen zalm, maar die met ham en kaas zal ik zeker en vast wel lusten 🙂

 5. Dit receptje lijkt me echt lekker! Heks’n kaas ken ik wel niet..

  • Sandra schreef:

   Heks’nkaas is een soort smeerkaasje met prei, knoflook en allerlei kruiden. Echt superlekker! Ook bij de barbecue op stokbrood bijvoorbeeld.

 6. Bianca schreef:

  Je hebt er heerlijke recepten erop staan zeg ? ga er zeker een paar proberen

 7. Dyonne Bakker schreef:

  Dit receptje sla ik denk toch over. Ik hou namelijk totaal niet van zalm. Die heksenkaasdressing lijkt me dan wel weer super lekker 🙂

  • Sandra schreef:

   Dan wordt het lastig inderdaad.. 😉
   Binnenkort heb ik nog een receptje met de Heks’nkaasdressing. Zonder zalm en met de tomaat-basilicumversie.
   En de dressing is echt superlekker. Ik zag dat ze ze bij de Jumbo verkopen.

 8. Marijke schreef:

  Klinkt heerlijk! Alleen 150 gram pasta redden wij hier niet denk ik. We hebben een kleine pastafan in huis lopen…

  • Sandra schreef:

   hahaha, lekker toch. Gewoon meer maken. Ik maak altijd zoveel als er in mijn schaal past. En door alle extra ingrediënten en de grote pasta, paste er niet meer in… 😉
   Ik denk dat ik met macaroni meer pasta had kunnen gebruiken.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken dat het best lastig om niet steeds hetzelfde te koken. Zelf heb ik toch een beetje een vast repertoire dat ik per twee weken afwissel… De kinderen hier zijn gek op heksenkaas dus dit kan ik wel eens proberen!

  • Sandra schreef:

   Het lukt me steeds beter om nieuwe dingen te maken. Maar soms blijft het lastig. En op andere momenten heb ik weer veel te veel ideeën. Haha… Leuk! Let wel op, ik gebruikte de dressing van Heksn’kaas, dus niet de gewone…. 😉

 10. Fleur schreef:

  Wat een goed idee om Heksenkaas als dressing te gebruiken! Vroeger deed het het wel eens met sandwichspread

  • Sandra schreef:

   Ik heb de dressing van Heks’nkaas gebruikt, Fleur. Niet de gewone Heksn’kaas. Daar wil ik wel nog een keertje mee aan de slag, maar voor nu dus de kant-en-klare dressing. 😉

 11. cindy schreef:

  Ooh ja heb ik al eens gegeten Heks’n kaas maar eigenlijk nog nooit in pasta. Dit recept eens proberen 🙂

 12. MamaPlaneet schreef:

  Ik maak eigenlijk nooit wat met heks’nkaas. Ik weet niet eens of mijn gezin dit wel lekker zou vinden. Ik bewaar je recept en ga het binnenkort maar testen.

 13. Amanda schreef:

  Heerlijk, heks’nkaas! Meestal gebruik ik het als dip, maar dit vind ik ook wel een heel goed idee. Creatief!

 14. Maaike schreef:

  Aaaah heerlijk! Ik vind pastasalades altijd zoooo lekker 🙂

 15. Chantal schreef:

  Wat een fantastische combi zeg! Pasta + zalm + heksenkaas. Klinkt als een feestje op mijn bord.

 16. Marieke schreef:

  Ik ben geen grote fan van zalm, maar dit ziet er toch wel heel erg lekker uit! Wat een heerlijke combinatie !

 17. Marsha schreef:

  De foto sprak me niet echt aan. Maar de combinatie met heks’;en kaas lijkt me toch wel weer erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.