Pastasalade met tonijn in een romige dressing

Pastasalade met tonijn in een romige dressing
2 votes

Gisteren was ik jarig. En eergisteren, zondag dus, wilde ik dat met mezelf vieren in het Oosterpark bij Roots Open Air. Dat is een gratis festival door het hele park met wereldmuziek en heerlijke hapjes. Ik keek daar echt naar uit. Lekker in het gras met een stukje brie en toastjes, een pastasalade en wijn met op de achtergrond fijne muziek. Maar het weer werkte niet mee. Daar zat ik dan. Op de bank. En die koude pastasalade met tonijn kon me ook gestolen worden. Ik heb toen maar een supersimpele pittige bami gemaakt die zeker ook hier eens gaat verschijnen.

koude pastasalade met tonijn

De volgende dag had ik geen plannen, maar wel nog de ingrediënten voor de pastasalade in huis. Niet dat paprika’s en tomaten even kunnen blijven liggen. En die tonijn uit blik had ik ook uit het kastje geplukt. Maar ik ken mezelf: als ik ga blijven zitten mokken, dan komt die pastasalade met tonijn nooit op tafel. Dus aan de slag! Ik kreeg er geen spijt van. Hij was echt heerlijk fris en ook romig en het was echt een picknickgerecht voor in het park. Gevalletje better luck next time dus.

De volgende keer ga ik er, denk ik, ook bleekselderij doorheen doen. Dat haal ik eigenlijk alleen maar als ik weet wat ik met die hele bos ga doen, dus dat ging nu even niet. En ik denk dat ik dan ook ga proberen om een romige dressing van of met avocado te maken. Dat lijkt mij dus echt superlekker! Deze keer hield ik het bij de oudevertrouwde combinatie van yoghurt en mayonaise. Ook omdat ik dat gewoon in huis had. LOL

Recept Pastasalade met tonijn in een romige dressing

Wat heb je nodig?
(4 flinke porties)

  • 200 gram pasta
  • 1 blikje tonijn, in water
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 eieren
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein bakje cherrytomaatjes
  • 2 lenteuitjes
  • 1/3 komkommer
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel yoghurt, ik gebruikte Turkse
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
  • 1/2 theelepel paprikapoeder, of meer naar smaak
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen in een flinke pan gezouten water. Kook intussen ook de eitjes hard in tien minuutjes. Laat de tonijn vast uitlekken.

Giet de pasta af als deze klaar is en spoel kort af met koud water. Laat de pasta afkoelen. Laat de eieren schrikken onder koud water als ze klaar zijn en laat ook deze afkoelen.

Snijd intussen de groentes. De paprika’s en de komkommer in stukjes, de rode ui in halve ringen, de cherrytomaatjes in vier partjes en de lenteuitjes in smalle ringetjes. Spoel de kappertjes af en laat deze uitlekken.

Roer voor de dressing de yohurt, mayonaise, knoflook, paprikapoeder, oregano goed door elkaar. Kruid met een beetje zout en peper en proef hem. Kruid eventueel nog extra met kruiden naar smaak. 

Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Doe de afgekoelde pasta in een flinke schaal en roer hier de groenten, kappertjes, ei en dressing doorheen. Kruid met een beetje zout en peper. Proef de salade en kruid eventueel na naar smaak. 

Eet smakelijk!

Gek op pastasalade? Probeer dan ook eens deze pastasalade met ham en kaas:

pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

37 reacties

  1. Blog & Beauty schreef:

    Ik vind pastasalades over het algemeen erg lekker. Vooral verfrissend op een warme zomer avond. Ik denk wel dat ik de tonijn zou vervangen door iets anders, bijvoorbeeld garnalen.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Het ziet er bij jou altijd zo lekker uit op de foto! Deze ook weer. Ik zou het zo wel willen op eten. Tonijn vind ik tegenwoordig wat minder lekker; ik heb liever zalm.

  3. Fleur schreef:

    In de zomer vind ik het heerlijk om pastasalades te eten. Ik ga deze zeker onthouden

  4. Serafina schreef:

    Jammie.. Wat een geweldige recept.. Lijkt me heerlijk voor in de lente en zomer.

  5. Dewi schreef:

    Alsnog van harte! Lijkt mij weer heerlijk! Makkelijk te maken ook

  6. Nicole Orriëns schreef:

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

    Knap dat je zo even zo’n salade in elkaar draait. Zelf schrik ik hierbij terug voor het grote aantal ingrediënten.

  7. Merel schreef:

    Lekker fris voor de zomer. Mn vriend is dol op tonijn, weet zeker dat hij deze salade ook heerlijk vindt.

  8. Joanna Marlow schreef:

    Dit ziet er echt onweerstaanbaar uit! Heerlijk met het warme weer, ik ga aan de slag vanavond!

  9. Kim schreef:

    Ik HOU van pasta salades! Vooral in de zomer.
    Ik ben vegan, dus zou wat veranderingen moeten maken. Maar leuke inspo!

  10. Karin Kox schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Ik ga ‘m binnenkort maken. We gaan nl met een groep vrienden naar “Diner en Blanc”. Dat is een soort luxe picknick waarbij iedereen z’n eigen eten mee neemt. En het moet koud zijn. Ideaal dus, thanks!

  11. Lekker zo’n salade en ideaal om als lunch te eten wanneer je left over hebt!

  12. Lisette schreef:

    Dit lijkt me een heerlijke salade! En vooral nu het warmer weer is eten wij dit graag.

  13. Judith schreef:

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat zullen jouw gasten toch smullen als jij een etentje geeft!

  14. Fleur schreef:

    Ahh ik hou van pastasalades! Nog nooit met tonijn geprobeerd, zal het onthouden!

  15. Emma schreef:

    Lekker zeg, helaas woon ik in een huis met mensen die een hekel aan vis hebben.

  16. Dhini schreef:

    Love pasta. Pastasalade vind ik lekker vooral in de zomer. hmmm lekker

  17. Maaike schreef:

    Klinkt lekker voor een zomerse dag! Ik hou van dit soort koude gerechten in de zomer!

  18. Sammy Meinderts schreef:

    Wat grappig! Dit staat nu in mijn koelkast en elke middag pak ik een bordje. Lekker makkelijk en ook lekker als het warm weer is!

  19. Wat een goede tip! Ik ga deze zeker even opslaan. Zeker nu de zomer in aantocht is eet ik graag pastasalades en bij deze loopt het water me in de mond. Bedankt voor het delen van het recept!

  20. Willem Meester schreef:

    Ik eet bijna geen dierlijke producten. Wanneer ik dat wel doe is het vis of iets met ei. Dus mocht ik een keer daar zin in hebben heb ik er weer een fijn gerecht bij dankzij de Budgetchef!

  21. esther schreef:

    Heerlijk, dol op pasta salade en tonijn. Ik zou zelf wel glutenvrije pasta gebruiken maar verder helemaal heerlijk!

  22. Daphne van Schie schreef:

    Jammie, ik kan elke avond wel pasta eten.

  23. Lodi schreef:

    Lekker hoor, zomers vind ik opsta salades erg lekker en deze ziet er heerlijk uit. Nog gefeliciteerd en jammer dat je dag in het water viel.

  24. Lara schreef:

    Heerlijk nieuwe recepten voor pastasalades nu de zomer weer om de hoek komt kijken!

  25. Bianca Schrijft schreef:

    Nu heb ik trek in pastasalade. Al is het me nog nooit gelukt om een perfecte pastasalade te maken. Wie weet met dit recept dat het me lukt. Nog gefeliciteerd trouwens.

  26. TessaC schreef:

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag en jammer dat de plannen in het water vielen. Maar deze pasta salade brengt bij mij de zon wel weer hoor! Ik ben dol op pastasalades en deze lijkt erg lekker. Tonijn heb ik sowieso altijd wel in huis

  27. Tessa schreef:

    Past salades! Ik hou er van, tonijn niet zo misschien is het zo wel lekker. Toch maar eens weer proberen.

  28. Sanne schreef:

    De youghurt zou ik er zelf niet in doen. Maar pasta en tonijn is een fijne combinatie.

  29. layla schreef:

    Met tonijn en room zit je altijd goed. Ziet er lekker uit

  30. Kreanimo schreef:

    Oef – te vroeg om deze blog te bezoeken! Ik heb al terug honger en heb net ontbeten! 😉
    Ziet er heel lekker uit! Tonijn en pasta vind ik sowieso geweldig!

  31. Amanda schreef:

    Pasta en tonijn, mijn favoriete combi, meestal met groene pesto. Dit ziet er overigens ook weer erg lekker uit!

  32. Ellen schreef:

    Ziet er echt overheerlijk uit! Krijg er helemaal honger van 🙂

  33. A Fashion Taste schreef:

    Nog een gelukkige verjaardag en het ziet er super lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.