Pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

Ken je die kleine bakjes pastasalade bij de Albert Heijn? Nee? Nou dat zijn eigenlijk hele dure bakjes met een klein beetje salade. Je betaalt iets van € 3,50 voor een bakje van 350 gram. Wel zijn ze vaak in de aanbieding. Maar goed, één van die salades is een pastasalade met ham en kaas in een yoghurtdressing en die vind ik me toch een partij lekker! Stiekem heb ik ze ook best vaak gegeten om de trek snel te stillen, maar duur is het wel. Tijd dus om een eigen versie te maken.

pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

Ook dit is een recept gemaakt met alleen dingetjes die ik in huis had. Eigenlijk zou er lenteui in moeten, maar dat had ik dus niet. Dat is ook de reden waarom ik dit steeds niet maakte. Maar toen dacht ik: ik doe er gewoon ui in. Wat ik uiteindelijk niet heb gedaan, want ik bedacht me dat ik nog gedroogde bieslook in huis had. Dat smaakt ook ui-achtig en lijkt meer op de lenteui. En dat was een goed plan! Ik heb gesmuld van deze Pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing! En het is wederom een receptje waarmee lekker geëxperimenteerd mee kan worden.

Recept Pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

Wat heb je nodig?

 • 200 gram pasta, ongekookt
 • 100 gram kaas, in kleine blokjes
 • 100 gram ham, in blokjes of stukjes
 • 1/3 klein blikje mais
 • 2 tomaten
 • 2 hardgekookte eieren
 • 1,5 eetlepel gedroogde bieslook
 • 4 à 5 eetlepels yoghurtdressing*
 • zout en peper, naar smaak

*Yoghurtdressing

 • 4 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • 1 theelepel mosterd
 • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Roer de ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar en laat deze minstens een uurtje ‘trekken’ in de koelkast. Langer mag natuurlijk ook. Dus ik zou zeggen: doe dit ’s ochtends en dan weet je zeker dat je hem later kunt gebruiken. Kook tegelijkertijd de eieren in 10 minuutjes.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Snijd intussen de kaas en ham in blokjes. Verwijder bij de tomaten het kroontje en snijd ze in vier delen. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in reepjes en die weer in kleine blokjes. Spoel intussen de mais af en laat deze uitlekken.

Giet de pasta af als deze klaar is en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken en roer af en toe door zodat het niet gaat plakken. Hak intussen de gekookte eieren in stukjes.

Als de pasta is afgekoeld, roer je alles door elkaar in een grote schaal en kruid het nu met een beetje zout en peper. Proef de salade en kruid eventueel na met zout en peper of voeg nog wat yoghurtdressing toe naar smaak.

Serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of als picknickgerecht in het park of op het strand. 

Eet smakelijk!

Gek op pastasalades? Probeer dan eens deze frisse versie met munt:

pastasalade met munt

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

59 reacties

 1. Verena schreef:

  Wat leuk dat je je eigen versie hebt gemaakt! Hij ziet er goed gelukt uit en hij lijkt me heeerlijk

 2. Bianca Schrijft schreef:

  Het ziet er zo goddelijk uit en ik ben gek op pastasalade. Ik maak het veelte weinig.

 3. Fleur schreef:

  Ik hou erg van pasta salades Niet bedacht om er een yoghurt dressing over heen te doen

 4. Judith schreef:

  Mmm dat vind ik wel wat voor de meiden, die houden wel van pastasalade

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Het ziet er superlekker uit moet ik zeggen. En dat verrast me een beetje, want ik zou niet gauw denken dat de combinatie yoghurt dressing met pasta lekker is!

 6. Oh lekker! Dit lijkt me echt een heerlijke salade voor warme dagen! Ik ga ‘m opslaan in mijn favorieten 🙂

 7. Marieke schreef:

  Dat klinkt heerlijk! Deze ga ik zeker eens maken binnenkort!!

 8. Krystle schreef:

  Ik houd van pastasalades en mijn jongens ook. Dit ga ik eens maken ziet er erg goed uit!

 9. Marijke schreef:

  Klinkt ook lekker! Ik maak het ook vaak in de zomer. En wat erin gaat hangt een beetje af van wat ik op dat moment in huis heb.

 10. Chantal Janssen schreef:

  Lekker!! Ik ben gek op koude pasta’s tijdens de warme zomerdagen en maak hier ook vaak een eigen variant op. Deze lijkt me ook yum!

 11. sophia schreef:

  Mmmm deze ziet er heerlijk uit! Ga ik een van de dagen eens proberen. Perfect ook met dat warme weer! xx

 12. Anne-Wil Kraan schreef:

  wat ziet het er lekker uit, net als alle andere recepten. zou zo me tanden er in willen zetten. ben je trouwens te volgen via bloglovin?? dat zou wel makkelijk zijn dat zie ik het in een overzicht me de andere blogs.

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Anne-Wil. Ik was ooit wel te volgen via Bloglovin, maar daar is in het verleden iets mis gegaan. Ik zal het weer eens proberen te activeren. 😉

 13. lekker makkelijk gerecht en fris voor de zomer. ik zou zelf de pasta kiezen in een volkoren vorm dat is wat gezonder. lekker ook bij de BBQ

  • Sandra schreef:

   Je mag natuurlijk zelf lekker variëren met de ingrediënten. De volkoren pasta is vrij prijzig, vandaar dat die hier niet gebruikt wordt. En stiekem vind ik het zelf ook niet zo lekker, maar dat is een kwestie van smaak. 😉

 14. Jolanda schreef:

  Dit ziet er erg lekker uit! Ik maak in de zomer vaak een frisse macaronisalade ?

 15. Astrid schreef:

  Ik ben gek op pastasalade! En met ham en kaas lijkt me helemaal lekker.

 16. Merel schreef:

  Dol op pastasalade! Denk dat deze ook lekker is met cherrytomaatjes. Klinkt heerlijk!

 17. esther schreef:

  Heerlijk, dol op pastasalade tijdens een zomersedag! Maar dan zonder de ham, veggie 😉

  • Sandra schreef:

   Zonder ham kan natuurlijk prima! Ik denk dat courgette, rucola of spinazie hier ook lekker in is. Misschien zelfs wel witlof.

 18. Chantal schreef:

  Dit ziet me er een partijtje lekker uit! Volgens mij is dit ook wel een gezondere keuze. Love it!

 19. Jill schreef:

  Wat grappig! Deze kende ik en maakte ik al wel eens.. Super lekker! Wat ik ook wel eens doe is paprika er tussen, of ananas voor een zoetere smaak!

  • Sandra schreef:

   Precies zo, Jill? Dat is dan inderdaad grappig, want ik heb het echt zelf bedacht. Zo zie je maar weer dat weinige dingen echt origineel zijn. Paprika lijkt me een heerlijke toevoeging. Ananas daarentegen… *trekt vies gezicht* Ik ben één van die mensen die niet van fruit in hartige gerechten houdt… haha

 20. Maaike schreef:

  Klinkt als een lekkere zomerse salade! Onthouden voor als het weer weer iets beter is eind van de week.

 21. Melanie schreef:

  Ga ik onthouden voor mijn gezin. Ik lust geen varkensvlees. Maar mijn kinderen zijn er dol op. Zo simpel om te maken. Ideaal voor de warme dagen.

  • Sandra schreef:

   Heel simpel en inderdaad lekker voor de zomerse dagen. Je kunt het geheel ook eerst maken zonder de ham en daarna in tweeën delen. Dan heb je 1 versie met en 1 versie zonder. Of vervangen door gerookte kipfilet. Ook heerlijk! 🙂

 22. Bianca schreef:

  Ik maak zo’n pasta salade vooral op warme dagen (als ik lekker snel een maaltijd klaar wil hebben), echt lekker! x

 23. Dyonne Bakker schreef:

  Dat klinkt echt heerlijk! Ik hou van pasta en in combinatie met een salade wil ik het helemaal proberen! Ook fijn op een warme dag. Dan hoef ik niet lang in de keuken te staan haha.

 24. Girls-Things schreef:

  Ooohh klinkt lekker!

 25. Ilona schreef:

  Goed idee! Lijkt me ook heerlijk als lunch.

 26. Vicky schreef:

  Hmm alles lijkt me lekker! Maar vooral die yoghurtdressing daar ben ik verzot op!

 27. Cassandra schreef:

  Oeh ziet er lekker uit, dit ga ik van de week even proberen!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Cassandra! Mijn zusje heeft het vandaag uitgeprobeerd en mijn kleine neefje vond het lekker. Behalve de mais. Die viste hij eruit en gaf hij aan zijn moeder. Hahaha…

 28. sabine schreef:

  Dit is voor mij totaal super knap! Ik kan echt niet zo creatief denken dat ik met restjes kan koken. Mijn man is daar ook heel goed in. Dit ziet er super lekker uit!

 29. Willem Meester schreef:

  Een top gerecht, voor als ik even het veganisme los laat. Ziet er lekker uit.

 30. Lonneke schreef:

  Dit ziet er echt lekker uit en lijkt me heerlijk om eventueel als lunch te eten.

  • Sandra schreef:

   Hij is ook zeker lekker als lunch, Lonneke! 🙂 Dat heb ik gedaan met het restant, want zo’n flinke bak in mijn eentje eet ik niet in 1 avond op. Hoewel… 😉

 31. Madelon schreef:

  Klinkt heerlijk, vooral met dit soort warme dagen. Lekker voor naast de bbq maar ook als lunch krijg ik dit wel naar binnen

 32. gefeliciteerd!! jammer hé van het weer! Helaas doe je er niets aan, maar de salade heeft vast lekker gesmaakt. Tonijn met pasta is lekker, ziet er heerlijk uit

 33. Astrid schreef:

  Zie ik nou ook doperwten in deze salade?ik ga hem morgen maken, ben benieuwd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.