Pasta stroganoff à la Sandra

Toen ik een tijdje geleden op Facebook een linkje plaatste naar de Snelle pasta ‘Stroganoff‘, kreeg ik de tip van een lezer om de Macaroni Stroganoff van Brenda Kookt eens te proberen. Ik denk dat dit was omdat ik in mijn recept zei dat ik ook nog wel eens een echte Stroganoff zou gaan proberen. Nu zag dat recept er heerlijk uit, maar ook dat was geen echte Stroganoff. Eerder eentje gebaseerd op de welbekende pakjes. Maar eerlijk is eerlijk, het leek me wel heel lekker. Dus ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en zo ontstond deze heerlijke Pasta Stroganoff à la Sandra.

Pasta stroganoff

Dit recept ga ik zeker vaker maken. En ik ga er vast ook mee variëren. Dat is namelijk zo leuk aan koken, je kunt dingen aanpassen en zo helemaal naar je eigen smaak maken. Mocht er een andere smakelijke en ook echt andere variatie ontstaan, dan zal ik die zeker met jullie delen. Maar voor nu deze Pasta Strogranoff.

Recept Pasta Stroganoff à la Sandra

Wat heb je nodig?
(4 porties)

 • 300 gram gehakt (rund of h.o.h.)
 • 150 gram champignons, in plakjes
 • 200 gram courgette, in blokjes
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 1 (rode) ui, in stukjes
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 250 ml (runder)bouillon, zelfgemaakt of van een half blokje
 • 1 eetlepel maizena
 • 1 eetlepel water
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • zout en peper, naar smaak
 • 300-400 gram pasta*

Hoe maak je het?

Zet een pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.

Bak het gehakt rul in een hapjespan. Kruid het gehakt alvast met een beetje zout en peper. Voeg de champignons toe en bak deze al roerende ca 5 minuutjes mee.

Doe dan de ui en knoflook bij het gehakt en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.

Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak kort mee. Roer dan de tomatenpuree door het mengsel en bak mee tot deze niet meer zurig ruikt.

Schenk nu de bouillon in de pan en roer goed door. Voeg nu ook de gerookte paprikapoeder toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. 

Kook nu de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Roer de maizena en water tot je een papje hebt. Giet dit bij de stroganoff en roer goed door. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. Proef de saus en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer de pasta stroganoff eventueel met een frisse groene salade en geraspte kaas en als je net als ik een echte kaaskop bent. 

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

12 reacties

 1. Paul schreef:

  Lijkt me lekker. Ik ga het eens proberen. Tip: de gele tekst in de inleiding is slecht te lezen op een iPhone. Wellicht de kleur aanpassen?

 2. Chantal Janssen schreef:

  Dit lijkt me een lekker recept en heb het zelf nog nooit eerder gemaakt! Klinkt lekker, dus ook maar eens gaan bereiden.

 3. Marieke schreef:

  Lekker zeg! Ook goed te doen zonder vlees lijkt me. Daar word ik als vegatarier dan weer blij van 😉

 4. Tiffany schreef:

  Ziet er lekker uit, ik zou zelf alleen de champignons deruit laten want daar ben ik niet zo gek op haha.

 5. Monique schreef:

  Oeeh wat lijkt mij dit lekker zeg☺ ik ga het zeker weten een keertje maken. Thanks!

 6. Daphne schreef:

  Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Wij maakten altijd een smeuïge versie van de Stroganoff, met pakjes smeerpaté en een scheut Port haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.