Pasta spinazie en tomaat voor 1 persoon
Deze pasta spinazie en tomaat is een variant op de pasta met spinaziekaassaus. Dat is een recept voor vier personen met een heerlijke, maar heftige saus van spinazie met lekker veel kaas. Ik at dat eigenlijk bijna nooit omdat ik dan meteen zo’n grote pan moet maken. Hoewel, met de deelblokjes die bijna alle merken tegenwoordig hebben, is dat wel een stuk makkelijker geworden. De goedkoopste versie komt alleen nog altijd in een massief blok.
Zo ook de kleinverpakkingen. Hoewel er op de verpakking zelf staat dat je eruit moet halen wat je nodig hebt, komen ze in een blok(je). Maar dat is in dit geval helemaal niet erg omdat je toch alles nodig hebt voor deze Pasta spinazie en tomaat voor 1 persoon. Ik heb dit recept simpel gehouden omdat ik als ik na een drukke werkdag thuis nog moet gaan koken, ik daar meestal geen zin meer in heb. Dus hoe minder moeite, hoe sneller ik toch aan de slag ga in de keuken. Deze gaat op het lijstje gerechten die ik na een werkdag wel nog kook.
Recept Pasta spinazie en tomaat voor 1 persoon
Wat heb je nodig?
(1 portie)
– 75 – 100 gram pasta
– 1 klein pakje diepvriesspinazie à la crème (170 gram) *
– 1 tomaat
– 50 gram spekreepjes
– 50 gram geraspte kaas (+ eventueel iets meer voor over de pasta)
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1 eetlepel (kook)room
– peper en zout, naar smaak
Hoe maak je het?
Laat de diepvriesspinazie in een klein pannetje op het laagste vuur ontdooien en warm worden.
Bak de spekjes uit in een kleine koekenpan. Zet ondertussen gezouten water op voor de pasta en breng dit aan de kook.
Snijd, terwijl de spekjes bakken en het water op staat, de tomaat in vier partjes. Verwijder het kroontje en de zachte binnenkant. Snijd de partjes dan in kleine stukjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Roer als de spekjes bijna goed zijn de knoflook erdoor en bak kort mee. Let op: aangebrande knoflook wordt heel bitter. Laat de spekjes uitlekken op een stukje keukenpapier. .
Roer de (kook)room door de spinazie gevolgd door de kaas. Voeg daarna ook de spekreepjes en stukjes tomaat toe. Roer goed door en laat even doorwarmen. Proef de saus en kruid eventueel bij met zout en peper naar smaak.
Giet de pasta af als deze al dente is en voeg het bij de spinazie in de pan. Roer goed door en serveer met een beetje geraspte kaas.
Eet smakelijk!
* Je kunt natuurlijk ook de gewone versie kiezen in plaats van de à la crème, maar ze kosten evenveel, dus ik dacht doe mij maar de romige versie.
Tip: Je kunt ook een grote verpakking met deelblokjes koken en daar het gedeelte uithalen dat je nodig hebt. Ik heb geen vriezer, dus voor mij zijn die kleine verpakkinkjes echt ideaal.
Deze maken wij ook vaak! Super lekker en snel klaar 🙂
Ja he?!
Wat ziet dit er lekker uit! En zeker ook alle verse ingrediënten, super recept!
Dank je wel, Anouk! Het is ook echt lekker! En de tomaat geeft een frisse extra smaak.
Dit ziet er heerlijk uit! Pasta echt mijn favoriet, hier kun je me altijd voor wakker maken.
Pas op met wat je zegt, hoor! Haha… Ik eet ook heel vaak pasta. Je kunt er ook zo lekker makkelijk mee experimenteren.
Klinkt als een heerlijk recept! Hier zijn we gek op spinazie.
Ik ben ook gek op spinazie! En samen met tomaat en pasta helemaal.
Oe jumm, dat ziet echt heel lekker
Dank je wel, Emma.
prima pasta recept om lekker snel en makkelijk te maken!
Dank, Mieke. En het is inderdaad zo klaar.
Heerlijke pasta! Bij ons ook favoriet 🙂
Leuk, Mirjam!