Pasta Puttanesca à la Sandra voor 1

Pasta Puttanesca à la Sandra voor 1
6 votes

Gek ben ik erop: heerlijke maaltjes die je kunt maken met producten die je meestal gewoon al in huis hebt. Handig als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, ziek aan huis gekluisterd bent of als de maand simpelweg iets langer duurt dan je geld. Deze Pasta Puttanesca is zo’n gerecht. Met gedroogde spaghetti, ansjovis, tomatenblokjes uit blik, knoflook, chilivlokken en kappertjes zet je in een handomdraai en heerlijk goedkoop gerecht op tafel.

pasta puttanesca

Deze Pasta Puttanesca is zo simpel te maken en snel klaar. En dus goedkoop. En de uitgesproken smaken die erin gaan, maken dit zo smakelijk! Eigenlijk horen er nog olijven in, maar daar houd ik dan weer niet van. Als jij er wel gek op bent, voeg ze dan vooral in plakjes gesneden toe. Ik heb ze niet gemist, maar goed ik ben dan ook niet de beste persoon om dat te beoordelen. Haha. 😉

Je kunt dit gerecht goed combineren met bijvoorbeeld een simpele  groene salade. Denk dan aan verse spinazie, stukjes komkommer en stukjes groene paprika met een lichte dressing van olijfolie en witte wijnazijn.

Wat mij lekker lijkt voor een volgende keer om blokjes feta/witte kaas toe te voegen als vervanging van de olijven. Die hebben ook een beetje die zoutige smaak van olijven, geven extra structuur en zijn gewoon zooo lekker. Ik maakte ooit uit ‘nood’ een simpele tomatensaus en voegde daar later fetablokjes, kappertjes en geroosterde paprika aan toe. Zo lekker. (Check dat recept hier!)

Maar nu dit recept. Laat je weten wat je ervan vond?

Recept Pasta Puttanesca à la Sandra voor 1

Wat heb je nodig?
(1 portie)

  • 75 gram spaghetti
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 1 à 1,5 ansjovisfilet
  • 1 flinke knoflookteen, fijngehakt of door de knoflookpers
  • 1,5 theelepel kappertjes, uitgelekt
  • snufje gedroogde chilipepers, uit de molen*
  • zout en peper, naar smaak
  • halve theelepel gedroogde oregano

Hoe maak je het?

Breng een pan met voldoende gezouten water aan de kook voor de spaghetti.

Verhit een ruime koekenpan met een dikke bodem. Bak hierin de ansjovis in een beetje van zijn eigen olie tot deze gesmolten is tot een soort pasta. Voeg nu het halve blikje tomatenblokjes met vocht en de knoflook toe. Roer dit goed door.

Doe de spaghetti in het kokende gezouten water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan 1 minuutje minder dan de al dente aanwijzing.

Kruid de Puttanseca saus intussen met de gedroogde chilipepers naar smaak. Ik houd niet van heel pittig en ik denk dat ik ca 1,5 theelepel heb toegevoegd. Roer er nu ook de oregano, kappertjes (en eventueel olijven) door en laat zachtjes pruttelen op het kleinste pitje.

Giet de spaghetti in een vergiet en schenk deze met aanhangend kookvocht in de saus. Roer goed door en laat even pruttelen. Proef het geheel en voeg naar smaak zout en (zwarte) peper toe. 

Serveer direct eventueel met geraspte kaas en een frisse salade.

Eet smakelijk!

*  Je kunt ook een verse chilipeper gebruiken, hak dan bijvoorbeeld 1/4 rode peper fijn en voeg dit toe. Sowieso is dit een kwestie van smaak, als je van pittig houdt voeg je meer toe. Proef wel, want erbij doen is makkelijker dan eruit halen. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

10 reacties

  1. Fallon Christy schreef:

    Oh! Dit is handig voor als mijn vriendin weer een keer laat thuis komt!

  2. kim schreef:

    Te lekker!! Wij hier thuis zijn dol op spaghetti!! Ik zal het recept opslaan en binnenkort proberen!

  3. Miranda de Jong schreef:

    Te lekker… !!!
    We gaan het binnenkort eens proberen. Nomnom

  4. Jeroen schreef:

    Lekker simpel 🙂

  5. Tiffany schreef:

    Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.