pasta met zalm en spinaziericottasaus

pasta met zalm en spinaziericottasaus
Rate this post

Laatst vertelde ik dat ik zo’n geluksvogel was dat ik bij de Vomar in zo’n aanbiedingen bak ricotta en gorgonzola vond voor de helft van de normale prijs. Aangezien dit normaliter best luxe producten zijn, hoefde ik niet heel lang na te denken voor ik ze in mijn mandje deed. Al eerder postte ik een Risotto met Gorgonzola en groenten voor 1 en deze Pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat die ik met de gorgonzola maakte. Met de ricotta maakte ik onder andere deze Pasta met zalm en spinaziericottasaus.

pasta met zalm en spinaziericottasaus

Omdat gerookte zalm zo’n sterke smaak heeft, heb je er niet zoveel van nodig om het smaak aan een gerecht te laten geven. Daardoor wordt het als ingrediënt alweer iets goedkoper. Je kunt natuurlijk altijd meer toevoegen als je dat wilt. Ik heb met 1 verpakking zalm twee verschillende gerechten kunnen maken en daar werd ik dan weer heel vrolijk van. Dit recept voor Pasta met zalm en spinaziericotta is supersimpel en ook zo klaar. Perfect voor op een drukke of een luie dag.

Recept Pasta met zalm en spinaziericottasaus

Wat heb je nodig?
(2 porties)

  • 150 à 200 gram tagliatelle, of een andere pastasoort (30 cent)
  • 1/2 pak deelblokjes diepvriesspinazie, van 450 gram (26 cent)
  • 50 gram gerookte zalm (€ 1,65)
  • 1/2 bakje ricotta (nu 49 cent, normaal 99 cent)
  • zout en peper, maar smaak
Kosten
Totaal: nu € 2,70, normaal € 3,20
Per portie: nu € 1,35,  normaal € 1,60

Hoe maak je het?

Verhit een ruime pan met flink gezouten water voor het koken van de pasta. Verwarm in de spinazie in een pannetje. Snijd de zalm alvast in kleine stukjes.

Roer de ricotta door de spinazie als deze warm is en verwarm het geheel. Kruid met zout en peper naar smaak. Wees voorzichtig met het zout omdat de gerookte zalm ook nog zout is.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op er verpakking.

Giet de pasta af, maar laat deze niet uitlekken. Giet de pasta met het aanhangende water bij de spinaziesaus en roer samen met de stukjes zalm goed door. Proef nogmaals en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer eventueel met een frisse tomatensalade. 

Eet smakelijk!

Ben je geen fan van zalm? Probeer dan eens deze Pasta met spinazie en tomaat:

pasta spinazie en tomaat en kaas

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

13 reacties

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Dit lijkt me wel wat! Ik maak nu wel eens Tagliatella met zalm, maar dan gebruik ik een Honig mix voor tagliatella moet ik bekennen. En ik heb nog veel spinazie in huis, dus dit lijkt me een leuke manier om die eens op te maken.

  2. Bianca schreef:

    Weer zo’n heerlijke recept ? ziet er heerlijk uit deze ga ik ook zekers en x uitproberen

  3. Amylia schreef:

    Ziet er goed uit, ik ben wel fan van simpele smaakvolle recepten!

  4. Renata schreef:

    Hoe wist je dat ik geen fan van zalm was – ja inderdaad de tweede is meer iets voor mij 🙂

  5. Els schreef:

    wordt hier heel vaak gemaakt, zo lekker en gemakkelijk!

  6. ziet er lekker uit! ik eet nu doordeweeks geen pasta meer maar deed dat eerst wel. dan deed ik er soms ook boursin onder, ook yum

  7. priscilla schreef:

    Super lekker! Ik ben echt gek op pasta’s. Ik probeer het nu alleen een beetje te vermijden omdat ik aan de lijn ben, haha.

  8. Maargy schreef:

    Ik denk dat dit het eerste recept is wat ik ga maken zodra ik van m’n vakantiekilootjes af ben! haha De combinatie van spinazie, zalm en ricotta lijkt me heerlijk 🙂 nou al zin in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *