Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie
2 votes

Pasta met zalm en spinazie, nou dat kun je echt op ontelbare manieren klaarmaken. Ik geloof dat ik het zelf ook elke keer anders doe. Meestal kook ik op gevoel en dat betekent dat sommige recepten nooit precies hetzelfde zijn. Andere recepten dan weer wel omdat ze zo onwijs lekker zijn dat ik het automastisch weer precies hetzelfde maak.

pasta met spinazie en zalm

Maar dit is dus niet het geval bij pasta en zalm. Dit is eigenlijk een variatie op een ander recept waarbij de gerookte zalm samen met tomaat, lente-ui en crème fraîche de saus vormen. Ik had nu gerookte zalm over plus verse spinazie van de asperges met zalm en spinaziesaus. Toen ontstond er dit.

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– ca 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
– twee handjes spinazie, gewassen en gedroogd
– 3 tomaten, in stukjes
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, gehakt of door de pers
– 125 gr. crème fraîche
– 150 à 200 gram pasta, bijvoorbeeld penne of fusili
– peper en zout, naar smaak

Hoe maak je het?

Breng een pan water met ruim zout aan de kook. 

Verhit in een hapjespan of flinke koekenpan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui aan tot deze glazig ziet en zacht is. Voeg nu de knoflook toe en bak heel kort mee. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de tomaten even mee met de uien. Voeg dan de crème fraîche toe en vermeng dit goed. Doe er dan de spinazie en zalm bij en laat dit heel kort mee bakken. 

Roer de afgegoten pasta door de saus en kruid na met eventueel zout en lekker veel zwarte peper. 

Serveer eventueel met een frisse groene salade. 

Eet smakelijk!

Tip: Voeg voor een frisse smaak wat geraspte citroenschil toe. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.