Pasta met zalm en raapstelen voor 1 persoon

Momenteel probeer ik zo min mogelijk geld aan boodschappen uit te geven aangezien ik een flinke voorraad houdbare spullen heb, die natuurlijk wel lang maar niet oneindig houdbaar zijn. Dus om een beetje ‘oude’ voorraad op te maken, kook ik veel met dingen die ik op voorraad heb. Zoals een blikje zalm. En zo kwam ik op een Pasta met zalm en raapstelen.

pasta met zalm en raapstelen

Het blikje had ik eigenlijk ooit gehaald om een zalmsalade mee te maken zoals mijn moeder dat altijd deed. Maar het blikje bleef maar liggen en liggen. Waarom? Geen idee. Geen zin waarschijnlijk of geen ei in huis. Natuurlijk wilde ik nog steeds die salade maken, maar aangezien ik toch maar in mijn uppie ben, kreeg ik het idee om het blikje, zo’n kleine (haha), voor twee verschillende dingen te gebruiken. En voilá, een nieuw pastagerecht kwam op tafel.

De rest van de ingrediënten had ik ook nog in huis. De raapstelen en bos- of lenteuitjes moesten echt op en die leken me een prima toevoeging dus die gingen ook de pan in. Het smaakte echt heerlijk! Yay! Dus ook deze pasta met zalm en raapstelen gaat in mijn receptenboekje. Ik denk dat ik het ook eens met spinazie of rucola ga proberen en citroen ga toevoegen. Lekker spelen met eten, maar dan op een yummie manier. 🙂

Let wel op dat je alle graatjes uit de zalm hebt gevist. In het midden zit vaak de ruggegraatjes. Die vis ik er met een vork uit en daarna verwijder ik de rest van de graatjes met mijn handen. Je wilt die tenslotte niet in je mond krijgen. 

Recept Pasta met zalm en raapstelen voor 1 persoon

Wat heb ik gebruikt?
(1 portie)

 • 1/2 blikje zalm, van een klein blikje
 • 1/2 bosje raapstelen
 • 1 flinke tomaat
 • 1/2 (rood) uitje, gesnipperd
 • 1 eetlepel hüttenkäse
 • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
 • 2 theelepels kappertjes
 • 2 kleine lenteuitjes, in smalle ringetjes
 • 75 a 100 gram spaghetti
 • zout en peper, naar smaak
 • olijfolie

Hoe heb ik het gemaakt?

Zet een flinke pan met gezouten water op om de spaghetti in te koken. Snijd voorzichtig een kruis in het vel van de tomaat op het kontje. Als het water kookt, leg je de tomaat ca 30 seconden in het water. Vis de tomaat eruit en verwijder het vel. Snijd de tomaat in stukjes. 

Kook nu de spaghetti 1 minuutje korter dan de aangegeven kooktijd op de verpakking voor een al dente pasta.

Verhit in een hapjes- of flinke koekenpan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

Voeg nu de zalm en tomaat toe. Proef dit en kruid eventueel met zout en peper. Laat dit doorwarmen tot de spaghetti klaar is. Giet deze af en laat niet helemaal uitlekken. Gooi de spaghetti met aanhangend water bij de zalm en voeg de kappertjes, raapstelen en hüttenkäse toe. Roer goed door. 

Serveer direct.

Eet smakelijk!

Gek op zalm? Probeer dan eens een van deze recepten:

Pasta met zalm en garnalen

Pasta met zalm en garnalen

pasta met spinazie en zalm

Pasta met zalm en spinazie

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

13 reacties

 1. Samm Meinderts schreef:

  Wat ziet dat er lekker uit zeg! Super leuk idee om eens op een andere manier pasta te eten. Ik eet al jaaaaren pasta bolognese en ik ben best benieuwd om eens wat anders te proberen. Dankjewel voor dit leuke recept! 🙂

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Samm! We hebben hier veel verschillende recepten voor pasta. Kijk maar eens rond. 🙂
   En er is helemaal niks met een lekkere pasta bolognese. Die moet ik ook echt weer eens gaan maken. En dan gelijk mijn vriezer vullen met porties saus…Yum!

 2. Carrieremamma schreef:

  Lekker hoor. Ik heb raapsteeltjes groeien in m’n moestuin! Lekker biologisch

 3. Rilana schreef:

  Ziet er lekker uit, ik ben gek op pasta! Pasta waar zalm in zit is toch wel één van mijn favorieten.

 4. Dhini schreef:

  Love pasta en zalm. Het ziet er lekker uit. Maar wat is raapstelen?

  • Sandra schreef:

   Raapstelen zijn blaadjes van de meiknol die geoogst worden voordat de meiknolletjes gaan groeien. Het is een heerlijke groente die van maart tot en met mei verkrijgbaar is. Ze zijn heerlijk knapperig en hebben en licht pittige smaak. Denk bijvoorbeeld aan rucola ook al smaken ze wel anders. Probeer ze eens, ze zijn echt heel lekker! 🙂

 5. Els schreef:

  Nog nooit raapstelen gehad! Ben wel benieuwd

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  Leuk, raapstelen in de pasta! Ik had ze laatst klaargemaakt in een stamppot maar dat was geen succes. Ik had ze denk ik ook te lang gekookt. Het was heel slijmerig! Blegh.

 7. Marsha schreef:

  Ik heb nog nooit raapstelen gegeten. Maar pasta met zalm vind ik altijd wel erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.