Pasta met zalm en garnalen

Pasta met zalm en garnalen
5 votes

Ja, ik weet het. Dit recept is niet heel erg budget. Het is ook niet heel duur, maar budget is het zeker niet. Wel ontzettend lekker. En ik vind dat je af en toe best even mag genieten. Zeker als je verder heel zuinig bent, en je kunt het missen, dan mag je best eens jezelf verwennen. Ook kan het goedkoper dan ik het gemaakt hebt. Deze Pasta met zalm en garnalen is een echte traktatie.

Pasta met zalm en garnalen

Stiekem eet ik wel met een kleine regelmaat zalm. Het liefste gerookte zalm. Het is duur en daarom probeer ik het altijd in de aanbieding te kopen. En dan te combineren met goedkope ingrediënten, zoals Pasta met zalm en spinazie.

Recept Pasta met zalm en garnalen

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 150 gram spaghetti, of andere pasta
– 2 tomaten
– 100 gram (jumbo) garnalen
– 100 gram gerookte zalm
– 1 bakje Boursin Cuisine knoflook en kruiden
– halve citroen
– snufje dille
– peper en zout, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een pan met gezouten water op voor het koken van de pasta. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd ook de gerookte zalm in stukjes. 

Kook de pasta een minuutje korter dan de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een heel klein beetje olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin heel kort de tomatenstukjes. Voeg dan de Boursin Cuisine toe, roer door en laat dit warm worden.

Doe er dan de garnalen en zalm bij en roer goed door. Beiden hoeven niet te garen en worden dus alleen verwarmd. Voeg wat sap van de citroen toe en een snufje dille. Proef de saus en kruid eventueel met peper en zout naar smaak. 

Giet de spaghetti af en doe deze in de pan bij de saus. Roer goed door en verwarm nog een klein minuutje. De pasta is nu ook gaar. 

Serveer met een frisse salade. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Begin met het aanfruiten van een klein gesnipperd rood uitje voor wat extra pit. (Ik had die helaas niet in huis)
– Vervang de Boursin Cuisine door 200 ml (kook)room en twee eetlepels kruidenroomkaas voor een iets goedkopere versie
– Laat de garnalen weg en voeg groenten, zoals in stukjes gesneden courgette, toe

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.