Pasta met Spinaziepesto en salade voor 1 persoon

Laatst had ik een Pesto van spinazie met feta en kappertjes gemaakt om de spinazie die er een beetje verdrietig uit begon te zien, op te kunnen maken. Ik had natuurlijk gelijk allerlei plannen met die pesto. Het leek me heerlijk op een broodje met oude kaas of hüttenkäse. Ik kon hem door gekookte rijst roeren. Of er natuurlijk iets met pasta mee maken. Ik ben, zoals jullie intussen waarschijnlijk wel weten, gek op pasta. Dus als eerste maakte ik deze Pasta met Spinaziepesto met een frisse salade ‘on the side’.

pasta met spinaziepesto en salade_IMG_4678

Ondanks dat de klassieke Pasta Pesto natuurlijk overheerlijk is, heb ik altijd het gevoel dat het geen volwaardige maaltijd is. Er moet toch op zijn minst iets van groenten bij? Toch? Toch? En misschien ook nog wat vlees voor de vleeseters onder ons. Ik voel daardoor altijd een beetje schuldig als ik het wel een keer zonder extra vitaminen eet. Omdat ik heeeeel erg veel zin had om een ‘pasta pesto’-achtige maaltijd te maken met mijn nieuwe pesto van spinazie, besloot ik er een salade bij te maken.

Recept Pasta met Spinaziepesto en salade voor 1 persoon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

Voor de pasta:

Voor de salade:

 • 1 tomaat, in stukjes
 • 1 tot 1,5 eetlepel feta/witte kaas stukjes
 • 1/2 kleine rode ui, gesnipperd
 • 1 theelepel kappertjes
 • witte wijnazijn
 • zout en peper, naar smaak
 •  1 blad ijsbergsla, optioneel

Hoe maak je het?

Zet een flink pan goed gezouten water op voor het koken van de pasta. Voeg de pasta toe als het water kookt en kook het al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd terwijl de pasta kookt de tomaat en de ui, als je dit nog niet hebt gedaan, en meng deze samen met de feta en de kappertjes. Omdat ik witte kaasblokjes uit zo’n potje gebruikte zit er al olijfolie in de salade. Snijd je zelf feta/witte kaas voeg dan een beetje olijfolie toe. Kruid met een klein beetje zout en zwarte peper. Voeg nu een klein scheutje witte wijnazijn toe. Begin met een 1/2 eetlepel, roer door en proef de salade. Roer er dan eventueel nog, als je dat lekker vindt, extra witte wijnazijn door. 

Doe twee eetlepels van de spinaziepesto in een schaaltje. Schep een juslepel kookwater uit de pan waarin de pasta aan het koken is en roer dit door de pesto. 

Als de pasta klaar is, giet deze dan in een vergiet, maar laat niet uitlekken. Gooi de pasta terug in de pan met het aanhangende water. Roer hier de pesto door. 

Serveer met de salade eventueel gepresenteerd in een blad van ijsbergsla om te zorgen dat de dressing niet door je pasta loopt. Je kunt de salade ook in een apart bakje presenteren. 

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

17 reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ga je blog doorgeven aan mijn oudste zoon die net anderhalve week op kamers zit. Dit lijkt me bijvoorbeeld een heel lekker recept voor hem!

 2. Linda schreef:

  Dat ziet er lekker uit! 🙂 Ik ben zelf niet zo dol op salades maar deze ziet er wel heel lekker uit hoor! Zeker met die pasta erbij.

 3. Astrid schreef:

  Ja dit is één van de gerechten die mijn kids echt lekker vinden (als pasta variant)

 4. Astrid schreef:

  Dit lijkt me echt heerlijk! Pasta’s gaan er hier altijd goed in. En spinazie lijkt me heerlijk hierbij.

 5. cindy schreef:

  Wij zijn niet zo’n salade eters , ik zou eerder de groenten gewoon onder de spaghetti meedoen samen met de pesto. Hier moet alles snel gaan in mijn gezin hahaha Maar met pesto heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt toch eens proberen.

  • Sandra schreef:

   Dat kan natuurlijk ook prima! Ik wilde zelf de smaak van de pesto goed proeven in de pasta, vandaar deze keuze. 🙂
   Pesto door de pasta is sowieso heel erg lekker!

 6. Claudia schreef:

  Dat ziet er erg lekker uit! Wij in dit gezin zijn dol op pastas vooral met pesto! Bedankt.

 7. Sofie schreef:

  Ah ik zie echt alleen maar lekkere gerechten voorbij komen op jouw site!

 8. Maaike schreef:

  Toevallig gisteren een pasta pesto met verse spinazie, komkommer, mozzerella en pijnboompitjes gegeten, dan een stuk meer groente ook. Zo klinkt hij ook lekker!

  • Sandra schreef:

   Oe, dat klinkt ook erg goed! Lekker fris voor op een warme zomerdag! En helemaal niet duur, op de pijnboompitjes na dan…

 9. Sanne schreef:

  Ik ben verzot op pesto en pasta, dit samen als combinatie lijkt mij zalig. Plus spinazie is nog gezond en lekker.

 10. Dit ziet er lekker uit! Ik maak regelmatig pasta met pesto. Vaak doe ik dat met kip en zalm en dan gebruik ik penne of courgette pasta, zooo lekker <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.