Pasta met spinaziekaassaus

Pasta met spinaziekaassaus
Rate this post

Pasta met spinaziekaassaus is één van die recepten die je iedereen kunt voorschotelen. Er zijn namelijk maar weinig mensen die dit niet lusten. Het is ook nog eens goedkoop en meestal prima vanuit de voorraadkast/diepvries te maken.

Pasta met spinaziekaassaus
Deze saus is wel erg machtig. Dus ondanks dat ik voor mijn gevoel, de hele pan in mn eentje zou kunnen leegeten, is dit dus niet zo. En dat is maar goed ook, anders zou ik het wellicht nog doen ook.

Recept Pasta met spinaziekaassaus

Wat heb je nodig?
(4 porties)
– 1 pak diepvriesspinazie van 450 gram
– 150 gram geraspte kaas (een pittige variant is het lekkerst)
– 250 ml (slag)room
– 2 eierdooiers
– pasta naar keuze, het is vooral heel lekker met fusili
– zout en peper
– 2 teentjes knoflook (optioneel)
Hoe maak je het?

Ontdooi de spinazie op een laag vuur in een pannetje. Zet intussen flink gezouten water op voor het koken van de pasta.
Giet de room in een steelpannetje en warm dit langzaam op. Let op, het mag die NIET koken. Als de room het kookpunt gaat bereiken (dit zie je aan de bubbeltjes in de room aan de rand van de pan), zet dan het vuur laag en roer de eidooiers door de room. Houd het vuur laag en roer goed door. Gooi nu de kaas bij he roommengsel en laat dit in de saus smelten. Pers er nu de teentjes knoflook boven uit als je er knoflook in wilt. Roer goed door.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de warme spinazie bij de kaassaus en roer goed door. Proef de saus en gooi er naar smaak zout en peper bij.

Serveer de pasta met een flinke schep saus en eventueel, voor de echte kaaskoppen, met nog wat extra geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tips:

– Voor een extra bite zou je geroosterde pijnboompitjes kunnen toevoegen. Doe dit op het allerlaatste moment.
– En voor de vleeseters zijn uitgebakken spekjes lekker in de saus. Let dan wel op met het toevoegen van zout.

 
Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Fleur schreef:

    Een van de favoriete gerechten in ons gezin. Lekker en snel op tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.