Pasta met spekjes-champignonsaus

Pasta met spekjes-champignonsaus
6 vote[s]

Laatst vertelde ik hier al over een simpel pastarecept met een romige spekjessaus die ik op een Afrikaanse website had gevonden. Die smaakte zo lekker dat ik het eigenlijk meteen nog een keer wilde maken, dit keer met wat meer eigen invloeden. En ook dat was super lekker!

pasta met romige champignon en spekjessaus

Ik had nog champignons en veldsla die ook op moesten en besloot in plaats van slagroom een klein kuipje crème fraîche te halen. Het is niet alleen ietsje goedkoper dan slagroom, maar het leek me qua smaak ook iets spannender. En dat was ook zo. Ik vermoed dat dit zo’n recept is, wat elke keer net iets anders op tafel gaat verschijnen, afhankelijk van wat ik in huis heb… Ik houd ervan!

Wat heb je nodig?
( 2 bescheiden porties)

– 150 à 200 gram pasta, ik had weer schelpjes
– ca 60 gram spekreepjes
– 1 kleine ui, gesnipperd
– ca 125 gram champignons, in plakjes
– 1 klein kuipje crème fraîche
– twee handjes veldsla, in stukjes gescheurd
– 1 theelepel rode pesto

Hoe maak  je het?

Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook voor het koken van de pasta.

Bak de spekreepjes. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Bak dan de champignons mee tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer tien minuutjes. 

Doe er nu de crème fraîche bij en laat dit op laag vuur ‘smelten’. Roer goed door. 

Kook de pasta intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de pesto door de spekreepjes. Kruid na met zout en peper naar smaak en eventueel extra pesto.

Voeg de gare pasta en de veldsla toe en roer goed door. Lekker met geraspte kaas. 

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.