Jill’s pasta met spek, prei en tomaat

Het leuke van onze recepten delen op onze Facebookpagina, is dat er soms ook recepten met ons worden gedeeld. Zo deelde Jill deze overheerlijke pasta met spek, prei en tomaat in een romige saus. Het is een heel erg makkelijk recept en ook nog eens zo klaar. En heel erg budget. Toen ik het zag staan, liep me meteen het water in de mond. Wat kan er misgaan met spekjes, prei, tomaat en een romige saus? Niks toch?

pasta met spek, prei en tomaat

Eigenlijk zou ik gevulde paprika’s maken, maar dit idee bleef in mijn hoofd hangen en leek me veel minder bewerkelijk dan de paprika’s. Dit bleek ook zo. Snel rende ik naar de supermarkt om de benodigde producten te halen. Bij thuiskomst was ik natuurlijk een van de belangrijkste dingen vergeten: de zuivelspread. Dus spurtte ik weer richting de winkel. En toen kon ik beginnen.

Nou, ik kan je vertellen, deze pasta met spek, prei en tomaat was verrukkelijk! En dus ook een blijvertje. Gelukkig heb ik nog een portie over voor van de week na werk. Daar kijk ik nu al naar uit. Dank je wel, Jill!

Recept Jill’s pasta met spek, prei en tomaat

Wat heb je nodig?
(2 flinke porties)

– 175 gram pasta, naar keuze
– 1 flinke prei, gewassen en in halve ringetjes
– 150 gram spekreepjes
– 1 blikje tomatenstukjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1 flinke eetlepel zuivelspread *
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een pan gezouten water op voor het koken van de pasta. 

Bak de spekreepjes voor ongeveer 5 minuten in een hapjespan. Voeg er dan de prei aan toe en bak deze mee tot hij een beetje zacht begint te worden. Doe de knoflook erbij en bak dit kort mee.

Schenk nu de tomatenblokjes bij het mengsel en roer goed door. Voeg de oregano en zuivelspread toe en roer nogmaals door. Proef de saus en kruid eventueel bij met zout en/of peper.

Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen. Kook intussen de pasta een minuutje korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Gooi de gekookte pasta in een vergiet en schudt deze een paar keer. Doe de pasta dan bij de saus en roer goed door. Laat dit heel kort meewarmen. 

Serveer in een lekker groot diep bord. 

Eet smakelijk!

* Je kunt ook Philadelphia gebruiken, maar dat is natuurlijk veel duurder. Tenzij je dat al in huis had. 

Tip: In plaats van spekreepjes zou je ook hamblokjes kunnen gebruiken.


 

Wat was ik kwijt aan deze maaltijd (week 13-2016):
– tomatenblokjes    0,55
– spekreepjes           0,65
– prei                         0,45
– zuivelspread         0,15
De rest van de ingrediënten had ik in huis.

Totaal:  € 1,99


 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

12 reacties

 1. Sophie schreef:

  Lekker weer, alleen zou ik het zonder ui doen 🙂

 2. Tiffany schreef:

  Het is omdat ik net gegeten heb, dat ik even geen eten meer kan zien. Maar dit ziet er lekker uit.

 3. Carrieremamma schreef:

  Ongelooflijk dat je voor zo weinig geld zoiets kunt maken!

  • Sandra schreef:

   Goed he! Soms kan ik echt heel gelukkig zijn met van die goedkope recepten! En dat geeft weer een klein beetje ruimte om af en toe wat luxere producten te gebruiken als je met een weekbudget werkt.

 4. Jill schreef:

  Voor zo weinig, zoiets verrukkelijks maken. Ongelofelijk!

 5. Sher schreef:

  Ooh je hebt me, ik ben zo een krent! Lekker en goedkoop dat is wel helemaal mijn ding. Dankjewel!

 6. Miryam schreef:

  Ziet er heerlijk uit! Fijne prijs en wij zijn hier gek op pasta!

 7. Sandra schreef:

  Dit ziet er zo yummy uit! Thanks for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.