Pasta met groentenkaassaus

Pasta met groentenkaassaus
21 vote[s]

Heb jij dat ook wel eens, dat je ’s ochtends besluit wat je gaat koken en daar aan het einde van de middag geen zin meer in hebt? Vaak ook nog eens door een of andere onverklaarbare reden. Eigenlijk was het gisteren mijn plan om papardelle met champignonsaus te maken en dat vind ik dus echt super lekker. Er was helemaal geen reden waarom ik dat niet zou maken. En toch had ik er geen zin in. Ik keek rond in mijn keuken en zag een prei, paprika en dus de champignons. En een zakje geraspte kaas. Ja! Daar heb ik zin in! Pasta met groentenkaassaus.

Pasta met groentenkaassaus

Dit recept voor pasta met groentenkaassaus is eigenlijk een voortvloeisel uit een gerecht dat ik heel vroeger wel eens maakte. Je had toen, volgens mij van Maaslander, een zakje kaassaus. En dit was dan niet zo’n zakje met poeder, maar een zakje kaas waar extra dingen aan toegevoegd waren. En daar moest je dan zelf nog pasta, kip en paprika aan toevoegen. Yep, vast niet erg gezond, maar lekker was het wel.

Natuurlijk kun je zelf heel makkelijk een kaassaus maken, dus het was ook helemaal niet erg dat die kaassaus uit de handel is genomen. Ik was vast ook de enige die het kocht. Haha. Maar goed, ik heb gesmuld van deze pasta met groenten met mijn éigen kaassaus.

Recept Pasta met groentenkaassaus

Wat heb je nodig?
(3 porties)

– 1 prei, in halve ringetjes (49 cent)
– 1 rode paprika, in stukjes (57 cent)
– 250 gram champignons, in plakjes (79 cent)
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de pers (5 cent)

– 100 gram geraspte kaas, een belegen variant is het lekkerste (66 cent)
– 200 ml kook- of slagroom (49 cent)
– 1/2 groentenbouillonblokje (2 cent)
– 1 theelepel gedroogde oregano (10 cent)
– zout en peper, naar smaak
– olijfolie
– pasta zoals penne of fusili, 75 a 100 gram per persoon (45 cent)

Kosten
Totaal: € 3,62
Per portie: € 1,21

Hoe maak je het?

Zet een flinke pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.

Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie. Bak hierin de prei tot deze zacht is geworden. Voeg dan de champignons en knoflook toe en bak deze ca 5 minuten mee. Doe hier dan de paprika bij en bak ca 2 minuutjes mee.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Kruid het mengsel met een beetje zout en peper. Verkruimel er nu het halve bouillonblokje over en schenk er de room door. Strooi er de oregano over en roer goed door. Laat hier vervolgens de kaas in smelten. 

Houdt de saus op laag vuur warm totdat de pasta klaar is en roer regelmatig door om aankoeken te verkomen. Proef de saus vlak voor het opdienen en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Je kunt, nadat je de pasta hebt afgegoten, de pasta door de saus roeren, of natuurlijk zo met een flink schep saus er overheen. 

Serveer eventueel met een lekkere frisse groene salade. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Vervang de champignons door stukjes kipfilet als je een vleesvariant wilt. Gebruik dan een half blokje kippenbouillon.
– Voeg eventueel een halve in stukjes gesneden courgette toe voor meer groenten.
– Varieer met groentes naar eigen smaak.
– Als je het recept wilt vermeerderen, doe er dan andere groentes bij in plaats van meer van hetzelfde. 
– Vervang de prei door in stukjes gesneden rode ui of gewone ui voor meer pit. 
Ook zo gek op kaas? Probeer dan eens deze Pasta Gorgonzola:
pasta gorgonzolasaus

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

16 reacties

  1. Chantal schreef:

    Dit gerecht ziet er heerlijk uit. Vanavond ga ik heerlijk pasta eten! Xxx

  2. Sjira schreef:

    Ziet er lekker uit! Als ik een kaassaus maak doe ik er vaak wat blauwe kaas doorheen. Geeft extra pit. Heerlijk!

    • Sandra schreef:

      Ook heerlijk, Sjira! Ik ben gek op blauwe kaas. Maar dan maak ik het liefst een pasta gorgonzola met veeeeel gorgonzola… Hahaha…

  3. Mrskuiperij schreef:

    Heb hem opgeslagen ga het snel proberen !

  4. Kyara schreef:

    Klinkt onwijs lekker! ?

  5. nakita schreef:

    lekker wel zonder chams

  6. Sarah schreef:

    Dit ziet er erg lekker uit! Ga ik eens proberen. Groetjes, Sarah

  7. Dat ziet er GEWELDIG uit! En ik ben dol op kaas dus deze ga ik morgen maken. Hmmmm

  8. Pascalle Johanna schreef:

    Ziet er erg goed uit! Pasta’s zijn sowieso vaak heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.