Pasta met groentengehaktsaus

Pasta met groentengehaktsaus
2 vote[s]

Soms weet ik echt niet wat ik moet eten of moet koken. Dan loop ik een beetje besluiteloos door de winkel op zoek naar inspiratie. Die probeer ik dan vooral te halen uit de producten die in de aanbieding zijn. Maar wat doe je er dan mee? Dit keer waren de ‘kleintje’ roerbakmixen in de aanbieding. Daar dan iets mee doen? Ik weet dat de Champignon roerbakmix erg lekker is in een tomatensaus bij de pasta. Het leek me een leuk experiment om er dan ook nog de Italiaanse roerbakmix aan toe te voegen. Je kunt tenslotte niet genoeg groente eten. En zo ontstond deze Pasta met Groentengehaktsaus.

pasta met groentengehaktsaus

Thuis had ik nog een fles Sugo Casa die ik ooit in de aanbieding heb gekocht met het idee dat het altijd handig is er een, of twee, in huis te hebben. Toen werd het eigenlijk een kwestie van alles combineren. En toen had ik een enorme pan met saus. Dat had ik wel iets anders ingeschat, maar goed. Het is sowieso niet verkeerd om een lekkere saus in de koelkast of vriezer te hebben staan.

Als ik doordeweeks buitenshuis aan het werk ben, weet ik van tevoren dat ik als ik ’s avonds thuis kom echt geen zin meer heb om nog in de keuken te staan. Tenminste, niet om een volledige maaltijd te koken. Om te voorkomen dat ik dan dingen als diepvriespizza’s in de oven ga gooien, probeer ik altijd in het weekend vooruit te koken. Dit bleek toevallig zo’n recept te worden. Mij hoor je niet klagen. ūüôā

Wat heb je nodig?
( 4 flinke porties)

– 300 gram h.0.h.-gehakt
– 1 fles sugo casa
–¬†250 gram Champignon roerbakmix
Р250 gram Italiaanse roerbakmix
– 1 theelepel gedroogde oregano
Р300 gram pasta, bijvoorbeeld fusili of penne

– peper en zout
– geraspte kaas

Hoe maak je het?

Zet een ruime pan met gezouten water op voor het koken van de pasta. 

Bak het gehakt rul in een flinke braad- of hapjespan. Kruid het gehakt met een beetje zout en peper. 

Voeg nu de champignonmix toe en bak deze mee tot het enigszin geslonken is. Dit duurt zo’n tien minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de Italiaanse roerbakmix toe en bak ook deze tien minuutjes mee.¬†

Schenk er nu de sugo casa bij en roer goed door. Laat de saus aan de kook komen en laat hem op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet de saus over de pasta en serveer geraspte kaas en eventueel een frisse salade. 

Eet smakelijk!

Tips:
РGebruik in plaats van de kant-en-klare roerbakmixen restjes groenten uit de koelkast. Snijd deze dan in ongeveer gelijke stukken. 
РLaat het gehakt weg voor een vegetarische versie. 
РGebruik zelfgemaakte tomatensaus in plaats van de sugo casa. Gebruik dan ca. 600 ml saus. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.