Pasta met gehaktballen in tomatensaus

Rate this post

Laatst had ik in de supermarkt kant-en-klare gehaktballetjes gehaald bij wijze van snack voor bij een wedstrijd van Nederland tijdens het WK. Maar omdat die wedstrijden vanaf dat moment allemaal pas om tien uur ’s avonds begonnen, kwam het er eigenlijk niet van om die daadwerkelijk ook op te peuzelen. Ik ben niet echt een snoeper, en al helemaal niet meer zo laat.

Dus die bak stond daar maar in de koelkast. Al heel lang wil ik spaghetti met meatballs maken, maar op de een of andere manier komt dat er maar niet van. Toen ontstond er een idee. Waarom zou ik dat dan niet met die balletjes proberen? Zo gezegd, zo gedaan.

pasta met gehaktballen

Wat heb ik gebruikt?

(4 personen)

– een bakje kant-en-klare gehaktballen van AH basic
– 1 prei, in halve ringen
– 1 paprika, in stukjes
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenstukjes
– 1 runderbouillonblokje
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel olijfolie
– zout en peper
– pasta

Hoe heb ik het gemaakt?

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de prei en de paprika voor ca 3 minuutjes. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee tot de zurige geur verdwenen is. 

Schenk nu de tomatenstukjes erbij en vul het blikje voor de helft met water. Draai het blikje zodat alle resterende tomaat in het water zit en schenk dit in de pan. Voeg het bouillonblokje en de oregano toe en breng aan de kook. Laat dit zachtjes pruttelen.

Kook intussen de benodigde pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de balletjes toe aan de saus zodat deze goed kunnen doorwarmen.  Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Ik deed er veel peper in, maar ik ben dan ook gek op zwarte peper. 

Serveer met geraspte kaas en eventueel een salade.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt dit natuurlijk ook maken met zelfgemaakte gehaktballetjes. Bak deze dan eerst in een aparte pan tot ze gaar zijn en voef ze dan toe. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.