Pasta met een pittige tomatensaus met gehakt

Pasta met een pittige tomatensaus met gehakt
4 vote[s]

Joe! Het duurt niet lang meer voor de zomer officieel hier is. Lekker zonnetje, heerlijke temperaturen en véél vrolijkere mensen. Tenminste, dat is te hopen. Ik word altijd zo blij en vrolijk als de zon de dagen weer komt versieren. Voor de mensen om mij heen wellicht iets minder prettig, omdat ik nog meer ga stuiteren. Hahaha… Behalve dat ik weer stuiterend door het leven ga, heeft dit jaargetijde veel meer voordelen: verse tomaten zijn weer lekker sappig en smakelijk. En wat doe je dan als de tomaten goedkoper worden en lekkerder? Dan maak je een heerlijke Pasta met een pittige tomatensaus met gehakt.

Pasta met een pittige tomatensaus en gehakt

Deze Pasta met een pittige tomatensaus en gehakt ontstond eigenlijk omdat ik een boel tomaten had die echt wel op moesten. We gooien niets weg, toch? Ik zat naar die tomaten te kijken, ik had ze heel goedkoop op de kop getikt, en dacht: hoe krijg ik ze op? En toen dacht ik ineens aan mijn Pasta met een gehaktpaprikasaus en de ‘pittige tomatensaus’ die mijn tante ooit maakte toen ik bij hen ging eten. Die was overigens superlekker en heb ik nog nooit gedeeld. Zouden jullie dat willen?

Maar goed, net zoals  bij de Pasta met een paprikagehaktsaus, heb ik de ingrediënten fijngemalen in de hakmolen die bij de blender kwam. Heb jij die ook? Dit recept is supersnel klaar, maar hoe langer hij pruttelt des te lekkerder hij wordt. Maak saus voor de Pasta met een pittige tomatensaus en gehakt dus bij voorkeur ruim van te voren klaar. Of een dagje eerder. 😉

Recept Pasta met een pittige tomatensaus en gehakt

Wat heb je nodig?
(4 tot 6 porties)

  • 500 gram gehakt (€ 1,99)
  • 5 rijpe tomaten (€ 1,10)
  • 1 grote ui (24 cent)
  • 3 teentjes knoflook (20 cent)
  • 2 Spaanse pepers (79 cent)
  • 140 gram tomatenpuree (32 cent)
  • 1 runderbouillonblokje (3 cent)
  • zout en peper
  • knoflookpoeder (1 cent)
  • pasta (75 à 100 gram per persoon)
Kosten saus
Totaal: € 4,68
Per persoon: € 1,17 à € 0,78

Hoe maak je het?

Maak de ui, knoflook en pepers schoon en hak in grove stukken. Hak ze daarna fijn in de hakmolen van de staafmixer of de keukenmachine.

Verhit een braad- of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Je hebt hier geen extra vet voor nodig. Kruid het gehakt tijdens het bakken met wat zout, peper en knoflookpoeder.

Voeg de ui, knoflook en peper toe aan het gehakt en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg dan de tomatenpureee toe en bak deze al roerende mee tot de zure geur van de puree verdwenen is. 

Hak de tomaten fijn in hakmolen of keukenmachine en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Kruid dit met zout en peper. Voeg een bouillonblokje toe en roer dit goed door.

Laat de saus nu minstens een uurtje pruttelen. Hoe langer des te lekkerder. Ik laat hem 3 uurtjes pruttelen. Als je minder tijd hebt, helpt het om de saus op een iets hoger vuur te laten koken. Roer hem dan vaker door, 

Pasta met een pittige tomatensaus en gehakt

Serveer het gerecht met geraspte (Parmezaanse kaas).

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.