Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt

Ik woon boven een tweedehandsboekwinkeltje. En dat is heel leuk, maar tegelijkertijd ook heel fout. Ik moet er af en toe echt met een grote bocht omheen lopen. Toch snuffel ik soms tussen alles wat hij op de planken heeft staan en kwam een boek tegen met 140 recepten voor pasta met groenten. Dat leek me wel wat. Ik ben niet vegetarisch en ik eet ook niet per se vegetarisch, maar ik ben wel gek op groenten. Dus echt een boek voor mij. En ik heb er uren in gebladerd. Er zitten ook allemaal papiertjes tussen. Alleen had ik er nog niets uit gemaakt. In een opwelling had ik bij de Vomar twee courgettes gekocht voor 99 cent en ik pakte dat boek er weer even bij. Die inspireerde mij tot het maken van deze Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt.

pasta met courgette en een roze tomatensaus met munt

Met munt? Met munt? Ja, die snap ik. Munt wordt vooral met thee en zoetigheid geassocieerd, maar toen bedacht ik me dat ik het wel vaker in hartige maaltjes had gegeten: in een pastasalade en in falafel. Dus waarom ook eigenlijk niet. Ik moet stiekem wel toegeven dat ik eerst de combinatie heb geproefd voor ik de munt daadwerkelijk in de saus deed. Haha… Ik wilde hem niet verpesten aangezien het al zo lekker rook en smaakte. Maar het maakte het nog lekkerder. Ik was wel voorzichtig met hoeveel blaadjes ik in de saus deed, omdat munt heel snel gaat overheersen. Mocht je een heel bosje hebben, kun je de rest gebruiken voor je thee. Ik zeg win-win.

De courgette kocht ik dus in de aanbieding bij de Vomar net als de gedroogde pasta. De room en kruidenroomkaas zijn de goedkoopste opties in de supermarkt. De munt en de tomaten had ik bij de Turkse supermarkt gehaald. Een flink bosje munt kost daar maar 40 cent. O, en dan vergeet ik bijna het boek te vermelden. Ik heb gegoogeld, maar hij is helaas niet in het Nederlandse verkrijgbaar en ook niet op Nederlandse websites. Ik heb geluk gehad, denk ik. Het boek heet in ieder geval ‘Pasta e Verdura’ en is geschreven door Jack Bishop. Het is een heel erg inspirerend boek, want het liet mij deze onverwachte maar heerlijke Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt bedenken.

Recept Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt

Wat heb je nodig?
(2 porties)

 • 1 courgette, in halve plakjes (50 cent)
 • 2 flinke tomaten (47 cent)
 • 150 à 200 gram pasta, naar keuze (30 cent)
 • scheutje room (5 cent)
 • 1 eetlepel kruidenroomkaas (5 cent)
 • 7 blaadjes munt, fijngehakt (2 cent)
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de pers (5 cent)
 • snufje gemalen gedroogde chilipepers (1 cent)
 • olijfolie, voor het bakken van de courgette
 • zout en peper, naar smaak
Kosten:
Totaal: € 1,45
Per persoon: € 0,73

Hoe maak je het?

Zet een flinke pan met ruim gezouten water op voor het koken van de pasta én het ontvellen van de tomaten.

Was de tomaten en verwijder het kroontje als die er nog op zit. Kerf de  tomaten aan de onderkant kruislings in en dompel de tomaten onder in het kokende water tot de velletjes beginnen te krullen. Dit duurt 10 tot 20 seconden. Spoel de tomaten direct af in koud water of leg ze in een schaaltje met koud water. Dit is om verder garen te voorkomen.

Bak in een hapjespan in een scheutje olijfolie de stukjes courgette tot deze lekker zacht en bruin zijn geworden. Dit duurt ongeveer tien minuutjes. Kruid met een beetje zout en peper.

Ontvel in de tussentijd de tomaten. Snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in stukjes. Roer af en toe de courgette, want je wilt niet dat ze verbranden.

Voeg de knoflook, tomaten, room en kruidenroomkaas toe aan de courgette en roer dit goed door. Kruid met een beetje zout en peper en een snufje gemalen gedroogde chilipeper. Laat de saus zachtjes pruttelen op het laagste pitje.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer, als de pasta bijna klaar is, de munt door de saus. Proef de saus en kruid eventueel na met zout en peper of de chili naar smaak. Giet de pasta af als deze klaar is, maar laat niet uitlekken. Doe de pasta met het aanhangende water bij de saus en roer goed door.

Serveer deze Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt eventueel met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Bekijk dit filmpje als je wilt zien hoe je een tomaat ontvelt:

Gek op makkelijke pastagerechtjes? Probeer dan eens deze Romige spaghetti à la carbonara voor 1 persoon:

Romige spaghetti a la carbonara

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

22 reacties

 1. Jody schreef:

  Ow! Boven een tweedehandsboekwinkel wonen zou voor mij ook heel slecht zijn! Heerlijk neuzen tussen boeken en hopen dat iemand een pareltje heeft weggedaan. De pasta ziet er ook heerlijk uit trouwens!

 2. Sofie schreef:

  Ahh dit ziet er heerlijk uit! Ben zelf echt dol op pasta met tomaat.

 3. Jessica schreef:

  Het ziet er heerlijk uit en dat voor die prijs. Deze komt op het menu te staan bij ons thuis.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind met name de prijs van dit gerecht heel aantrekkelijk! Echt spotgoedkoop zeg. En nog gezond ook met goede ingrediënten!

  • Sandra schreef:

   Ja he! Ik ben blij dat ik gestart ben met het noteren van de kosten. Het lastige is alleen dat prijzen niet hetzelfde blijven en ook in seizoenen flink schommelen.

 5. Tessa schreef:

  Dat ziet er echt superlekker uit! Ik eet graag ook eens vegetarisch. Dit moet ik eens proberen.

  • Sandra schreef:

   Dank Tessa! De laatste tijd eet ik eigenlijk opeens alleen nog maar vega. Maar ik ga snel kipjes bakken in de oven. 🙂 En gehaktballen maken. LOL

 6. Maaike schreef:

  Leuk zo’n onbekend kookboek tegen komen! Het klinkt als een heerlijk frisse pasta juist door de munt!

 7. Fleur schreef:

  Wat lekker om er mint ook bij te doen. Zal het heel fris maken

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Wat heerlijk ziet dit eruit zeg en dat voor die prijs! Ik ga het zeker zelf ook eens maken 🙂

 9. Marieke schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit! En wat goedkoop zeg! Een aanrader volgens mij! Ga ik ook eens maken!

 10. Latla schreef:

  Dit ziet er zo lekker uit. Af en toe vegetarisch eten is ook lekker.

 11. Natalie schreef:

  Dit ziet er heel lekker uit, hou altijd wel van een roomsausje! Ga ik zeker eens proberen en leuk dat het zo budgetproof is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.