Pasta met champignonsaus

Pasta en champignons, betere vrienden zijn er wat mij betreft niet. Of eigenlijk lust ik gewoon champignons met alles. Zelfs van een simpele toast met gebakken champignons, kan ik bijna euforisch worden. Ik ben een rare, ik weet het. Maar goed, pasta en champignons dus.

pasta met champignonsaus

Dit recept is echt super simpel. En heel erg yummie.

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 1 bakje champignons, in plakjes (de champignons dan he, niet het bakje)
– 1 ui gesnipperd
– 1 teentje knoflook, door de pers of gehakt
– 100 gram spekreepjes
– 2 handjes rucola
– scheutje room, ca 100 ml
– 1/2 theelepel peterselie
– zout en peper, naar smaak
– geraspte kaas
– pasta

Hoe maak je het?

Zet een pan water met ruim zout op voor het koken van de pasta.

Verhit een hapjes- of koekenpan. Bak hierin de spekreepjes aan. Voeg na ca 5 minuutjes de ui toe en bak deze mee tot hij glazig ziet en zacht is.

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

Doe de champignons en knoflook bij de spek en ui en bak deze ca. 5 minuten mee. Schenk er nu een scheutje room bij en roer goed door. Roer er vlak voor het serveren de peterselie door. Kruid na met zout en peper naar smaak. 

Roer hier de pasta en de rauwe rucola door.

Serveer met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tips:
– gebruik ipv slag- of kookroom eens crème fraîche, dat maakt het frisser.
– als je de saus iets te dun vindt, laat er dan een beetje geraspte kaas in smelten.
– voeg eventueel wat citroenrasp toe voor een fris accent.

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.