Pasta met bloemkoolsaus en champignons

Pasta met bloemkoolsaus en champignons
1 vote[s]

Laatst plaatsen wij hier een link naar een recept voor een multi-inzetbare bloemkoolsaus en ik wilde die heel graag ook zelf proberen. En aangezien ik gisteren een halve bloemkool over hield toen ik bloemkool met kerriesaus maakte, leek het me een uitstekend moment om woorden in daden om te zetten.

bloemkoolsaus met champignons

De saus was erg lekker en makkelijk om te maken. En mooier nog, zo krijg je direct al een flinke portie groenten op je bord. Om het wat interessanter te maken, leek het mij een goed plan om champignons toe te voegen. Dat bleek een goed plan, want het smaakte heerlijk. Ik miste wel iets. Iets knapperigs en iets met een wat meer uitgesproken smaak. De volgende keer ga ik het proberen met uitgebakken spekjes erbij. Of misschien wel met rauwe stukjes paprika.

Wat heb ik gebruikt?

– een halve bloemkool (ca 350 gram), in stukjes
– 250 gram champignons, in plakjes
– 500 ml (groenten)bouillon
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1 theelepel gedroogde peterselie, of een handje gehakte verse peterselie
– zout en peper
– geraspte kaas
– pasta naar keuze

Hoe heb ik het gemaakt?

Zet de bouillon op en breng aan de kook. Kook hierin de bloemkool gaar. Dit duurt ca 10 minuutjes. Prik met een vork in de bloemkool om te checken of deze gaar is.

Bak intussen de champignons.

Giet de bloemkool af en vang de bouillon op. Deze heb je nog nodig voor het maken van de saus.

Kook de pasta.

Doe de bloemkool met de knoflook in een blender en voeg een scheut van de bouillon toe. Pureer dit tot een gladde saus. Schenk er zoveel bouillon bij tot je een saus heb van de dikte die je zelf wilt. Ik had ongeveer 300 ml bouillon nodig.

Roer de peterselie door de saus. Proef het en voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de saus over de pasta met een beetje geraspte kaas.
Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.