Pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat

Laatst had ik dus een enorm mazzeltje in de Vomar. Daar hadden ze namelijk ricotta en gorgonzola in de aanbieding voor 50% van de originele prijs. En er was niks mis mee. Ze waren ook nog voldoende houdbaar om er op mijn gemakkie iets mee te doen. Meestal maak ik met gorgonzola een pasta waar ook nog kip en prei in zit. Heerlijk is dat. En ik kan het bijna letterlijk elke dag eten. Toch vond ik het tijd voor een ander recept.  Eentje met tomaat! Dit natuurlijk omdat ik net een winkeltje heb gevonden waar ze nu heerlijke sappige trostomaten verkopen voor slechts 1 eurootje per kilo. En toen had ik een Pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat voor 1 gemaakt!

pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat voor 1

Even serieus, ziet het er niet heerlijk uit! En dan te bedenken dat er echt alleen basisdingen in zitten. Nou ja, misschien op de gorgonzola na, maar daar draaide dit gerecht nu juist om. Dus de rest mag best wat simpeler zijn. Hoewel, simpeler, goede tomaten zijn ook echt juweeltjes! Misschien is dit gerecht nu niet direct het toonbeeld van voldoende groenten in een maaltijd, maar als je tijdens je lunch al groenten hebt gegeten of de hele week al heel veel of er een groentensalade bij serveert, moet je deze gewoon echt proberen hoor. Té lekker was hij!

Recept Pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat voor 1

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • ca 75 – 100 gram pasta (15 cent)
 • 1 flinke tomaat, in stukjes (25 cent)
 • 75 gram gorgonzola, in blokjes (nu 57 cent, meestal 95 cent)
 • 1 kleine ui, in stukjes (7 cent)
 • 1/4 stukje lenteui, van het groen en in stukjes gesneden(4 cent)
 • ca 30 ml slag- of kookroom (7 cent)*
 • zout en peper, naar smaak
Kosten
Per portie: nu €1,15, meestal € 1,53)

Hoe maak je het?

Breng een ruime pan met flink gezouten water aan de kook voor het koken van de pasta. Wacht met de rest, want dat gaat zo snel dat je dat tijdens het koken van de pasta kunt doen.

Terwijl de pasta kookt, verhit je een hapjespan met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de room toe en laat deze kort mee verwarmen. Voeg daarna de gorgonzola en tomaat toe en in ieder geval een beetje peper. Qua zout wacht ik altijd tot de saus klaar is omdat gorgonzola ook al zoutig is.

Giet de pasta als deze klaar is af, maar laat deze niet uitlekken. Gooi de pasta met aanhangend water bij de saus en roer door. Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.

Serveer deze Pasta in een gorgonzolaroomsaus met tomaat eventueel met een frisse spinaziesalade.

Buon appetito!

* Ik gebruikte een restantje ongeklopte slagroom dat ik had ingevroren in een ijsblokjesvorm. Wat overigens een heel grappige situatie opleverde, want ze wilden er niet uit, dus ik stak er een mes tussen en die eerste schoot de lucht in en kon ik gelukkig nog opvangen. Zie je het al voor je? Het was heel grappig. Hahaha…

Met de andere helft van de gorgonzola maakte ik deze Risotto met gorgonzola en groenten voor 1:

risotto met gorgonzola en groenten voor 1

Ook gek op pasta en gorgonzola? Probeer dan eens deze Pasta met gorgonzola, kip en prei:

Pasta Gorgonzola

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

22 reacties

 1. Fleur schreef:

  Ik hou ook erg van gorgonzola. Heerlijk recept om het in te verwerken, net als de andere voorbeelden

  • Sandra schreef:

   Dank je, Fleur! Als het aan mij lag, at ik elke dag iets met gorgonzola! Oeoe, ik bedenk lekker stukje kip met gorgonzolasaus en champignons… 🙂

 2. Elke schreef:

  Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit gorgonzola geproefde… Oops… Maar door dit en de andere recepten te zien heb je me wel enorm benieuwd gemaakt! Ik wil het toch wel een keertje proberen!

  • Sandra schreef:

   Moet je zeker doen, Elke! Of als de kaas je te pittig lijkt, kun je ook voor de zachtere optie Magor kiezen. Dit is een combinatie van Mascarpone en Gorgonzola. Dat is niet gelijk zo heftig en zeker ook heel lekker!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Het ziet er echt weer heerlijk uit! Als ik binnenkort boodschappen ga doen ga ik eerst jouw recepten bekijken en die op mijn weekmenu zetten!

 4. mirteblogt schreef:

  Het ziet er heerlijk uit! Zeker een keer om thuis te maken! Echt een goed idee!

 5. Ellen schreef:

  Ohh ziet er zalig uit! Ik wil dit eten 🙂

 6. MamaPlaneet schreef:

  Ik ga deze bewaren. Pasta recepten vind ik altijd fijn voor momenten wanneer ik eigenlijk weinig tijd of inspiratie heb.

 7. Lien schreef:

  Mmmmm….en opnieuw begint mijn buik te rommelen!;) ziet er lekker uit!-

 8. Renata schreef:

  Vooral die laatste zie ik wel zitten met de kip – heb vandaag ook net pasta diabolique gegeten 🙂

  • Sandra schreef:

   Die is ook erg lekker, Renata! Die maak ik graag voor mezelf. Pasta Diabolique, dat ken ik niet. Het is vast pittig? Ik ga het eens googelen en kijken of dat een leuk receptje voor mij is. 🙂

 9. Miriam schreef:

  Yammie! Nu ik jou al die lekkere dingen met weinig geld zie maken, zou ik ook wel wat creatiever mogen zijn!

  • Sandra schreef:

   Dat vind ik leuk om te horen, Miriam. Weet je dat ik sinds ik leef volgens een budget, ik veel lekkerder en gevarieerder eet. Je wordt vanzelf creatiever. Anders ging ik toch snel voor mijn favoriete gerechtjes of bij luiigheid bijvoorbeeld voor een diepvriespizza… Dat doe ik nu bijna niet meer. Heerlijk!

 10. mytraveljourney schreef:

  Ik ben echt een pasta liefhebber, dus deze ga ik proberen.

 11. Diana schreef:

  Ik zocht nog naar een nieuwe pasta om te proberen ;). Gevonden nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.