Pasta Gorgonzola met kip en prei

Pasta Gorgonzola met kip en prei
10 votes

Het moge duidelijk zijn, ik ben een kaaskop, een kaasjunk, ik kan niet zonder. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende soorten blauwe kaas gehad. Ik kan er van dromen. Heerlijk! Een van mijn favorietste recepten is dan ook die voor Pasta Gorgonzola. Ik zou dat elke dag kunnen eten. Nu is gorgonzola natuurlijk niet de meeste goedkope kaas die er bestaat, maar zo duur is het nu ook weer niet. En soms zelfs heel voordelig in de aanbieding. Daarnaast zijn de andere ingrediënten heel goedkoop.

pasta gorgonzolasaus

 Oorspronkelijk maak je pasta gorgonzola alleen door een roomsaus met de heerlijke blauwe kaas te serveren, maar ik wilde er een echte maaltijd van maken en heb dus zelf wat geëxperimenteerd. En daar is mijn favoriete maaltje uit ontstaan. Eentje die ik maak als ik iets te vieren heb, of als ik even een ‘knuffel’ nodig heb. Echt comfort food voor mij dus.

Recept Pasta Gorgonzola met kip en prei

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 150 gram pasta (penne of fusilli is het lekkerste)
– 1 prei
– 1 kipfilet
– stukje gorgonzola van ongeveer 150 gram (de pittige variant is het lekkerst)
– scheutje (slag)room of kookroom
– zout
– zwarte peper
– 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in stukjes. Ik houd zelf van kleine stukjes. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd deze in kleine blokjes. En niet snoepen he? Ok, eentje mag!

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de stukjes kipfilet bruin. Kruid ze tijdens het bakken met zout en peper.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de preiringen ca 2 minuutjes met de kip mee. Voeg dan de gorgonzola toe en laat deze smelten. Giet er een scheutje room bij en meng dit goed met de rest. Laat de pan op laag vuur staan tot de pasta klaar is.

Giet de pasta af en giet deze in de saus. Even goed doorroeren zodat op alle pasta saus zit.

Strooi op het bord nog wat versgemalen peper over de pasta en eventueel geraspte kaas.

Buon Appetito!

Vega-versie: Vervang de kip door 100 gram in vieren gesneden champignons.

Serveertip: het is ook erg lekker om er op het bord nog geroosterde pijnboompitjes of geroosterde gehakte walnoten overheen te strooien. Dit maakt het recept wel gelijk een stuk duurder. 

Ook zo gek op pasta met kaas? Probeer dan eens deze Pasta met groentenkaassaus:

Pasta met groentenkaassaus

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

27 reacties

  1. Marsha schreef:

    Ik heb nog nooit pasta met prei gegeten, maar het ziet er wel erg lekker uit !

  2. Dewi schreef:

    Oh heerlijk lijkt mij dat! Lang geleden dat ik Gorgonzola heb gegeten. Ik ga deze bewaren. Ben benieuwd wat mijn meiden ervan vinden.

  3. Kreanimo schreef:

    Nog een pasta om op mijn lijstje te zetten om uit te proberen! 😉

    Met één keer in de week pasta wordt het lijstje langer en langer! hahahaha

  4. Sofie schreef:

    Ah heerlijk! Ik ben niet zo dol op prei, maar dan doe ik daar gewoon wat minder van in, haha!

  5. Astrid schreef:

    Ohh die ziet er lekker uit! Wij eten elke week minimaal één keer pasta, dus deze kan wel een keer uitgeprobeerd worden. Kijken of de kids het wat vinden (aangezien ze niet van prei houden)

    • Sandra schreef:

      Houden ze wel van gorgonzola? Je kunt natuurlijk de prei ook vervangen door bijvoorbeeld courgette, maar ik zou er dan nog wel ui in doen.

  6. Lonneke schreef:

    Op deze combinatie zou ik echt niet komen. Bij pasta word het al gauw bij mij gewoon macaroni. Ziet er wel erg lekker uit.

    • Sandra schreef:

      Het is echt heerlijk, Lonneke! Zeker als je van gorgonzola houdt. En pasta is juist bij uitstek iets waarmee je lekker kunt variëren. Gewoon lekker proberen wat je lekker lijkt. 😉

  7. Cassandra schreef:

    Wij zijn echt pasta fanaten hier, dus deze gaat op de lijst

  8. Judith schreef:

    Wat een heerlijk recept! Ik zou het dan zelf zonder prei doen want daar ben ik allergisch voor, maar verder klinkt het super lekker

  9. Diana schreef:

    Pasta en kaas the best combi :). Eet dat liefs elke week!

  10. Nicole Orriëns schreef:

    Het spreekt me aan dat dit zonder pakjes en zakjes is. Bij pasta grijp ik daar nog veels te vaak naar. Maar dit kan ik dus zonder maken : )

    • Sandra schreef:

      Ik probeer zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken, hoewel ik ze soms wel gebruik omdat ik dan verlang naar de specifieke smaak van een gerecht van vroeger. Maar als ik het zelf kan maken, dan doe ik dat ook. En pasta is trouwens bij uitstek een gerecht waar je heel makkelijk zoveel verschillende sauzen zonder zakjes en pakjes voor kunt maken. 🙂

  11. Linde schreef:

    Mmmm lijkt me heerlijk. Ik sla het op in mijn te proberen receptjes (zonder kip dan als veggie, maar ik vind wel een vervanger)…

  12. Fleur schreef:

    Lekker! Ik hou wel van gorgonzola. De combinatie met kip lijkt mij ook erg lekker

    • Sandra schreef:

      Die combi is heel lekker, Fleur. Kip is vrij neutraal van smaak en gorgonzola natuurlijk helemaal niet, dus die twee doen het heel goed samen. 🙂

  13. Chantal schreef:

    O heerlijk gorgonzola! Helaas kan ik dit alleen maken als ik alleen eet. Mijn vriend houd niet zo van kaas. Hihi.

  14. Natalie schreef:

    Ik hou niet van gorgonzola kaas, maar ik denk dat ik het eens probeer met een ander soort kaas, moet kunnen 😀

  15. Ellen schreef:

    Pasta en kaas is altijd een goeie combinatie. Lekker!

  16. Manon schreef:

    Oh my. Ik ben verslaafd aan pasta. Dit ziet er wel heel erg lekker uit. Heb het zo nog nooit op

  17. Madelon schreef:

    Pasta vind ik echt heerlijk. Je hebt veel lekkere recepten op je site. Alleen gorgonzola is niet echt mijn dingetje sorry. Maar anderen zullen er vast van smullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.