Pasta Funghi met spinazie en tomaat

Het was weer zo’n dag. Wat ga ik nu toch eten. Ideeën zat, dat is het probleem niet. Ik denk dat ik weet wat het probleem is: keuzestress. Ik heb dat ook in een restaurant als er zo’n enorme menukaart met pagina’s vol met lekkere dingen voor je neus wordt neergelegd. Soms is het handiger om een ‘picky eater’ te zijn. Meestal niet, toegegeven, maar in zo’n geval wel. Meestal lukt het me om tot de ober komt, de keuze te hebben gereduceerd tot twee opties. Maar dat kan altijd veranderen. Ik wil ook altijd als laatste bestellen. Ik weet niet precies waarom, maar op de een of andere manier is dat belangrijk voor mij bij het kiezen. Zo zat ik dus laatst ook weer te tobben wat ik nou moest maken. Spaghetti met een pesto van spinazie en een salade of toch een simpele burrito bowl? Het werd Pasta Funghi met spinazie en tomaat. Haha…

Hebben jullie dat ook? Of eten jullie elke dag wat jullie gepland hebben? Ik kan dat wel hoor, maar soms ben ik net te druk met andere dingen of gewoon te lui, om op tijd te beginnen. En dan ga ik twijfelen. Champignons lust ik altijd en zijn zo handig om huis te hebben, want je kunt ze snel over doorheen doen. Ik had nog een klein blikje Rijkgevulde champignonsoep van de Appie in huis voor als ik weer eens mijn Snelle pasta Stroganoff zou willen maken. Dus waarom het mezelf niet even supermakkelijk maken en die gebruiken om een saus mee te maken.

Verder had ik nog babyspinazie in huis, want dat was in de aanbieding bij Lidl en ik roer dat graag overal door, gebruik het op sandwiches of eet het als of in een salade. En natuurlijk had ik nog tomaten in huis. En daar was ineens een overheerlijke pasta maaltijd. Deze Pasta Funghi met spinazie en tomaat ga ik zeker veel vaker maken. Wat me dan nog extra lekker lijkt, is er verkruimelde gorgonzola over verdelen. Ik ga al kwijlen bij het idee. Hahaha…

Recept Pasta Funghi met spinazie en tomaat

Wat heb je nodig?
(2 flinke of 3 kleine porties)

 • 250 gram champignons, in plakjes
 • 1 kleine rode ui, gesnipperd
 • 2 tomaten, in stukjes
 • 1 klein blikje romige champignonsoep
 • 2 handjes (baby)spinazie, gewassen en gedroogd
 • 1 theelepel gedroogde peterselie
 • zout en peper, naar smaak
 • scheutje olijfolie
 •  pasta

Hoe maak je het?

Zet een flinke pan gezouten water op voor het koken van de pasta.

Verhit de olijfolie in een hapjes- of flinke koekenpan. Bak hierin de ui totdat deze glazig begint te zien. Voeg nu de champignons toe en bak deze tot ze gaar zijn. Je ziet dat ze eerst al het vocht en de olie opnemen. Na een tijdje, ca 5 minuten, laten ze dit weer los en dan kun je verder.

Schenk nu de soep bij de champignons en roer goed door. Kruid dit alvast met wat (versgemalen zwarte) peper.  Zet het gehaal op een laag vuur zodat het zachtjes kan pruttelen.

Kook nu de pasta 1 minuutje korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta in een vergiet, maar laat het niet uitlekken. Gooi de pasta direct met het aanhangende kookwater bij de champignonsaus en roer goed door. Als het goed is, heb je nu een pasta met een romige champignonsaus. 

Voeg nu de spinazie, tomaat en peterselie toe en roer goed door. Blijf roeren tot de spinazie en tomaat ook warm zijn geworden. Let op: de spinazie hoeft niet te slinken. Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. Ik voegde zelf wel nog wat peper toe, maar helemaal geen zout. 

Serveer deze Pasta funghi met spinazie en tomaat eventueel met geraspte kaas. 

Eet smakelijk!

Ook gek op spinazie? Maak er dan eens een salade mee:

lauwwarme spinaziesalade met kip en tortellini

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

41 reacties

 1. Dewi schreef:

  Haha herkenbaar ik weet ook vaak ooknooit wat ik moet kiezen in ern restaurant, bestel ook altijd als laatste! Lijkt mij heerlijk deze funghi

  • Sandra schreef:

   Dan moeten wij niet samen uit eten gaan. “Bestel jij maar.” “Nee, bestel jij maar.” “Joh, jij mag best wel eerst hoor.” Hahahha….
   Deze pasta smaakte heerlijk!

 2. Amylia schreef:

  Lijkt me erg lekker! Weer een leuke blogpost!

 3. Beaudine schreef:

  Klinkt super lekker! Hier zou ik mijn vriend echt gelukkig mee maken hihi!

 4. TessaC schreef:

  Wat een lekker idee! Om mijn keuzestress te beperken maak ik meestal wel een weekmenu. 5 dagen volgens dat menu en de twee andere dagen kliekjes, ergens wat eten of even simpel wat dingen uit de voorraadkast. Zo heb ik die keuzestresss maar 1x per week en hoef ik er voor de rest niet teveel bij na te denken. Ook handig qua boodschappen doen! Deze pasta ziet er heerlijk uit.

  • Sandra schreef:

   Dat vind ik zo knap! Weekmenu’s werken bij mij niet. Ik plan het wel hoor, maar ik haal niet alles in één keer omdat ik heel vaak me weer bedenk omdat ik er geen trek in heb en ik wil niet dingen moeten weggooien. Dus ook al is het gepland, er kan van alles veranderen. Hahaha… En dank je wel! Hij is heerlijk!

 5. Spinazie en tomaatjes doen het hier altijd goed, net als pasta trouwens 🙂 Lekker recept weer!

 6. cindy schreef:

  Ziet er een lekkere combi uit. Spinazie en paste vind ik altijd een top combi, heerlijk met zongedroogde tomaatjes jam jam

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Cindy! Zelf ben ik niet zo’n fan van zongedroogde tomaatjes. Als die ergens in zitten, vis ik ze eruit… Hahaha… Ik gebruik ze wel eens als vervanging voor tomatenpuree, maar dan gaan ze eerst in de hakmolen. 😉

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Dit ziet er ook weer zo lekker uit! Ik vind dat je echt hele goede recepten hebt : )

 8. Lonneke schreef:

  Wat een heerlijk goed gecombineerd gerecht. De foto op je pagina hiervan trok gelijk mijn aandacht!

 9. Manon schreef:

  Ik hou van pasta yummmy! Dit ziet er echt lekker uit

 10. Laura schreef:

  Zonder de champignons is het denk ik wel lekker :P:P Champignons is het het ding dat ik niet lust. Champignon soep trouwens wel, zonder de hele champignons dus, vind echt zo naar om erin te bijten. Toevallig heb ik gisteren (en voor vandaag) een pasta salade gemaakt met onder andere spinazie, pesto en zongedroogde tomaatjes.

  • Sandra schreef:

   Hahaha, normaal zou ik zeggen dat als je geen champignons lust je dit recept ook niet moet uitproberen ivm de champignonsoep waarmee je de saus maakt. Maar aangezien je die wel list, kun je het rustig proberen. En als je vlees eet zou je bijvoorbeeld stukjes (gerookte) kip kunnen toevoegen. Of hamblokjes. Of spekjes. 🙂

 11. Amy schreef:

  Ziet er best wel lekker uit, ook al lust ik totaal geen champignons. Beetje zelfde geval als bij Laura, de soep lust ik wel. Het is gewoon de structuur van de champignon zelf die ik vreselijk vind, haha!

  • Sandra schreef:

   Hahaha… Ik snap het wel, het is een beetje zompig he? Ik ben zelf een makkelijke eter en de meeste dingen die ik dan toch nog niet lekker vind, hebben allemaal een gekkige structuur. Ik griezel bij aspic en dingen in gelei. Haha… Maar je kunt natuurlijk de champignons vervangen door kip, ham of spekjes. 🙂 Of als je geen vlees eet door bijvoorbeeld courgette.

 12. Fleur schreef:

  Lekker, dat eten ze hier in huis graag, maar dan wel zonder de champignons, want alleen ik lust die

 13. Lonneke schreef:

  Lekker verfrissend recept lijkt me dit. Kan je de champignons ook vervangen met iets anders, dat is het enige waar ik niet heel gek op ben.

  • Sandra schreef:

   Hoi Lonneke,
   Dat hangt een beetje af van of je wel of niet de champignonsoep lust, want dat is de basis van dit gerecht. Je zou de champignons door kip of spekjes kunnen vervangen en dan kijken of je een blikje romige kippensoep kunt vinden. Of zelf een saus maken met room en bouillon. Of met kruidenroomkaas. Maar dan wordt het wel een heel ander recept. Niet dat daar iets mis mee is hoor. Ik probeer vooral ook mensen te inspireren, dus varieer er op los!
   Groetjes en succes!
   Sandra

 14. Jill schreef:

  Wat een bijzondere samenstelling, vooral die soep. Het ziet er wel super lekker uit en ook ik houd van champignons. Die gaan bijna overal doorheen als ik kook.

  • Sandra schreef:

   Yay, iemand die net zo gek is op champignons als ik. Ik moet me soms echt inhouden. En ik kan ook zoooo genieten van gebakken champignons op toast. Mmm, ook maar eens een receptje voor plaatsen. 🙂

 15. Anouk schreef:

  Lijkt me een heerlijk recept! Ik lust sinds een paar jaar pas champignons dus moet soms nog even bedenken wat je er allemaal mee kan haha. En ik eet vrijwel nooit wat ik van tevoren plan, hoef ook alleen voor mezelf te koken en doe dagelijks bijna boodschappen dus dat draagt ook bij aan de vrije keuze :p

  • Sandra schreef:

   Ik kook meestal ook alleen maar voor mezelf, maar ik wil geen restjes weggooien en leef naar een budget, dus ik moet helaas wel enigszins plannen anders loopt alles in de soep. 😉

 16. Jasmijn Dennink schreef:

  Lekker! Ben gek op spinazi en dit is ook lekker snel klaar. Ik krijg altijd trek als ik je website bezoek en fijn om dan een gerecht te vinden wat je snel kunt klaarmaken en waarvoor je de ingredienten altijd wel in huis hebt.

  • Sandra schreef:

   Aaaw wat lief dat je dat zegt. En dat is zeker fijn! Makkelijk en snel is altijd een plus. En helemaal als je alles al in huis hebt. 🙂

 17. Sherry schreef:

  Wat een lekker recept. Ik heb inspiratie gevonden voor mijn avondeten. Je maakt ook mooie foto’s.

 18. Jessica schreef:

  Oeh wat ziet het er lekker uit. Ik hou echt ontzettend van pasta en champignons, maar ik mag het niet teveel eten van mijzelf, omdat ik er een ontzettend opgeblazen gevoel van krijg. Deze ga ik toch wel even onthouden.

 19. Maaike schreef:

  Lekker recept lijkt me! En je klinkt qua keuzes echt precies als mijn man!

 20. Sanne schreef:

  Dit receptje is echt iets voor mij zelf. Ik ben dol op spinazie en moet het soms ook eten. Want er zit veel ijzer in. 😉
  Ik twijfel ook soms over wat ik ga koken. Nee voor mij geen planning qua eten. Ik eet gewoon waar ik zin in heb op dat moment.

 21. Bianca schreef:

  Oehh lekker! Dit is echt een recept wat ik een keertje ga maken voor als ik alleen eet (mijn vriend en dochter ga ik hier namelijk niet zo blij mee maken denk ik) x

 22. Latla schreef:

  Ik ben dol op pasta! Ziet er lekker uit

 23. Judith schreef:

  Dat klinkt weer super! Ik mag voorlopig geen pasta (huilen) maar ga het proberen met courgette spaghetti of zo

 24. Merel schreef:

  Lijkt me heerlijk! Vooral champignons met spinazie vind ik erg lekker om te eten. Leuk om eens af te wisselen met tomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.