Pasta é lenticchie (pasta met linzen)

Pasta é lenticchie (pasta met linzen)
3 votes

De Italiaanse keuken is er een van verse ingrediënten, eenvoud en veel smaak. En ook van de vele budgetvriendelijke recepten. Zo ook deze Pasta é Lenticchie; pasta met linzen dus. Klinkt wellicht een beetje raar, maar het smaakt echt heerlijk.

pasta met linzen

Zelf maak ik dit altijd als ik ook weer eens een flinke pan bolognesesaus maak. En dit om de simpele reden dat dat ik daar altijd wortel en bleekselderij bij overhoud en die ook in dit gerecht gaan. Overigens zijn de wortel en de bleekselderij graag geziene gasten in de Italiaanse keuken.

Recept Pasta é lenticchie (pasta met linzen)

Ingrediënten:

– 125 gram gerookte spekreepjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
– 2 wortels, geschrapt en fijngesneden (bij winterwortel, neem dan niet meer dan een derde)
– zout
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
– 250 gram linzen
– 1 blikje tomatenstukjes
– 1 liter water
– stukje parmezaanse kaas (optioneel)
–  100 gram ongekookte of 250 gram gekookte macaroni, (of een andere kleine pasta)
– 2 eetlepels olijfolie. 

Bereidingswijze:
Zet een grote soeppan op het vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak ze even aan. Dit doe je ca 2 minuten. 
Voeg de uien, bleekselderij en wortels toe en bak ze even aan. Voeg nu de knoflook toe en bak dit kort mee. 
Doe dan de linzen erbij en roer dit goed door.
Giet er dan de tomatenstukjes en de water bij. Voeg wat zout toe en eventueel het stukje Parmezaanse kaas. Deze zal helemaal in de soep smelten en een heerlijke toevoeging zijn aan de smaak. Gebruik je geen Parmezaan, check dan de smaak van de soep aan het einde. Waarschijnlijk heeft ie dan nog wat zout nodig. 
Breng de soep aan de kook en laat hem daarna op laag vuur 20 tot 30 minuutjes pruttelen of tot de linzen zacht zijn. 
Voeg dan de macaroni toe en laat de soep nog ongeveer net zo lang pruttelen als de kooktijd van de pasta. 
Voeg dan naar smaak nog zout en peper toe. En eventueel wat geraspte kaas. 
Let op: Als de soep niet in een keer op gaat, is het beter als de pasta niet in de soep kookt. Dit is wel lekkerder maar de pasta blijft vocht opnemen, waardoor de soep uiteindelijk droog zal worden en de pasta papperig. Kook dan de pasta apart, schep die in het bord of de soepkom en schenk daar de soep overheen. 
Bon appetit!
(Bron: kookprogramma van Buddy Valastro)
Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

10 reacties

  1. Priscilla schreef:

    Klinkt lekker! Helaas mag ik i.v.m. mijn doktersdieet geen bleekselderij / grote hoeveelheden linzen, anders had ik dit recept wel willen uitproberen.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik heb nog nooit macaroni gecombineerd met bleekselderij! Dat serveer ik nu altijd los als groente. Maar zo door de macaroni vind ik zeker een leuk idee. Dat is weer eens wat anders.

  3. Ellen schreef:

    Wat een leuk en lekker recept! Dit sla ik zeker op om in de toekomst eens te maken.

  4. Fleur schreef:

    Klink lekker, alleen ben ik niet zo’n fan van bleekselderij. Ik zou het denk ik weglaten

  5. Maryke schreef:

    Wederom, ziet er lekker uit. Al ben ik niet zo dol op linzen, maar eigenlijk ook bijna nooit gehad. Vooroordeel dus. Ga het gewoon eens proberen 🙂

  6. Daphne van Schie schreef:

    Jammie, ziet er weer heerlijk uit, net zoals altijd! Ik ga deze opslaan. Ben benieuwd.

  7. Claudia schreef:

    Ohhhh dit lijkt me erg lekker. Wij zijn dol op linzen en pasta, dat kan niet anders dan lekker zijn! Deze ga ik onthouden!

  8. Amanda schreef:

    Ik hou niet zo van linzen, maar het ziet er weer heerlijk uit. Misschien dat ik het toch eens ga proberen, thanks!

  9. Marieke schreef:

    Het klinkt heel lekker! Heb eigenlijk nog nooit linzen gegeten.. toch maar eens proberen dan.

    • Sandra schreef:

      Linzen zijn zo lekker, Marieke. En heel erg voedzaam. Daarnaast zijn ze goedkoop en kun je er echt van alles mee maken. En in dit gerecht zijn ze ook heel lekker. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.