Pasta all’Amatriciana met bucatini

Pasta all’Amatriciana met bucatini
8 vote[s]

Je hebt van die recepten die je regelmatig ergens voorbij ziet komen, op websites of in receptenmagazines, waarvan je denkt die moet ik echt een keer proberen. Alleen het komt er nooit van. Dat had ik met dit recept. Het enige wat mij eigenlijk een beetje tegenhield, was het feit dat het een ´pittige´ saus is. Ik ben namelijk niet zo´n fan van (té) pittig. Toch heb ik deze Pasta all’Amatriciana gemaakt, maar dan wel aangepast aan mijn eigen smaak.

Pasta all'Amatriciana

Dit recept voor Pasta all’Amatriciana is echt supersimpel en is heel goedkoop. Tenminste als je in plaats van het duurdere vlees dat er normaal in gaat voor spekreepjes kiest. En dat deed ik dus.

Bij het originele recept stond als pastasoort de bucatini. Dit is een soort spaghetti, maar dan dikker en hol van binnen. Ik had deze pasta bij de Turkse supermarkt zien liggen en het leek me wel wat om uit te proberen. Het smaakte ook prima, alleen het eet wat lastig omdat je de pasta niet, net zoals spaghetti, om je vork kunt draaien. Daar is het net te dik voor. De volgende keer maak ik het met spaghetti. En er komt zeker een volgende keer, want het was super lekker.

Recept Pasta all’Amatriciana

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 1 blik gepelde tomaten
– 100 gram spekreepjes
– 1 ui, fijn gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
– 1/3 theelepel gemalen chilivlokken
– 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
– zout naar smaak
– geraspte (Parmezaanse) kaas
– handje basilicum, fijngesneden
– ca. 300 gram pasta, in dit geval was dat bucatini

Hoe maak je het?

Schenk de gepelde tomaten met het sap in een ruime schaal. Knijp nu de tomaten tot pulp. Als je dit liever niet met je handen doet, kun je hiervoor ook de stamper gebruiken waar je aardappels mee stampt. Zorg dan wel dat je alles goed fijn hebt gestampt.

Zet een pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.

Bak in een grote koekenpan of hapjespan de spekjes uit. Vervolgens bak je de uitjes en de knoflook mee totdat de ui glazig ziet. Bak nu kort de chilivlokken en zwarte peper mee.

Voeg nu de tomaten toe. Breng de saus aan de kook en laat hem zachtjes pruttelen totdat hij dikker is geworden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Proef de saus en kruid eventueel na met zout. 

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en gooi deze terug in de pan. Roer er nu de saus goed door. Voeg nu de basilicum toe en roer het normaals door. 

Serveer met geraspte kaas en een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Tips:
– Gebruik in plaats van tomaten uit blik verse tomaten. Ontvel ze dan eerst. Volg verder dezelfde stappen. 
– Als je van echt pittig houdt, voeg dan wat extra chili toe. Je kunt dit ook aan het einde doen als je eerst geproefd hebt.
– Je kunt natuurlijk ook minder chili en zwarte peper toevoegen als je niet van pittig houdt. 

Wil je nog meer supermakkelijke pasta gerechten? Probeer dan eens deze Pasta Puttanesca:

pasta puttanesca

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

3 reacties

  1. jammie… snel en makkelijk koken: fijn met dit weer 🙂 En het ziet lekker uit #legtknoopinzakdoek

  2. Fleur schreef:

    Lekker! Spagehetti is de favoriete maaltijd hier in huis. Die dikke slierten ga ik zeker ook eens proberen

    • Sandra schreef:

      Die bucatini is ook heel lekker en handig dat de saus er ook in kan lopen, maar het eet wel echt iets lastiger. Hahaha… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.