Papardelle met champignons en broccoli voor 1 persoon
Papardelle eet ik niet vaak. Waarom niet? Nou, ik vind het heerlijk, maar het is niet de goedkoopste versie. Ik koop het soms als het in de aanbieding is en gebruik het dan eigenlijk alleen maar als ik vind dat het gerecht het verdient. Ik ben er zuinig op dus. Wel vind ik papardelle uitermate geschikt voor paddestoelsauzen omdat de paddestoelen voldoende ruimte hebben om aan die brede linten pasta te blijven hangen. En zo ontstond deze Papardelle met champignons en broccoli. Je kunt deze maaltijd naturlijk ook met een andere pasta maken.
Eigenlijk had ik trek in een pasta met een saus met champignons. Ik ben gek op pasta met champignons! En zo simpel te maken. Maar ik wilde er dit keer wat extra groenten aan toevoegen. Ik had nog broccoliroosjes in de diepvries en zo ontstond dit recept. Dat is zo leuk aan koken. Soms kom op je nieuwe ideeën door alleen een blik in je kastjes, koelkast en/of vriezer te werpen.
Je kunt natuurlijk ook verse broccoli gebruiken. Of er tomaat bij doen, wat ik de volgende keer zeker ga doen. Maar voor nu hield ik het op Papardelle met champignons en broccoli. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook verse broccoli gebruiken. Het voordeel van de diepvriesversie is dat ik die al in huis had én ik die makkelijker voor een 1 persoons maaltijd kan portioneren. 😉
Recept Papardelle met champignons en broccoli voor 1 persoon
Wat heb je nodig?
(1 portie)
- ca 4 nestjes gedroogde papardelle, of een andere pasta naar smaak*
- 125 gram champignons, in plakjes
- ca 125 gram broccoli, in roosjes**
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
- 1,5 eetlepel roomkaas
- ca 1,5 theelepel gedroogde tijm
- zout en zwarte peper, naar smaak
- olijfolie
Hoe maak je het?
Zet een flinke pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.
Verhit in een ruime koekenpan of een hapjespan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui totdat deze glazig ziet. Voeg daarna de champignons en de knoflook toe, kruid met een beetje zout en peper en bak dit ca 5 minuutjes mee. Roer af en toe.
Doe ondertussen de diepvries broccoli in een plastic bakje die geschikt is voor de magnetron met een klein laagje water en doe deze voor 4 minuutjes in de magnetron. Voeg de broccoli aan de champignons toe samen met een klein beetje water waarin de broccoli zat, en roer door.
Kook de pasta 1 minuutje korter dan de tijd voor al dente zoals aangegeven op de verpakking.
Roer intussen de roomkaas samen met de tijm door de broccoli en champignons en laat dit op een laag vuurtje zachtjes pruttelen tot de pasta klaar is. Proef het vlak voor de pasta klaar is en kruid na met zout en peper naar smaak.
Giet de pasta, als deze klaar is af, maar laat hem niet uitlekken. Gooi de pasta met het aanhangende water bij de saus en roer goed door. De pasta zal nu nog een beetje doorgaren.
Serveer eventueel met wat geraspte (Parmesaanse) kaas en een tomatensalade.
Eet smakelijk!
Tips:
– Je kunt natuurlijk ook verse broccoli gebruiken. Kook deze dan vooraf bijna beetgaar in een klein beetje gezouten water.
– Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe of begin met het bakken van blokjes kip- of varkensvlees als je er graag vlees bij wilt.
– Rooster wat pijnboompitjes als je er een knapperig ingrediënt bij wilt hebben.
Maak met de overgebleven champignons bijvoorbeeld eens deze pasta Florentine:
Het klinkt super lekker. Dus ik ga het recept even onthouden om ooit een keertje zelf te proberen!
Leuk om te horen, Lara!
Ziet er goed uit! voor mijn gezin wordt het wel keer 4 Heb gelijk zin in pasta gekregen! lekkerrr
Haha, dat kan natuurlijk. Je kunt dan ook extra andere groenten toevoegen, zoals tomaat. Of paprika. 🙂
Ziet er heerlijk uit. Altijd leuk om lekker te “spelen” met ingrediënten die je nog in huis hebt, daar leent pasta zich natuurlijk uitstekend voor!
Ja, dat vind ik eigenlijk het leukste aan koken. Ik ben nu weer aan het bedenken wat ik allemaal kan maken met de dingen die ik in huis heb. 🙂
FOOOOOOD, hahah I love it.
Weet je wat ook heerlijk is met broccoli?
Salsiccia (worst) haal je uit zijn velletje en bak je op met de broccoli, beetje room erbij, uitje, kruiden en voila.
Ik hou van pasta’s met groenten, leuk om te lezen.
Mijn maag knort alweer….
Yummie! Dat klinkt goed. Ik gebruik wel eens saucijsjes. Dan knijp ik het vlees uit het velletje zodat ik balletjes krijg. Zoals bijvoorbeeld bij dit recept:
http://www.budgetchef.nl/tomaten-tortellinisoep/
Dat ziet er heerlijk uit zeg jammie! Ik ken alleen Papardelle niet shame on me.
Dank! 🙂
Nee hoor, je ziet papardelle niet zo heel vaak! Ik vind het wel heel erg lekker! Er blijft veel meer saus aan hangen. 🙂
Wat een heerlijk recept en de foto’s zien er smakelijk uit. Het is er zeker een die ik ga onthouden.
Dank je wel, Bianca! Als je hem probeert, laat je dan weten hoe het gesmaakt heeft?
Papardelle eten wij ook niet vaak, al zijn we dol op pasta! Broccoli uit de vriezer – ik wist niet eens dat dat bestaat haha
Haha, ze hebben ook bloemkool! Ik vind het handig om in huis te hebben voor de je weet maar nooit momentjes. Maar meestal koop ik het vers, aangezien het meestal ook supergoedkoop is. 🙂
Ooh wat lekker! Hier heb ik meteen zin in: ik ben gek op champignons, pasta en broccoli dus dit is de perfecte combinatie.
Wij zouden vrienden kunnen zijn! Haha… De combi champignons, pasta en spinazie, oeoe en kaas, vind ik ook geweldig!
Het ziet er heerlijk uit zeg. Ik heb dit nog nooit gegeten, maar dit wil ik zeker eens proberen.
Dank je wel! 🙂 Ik zou het zeker eens proberen. 😉
Love pasta en ben gek op champignons. Ziet er lekker uit. Met roomkaas heb ik nog nooit gedaan. Meestal met creme fraiche