Oranjesoep met wortel en paprika

Wat een prutweer vandaag hè? Brrr. Waar blijft nou dat mooie weer? Ik wil met lekkere hapjes in het park zitten! Dat kan natuurlijk nog steeds als ik een zeiltje en een paraplu meeneem, maar liever zit ik nu thuis achter een dampend kopje heerlijke en troostende soep. Kruip tijdens die buien net als ik op de bank met deze superlekkere Oranjesoep met wortel en paprika en kijk intussen een aflevering van je favoriete serie. Genieten!

Dit is weer zo’n gerechtje dat ik maakte met dingetjes die ik over had, op moesten en in de kast had staan. Ik ben gek op de gerechtjes die ontstaan in zulke situaties. Ze zijn goedkoop. Ze zorgen ervoor dat er niks weggegooid hoeft te worden én vaak zijn het ook de lekkerste dingen die ik maak. Win-win, toch? Dit recept hoef je niet precies te volgen. Heb je nog iets meer wat op moet of net iets minder? Gewoon maken. Deze Oranjesoep met wortel en paprika zal altijd lekker smaken. Maak er je eigen feestje van.

Recept Oranjesoep met wortel en paprika

Wat heb je (ongeveer) nodig?
(ca 6 koppen soep)

  • 6 worteltjes, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in stukken
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 blik gepelde tomaten
  • chilipoeder
  • 2 (groenten)bouillonblokjes
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • olijfolie
  • koriander en lenteui

Hoe maak je de soep?

Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime of soeppan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Bak daarna de paprika, worteltjes en tomaat kort mee. Kruid dit met een beetje zout, peper en knoflookpoeder (op gevoel).

Schenk nu de gepelde tomaten erbij en vul dit aan met anderhalf blikje water. Doe hier nu de bouillonblokjes in en chilipoeder naar smaak. Laat dit ca 30 minuutjes zachtjes koken.

Check of de stukjes wortel gaar zijn. Zo niet, kook het geheel nog ietsje langer. Als de worteltjes gaar zijn, blender dan het geheel tot een gladde soep. Als je de soep te dik vindt, kun je nog iets water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Proef de soep en kruid eventueel bij met zout, peper en/of chilipoeder.

Serveer de Oranjesoep met wortel en paprika met stukjes lenteui en fijngesneden koriander.

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg wat yoghurt of crème fraîche toe voor een romigere soep
– Snijd een rood pepertje in stukjes en voeg deze tegelijk met de groenten toe voor een pittigere soep
– Als je van heel pittig houdt, voeg dan nog wat ringetjes rode peper toe aan de toppings van lenteui en koriander

Als je, net als ik, van soep houdt, vindt je deze Soep van geroosterde bloemkool en champignons vast ook heel lekker!


Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.