Oosterse omelet met tomaten-gembersaus

Oosterse omelet met tomaten-gembersaus
3 votes

Soms doe ik maar wat. En op die manier ontdek ik vaak simpele gerechtjes die ook nog makkelijk te maken zijn. Zo ook deze Oosterse omelet. Je zou hem een beetje kunnen vergelijken met Foe Yong Hai, maar aangezien het echt mijn eigen draai aan dat gerecht is, zal ik hem niet zo noemen.

oosterse omelet

Zoals ik zei, is het een erg makkelijk gerecht en het staat ook binnen een half uurtje op tafel. En, altijd leuk, je kunt er naar hartelust mee variëren.

Recept Oosterse omelet met tomaten-gembersaus

Wat heb je nodig?
(2 à 3 porties)

– 1 kipfilet, in kleine stukjes
– tomato frito, (Heinz, 350gr) of een gezeefde tomaten
– 250 gram nasi/bamigroenten
– 6 eieren
– 1 à 2 eetlepels gembersiroop
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– zout en (witte) peper
– rijst

Hoe maak je het?

Kook de rijst.

Bak de stukjes kipfilet tot ze bruin worden. Bak nu de groenten een paar minuutjes mee. Kruid met een beetje zout en witte peper. 

Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee. Kluts intussen de eieren met zout en (witte) peper naar smaak.

Schenk het ei bij de kip en de groenten en verdeel goed over de pan. Dek de pan af met een deksel en laat zachtjes bakken tot het ei gaar is. 

Verhit intussen de tomato frito of gezeefde tomaten. Roer er, als de saus warm is, de gembersiroop door. Doe dit op smaak. Dus eerst 1 eetlepel, proeven en dan eventueel nog extra siroop toevoegen. 

Serveer de omelet met de saus, de rijst, en plakjes tomaat en/of komkommer.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt in plaats van witte rijst ook nasi of bami serveren. Dit is gelijk een manier om meer groenten toe te voegen. 

Tip: Kort gekookte sperziebonen of gestoomde broccoli is hier ook erg lekker bij.

Tip: Varieer met de ingredienten. Voeg bijvoorbeeld paprika en/of champignons toe en laat de kip weg voor een vegetarische versie. 

Tip: Voeg voor een pittigere versie sambal toe aan het geklutste ei.

 

Gek op ei? Probeer dan ook eens deze omelet met groenten voor 1 persoon

Omelet met groenten

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

14 reacties

  1. Lisette schreef:

    Heerlijk! Ben dol op ei en gember. Nooit geweten dat dit zo makkelijk te maken is. Ga het zeker een keertje maken.

    • Sandra schreef:

      Ja, sommige dingen hoeven niet moeilijk te zijn. En je kunt ook een scheutje ketjap aan de saus toevoegen als je dat lekker vindt. Ben benieuwd hoe het gaat bevallen, als je het probeert! Laat je het weten, Lisette?

  2. Helaas heb ik echt een gruwelhekel aan gember! De omelet daarentegen ben ik mega fan van! Ik zou wel alle dagen eitjes kunnen eten :)!

    • Sandra schreef:

      Oh dat is jammer. Het is wel echt de smaakmaker. En ik zou even zo snel niet weten waar je het door kunt vervangen. Ik zal eens wat dingetjes uitproberen. En ik ben ook gek op ei! In alle vormen! Haha… (ok niet rauw!)

  3. Jeske schreef:

    Top recept, alles al in huis!

  4. LenaH schreef:

    Omeletjes zijn altijd goed. Heb het nog nooit met rijst geprobeerd. Ga ik nu zeker doen.

    • Sandra schreef:

      Heb je nog nooit Foe Yong Hai gegeten? Dat is ook met rijst, of nasi, of bami…. 😉 Dit is een soort versie daarvan! En kan natuurlijk ook zonder rijst.;)

  5. kimberly schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik sla je receptje even op??

  6. Miryam schreef:

    Ziet er lekker uit! En ook nog makkelijk te maken, zelf geen fan van omelet, maar de kids wel! Handig als ik weinig tijd heb.

  7. Laura schreef:

    Lekker recept! Ik ben dol op de Oosterse keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.