Omelet met tomaat en hüttenkäse voor 1 persoon

Omelet met tomaat en hüttenkäse voor 1 persoon
2 votes

Het was weer eens tijd om wat dingetjes op te maken. Ik ben gek op hüttenkäse. Lekker op brood met rookvlees en tomaat. Of op brood met plakjes avocado. Yum-mie! Maar op de een of andere manier houd ik altijd een restje over omdat ik het er dan niet zo lekker meer vind uitzien. Het vocht lijkt zich van de kaas te scheiden en dat vind ik er dan niet meer zo smakelijk uitzien. Een ‘gekke Henkie’-actie dus, want er zal vast niets mis mee zijn. Maar goed, ik wil het graag nu opmaken, dus maakte ik een Omelet met tomaat en hüttenkäse.

omelet met tomaat en huttenkase

En het was echt zo lekker! Ik ga nooit meer hüttenkäse overhouden, dat is wel duidelijk. Het smaakte heerlijk fris en dat geeft me het idee om hier verder mee te gaan experimenteren om iets zomerachtigs voor de picknick te gaan verzinnen. Lijkt dat jullie wat? Mij wel. Iets met wraps of zo. Ik moet er nog even over denken, maar er gaat zeker iets komen.

Als ik de volgende keer deze omelet maak, dan ga ik er denk ik spinazie bij doen. Als ik dat in huis heb. Haha… 😉

Recept Omelet met tomaat en hüttenkäse

Wat heb je nodig?
(1 portie)

  • 2 eieren
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • een snufje gedroogde oregano
  • zout en peper
  • een klontje boter

Hoe maak je het?

Kluts de eieren met de oregano en zout en peper. Smelt intussen de boter in een koekenpan. Laat, als de boter heet is, het ei in de pan glijden en bak deze op zacht vuur tot de bovenkant bijna gestold is.

Meng intussen in een schaaltje tomaat met de hüttenkäse met wat zout en peper naar smaak.

Verdeel de tomaten en hüttenkäse over de helft van de omelet en klap deze dicht. Laat hem op een bord glijden. 

Serveer eventueel met een geroosterde boterham.

Eet smakelijk!

Ben jij net zo gek op ei als ik? Probeer dan eens deze smeuïge omelet met kaas, tomaat en spinazie:

omelet met kaas tomaat en spinazie

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

54 reacties

  1. Bianca schreef:

    Oehh dat ziet er heel lekker uit, dit ga ik zeker eens na maken x

    • Sandra schreef:

      Leuk om te horen, Bianca! Het is echt heel lekker. De frisheid in de smaak verraste me! Ik ging er door neuriën… Dat doe ik altijd als ik eten heel lekker vind… 😉

  2. irma schreef:

    Mmmm dat ziet er heerlijk uit zeg!

  3. Lonneke schreef:

    Het ziet er lekker uit maar heb zelf nog nooit hüttenkäse gegeten dus weet niet of ik het lekker zou vinden. Maar als ik kijk wat er verder inzit spreekt het mij wel aan. Kan het wellicht eens proberen.

    • Sandra schreef:

      Je lust het vast wel! Het is een frisse soort kwarkachtige kaas met een korrelachtige structuur. Die korrels zijn niet hard hoor, het zijn een soort van zachte balletjes. Probeer het eens. Het is ook heerlijk op brood, crackers of toast.
      Let op: als winkels het onder een eigen merk verkopen, heet het vaak cottage cheese. 🙂

  4. Rilana schreef:

    Dit ziet er zo ontzettend lekker uit! De omelet met kaas, tomaat en spinazie lijkt me ook heerlijk. Ik sla het recept gelijk even op X

  5. Met spinazie lijkt me ook erg lekker. Wat een leuk idee!

  6. Verena schreef:

    Best nog wel makkelijk om te maken. Dit is weer eens compleet wat anders dan een normaal omelet. Ga ik zeker eens proberen!

  7. Miryam schreef:

    Lekker!! Een ei hoort erbij, altijd lekker om mee te variëren.

  8. MamaPlaneet schreef:

    Heerlijk! Ik ken het en ben er dol op. Sterker nog, je kunt me er gerust voor wakker maken.

  9. sabine schreef:

    ah zo lekker. Dat ga ik meteen vanmiddag voor m’n lunch even maken. Goed idee

  10. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuk om op deze manier een omelet bijzonder te maken zeg!

  11. Ana Rita schreef:

    Ik ben gek op omelet, huttekase en tomaat dus ga dit zeker eens proberen! 😀

  12. Lizanne schreef:

    Ziet er lekker uit! 🙂

  13. esther schreef:

    Heerlijk ik als veggie houd hiervan! 🙂 Dol op ommeletjes voor de lunch, met veel gezonde vulling en weinig Khd.

    • Sandra schreef:

      Ik als niet-veggie ook! 🙂 Ik ben gek op ei met allerlei lekkers. Maar stiekem ben ik gewoon eigenlijk gek op eten. haha…

  14. Amanda schreef:

    Oeh, dit klinkt erg lekker! Binnenkort eet ik een keertje alleen, ik ga dit denk ik maken voor mezelf!

    • Sandra schreef:

      Leuk Amanda! Ik zou er dan lekker nog meer groenten in doen. Gebakken champignons en courgette bijvoorbeeld. Beetje verse basilicum erbij en yummie!

  15. Rob schreef:

    Op deze website zie ik zo’n lekkere dingen die volgens mij best te doen zijn. Misschien moet ik mijn allergie op koken en bakken maar eens aan de kant zetten en iets meer gaan proberen? Het zijn leuke suggesties die ik denk ik wel aankan. 😉

    • Sandra schreef:

      Wat leuk, Rob! En koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Als je het gaat uitproberen, laat je het dan weten? Ik ben superbenieuwd! 🙂

  16. Judith schreef:

    Ik eet eigenlijk nooit hutenkase, toch een keertje proberen

  17. Marijke schreef:

    O lekker! Ik maak vaak een roerei met restjes. Maar dit is ook wel een goed idee!

  18. Astrid schreef:

    Van gebakken eieren word ik altijd vrolijk 😀 Ik denk dat spinazie er inderdaad ook heel lekker bij is. En wat pijnboompitjes misschien!

  19. Merel schreef:

    Heerlijk, tomaten en omelet. Die combinatie vind ik zo lekker op een broodje.

  20. Xenia schreef:

    Alweer een lekker recept! Het lijkt me erg lekker en makkelijk te maken. Met huttekase nooit gemaakt, maar ga het zeker een keer proberen

  21. oeh lekker! ik maak regelmatig een groente omelet maar dit is wel eens lekker als variatie !

  22. Kirsten schreef:

    Ziet er suuuuper lekker uit! 😀 En zo’n gekke henkie ben ik ook hoor, haha!

    • Sandra schreef:

      Gelukkig ben ik niet de enige! Tegenwoordig roer ik kwark en hüttenkäse maar gewoon even door als er teveel vocht bovenop ligt. Haha…

  23. Bloggelientje schreef:

    Ik ben een groot voorstander van koken met restjes. Huttenkase heb ik nog nooit gegeten moet ik bekennen. Maar nu wil ik het graag eens proberen!

  24. Fleur schreef:

    Lekker! Ik heb de huttenkase laatst weer helemaal ontdekt

  25. Yolanda schreef:

    Ziet er heel lekker uit!

  26. Joanna schreef:

    Wat een leuk idee!
    Ik ben gek op hüttenkäse maar hier nooit aangedacht. Dus ik ga dit zeker een keer proberen!

    • Sandra schreef:

      Leuk om te horen, Joanna! Laat je weten of het gesmaakt heeft? Ik heb besloten om meer met hüttenkäse te gaan experimenteren. Het is zooo lekker. 🙂

  27. Dyonne Bakker schreef:

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik hou ook van Hüttenkäse en kan er geen genoeg van krijgen. Leuk om een nieuw recept te zien! Ga ik zeker eens uitproberen.

  28. Corinne schreef:

    Oe, dit lijkt me lekker! En weer eens wat anders dan het standaard gebakken eitje. Ga ik zeker eens uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.