Omelet met kaas, tomaat en spinazie

Meestal is mijn ontbijt heel simpel, of soms zelfs niet bestaand, maar als het weekend is en ik alle tijd heb om rustig wakker te worden, wil ik nog wel eens lekker uitgebreid een ontbijtje maken. En dan kan ik er ook echt heel erg van genieten. Zo maak ik af en toe, als ik mezelf wil verwennen, een Engels ontbijtje. Maar ook een heerlijke omelet met extra groenten kan mij heel blij maken.

omelet met kaas tomaat en spinazie

Het voordeel van dit recept is dat ik overdag dan alvast wat extra groenten binnenkrijg. Soms eet ik in mijn avondmaal niet de door het voedingscentrum aangeraden hoeveelheid groenten, niet dat ik denk dat je zo moet eten, maar het is wel goed om in de gaten te houden dat je voldoende groenten binnenkrijgt. En dat doe ik soms dus ook door groenten aan mijn lunch of ontbijt toe te voegen.

Wat heb je nodig?

– 3 kleine eieren, of 2 grote
– 1 tomaat
– een handje (baby)spinazie
– een handje geraspte kaas
– twee boterhammen, ik gebruikte Allisonbrood en heb ze geroosterd
– zout en (witte) peper
– boter, om in te bakken

Hoe maak je het?

Kluts de eieren met voldoende zout en peper. Zorg dat het ei goed geklutst is en dat het eigeel en -wit dus helemaal met elkaar vermengd zijn.

Verhit de boter in een koekenpan op middelmatig vuur. Schenk het eimengsel in de pan. Pak een spatel en duw steeds het gestolde deel naar de zijkant (of binnenkant) en laat het nog vloeibare deel weer uitlopen. Doe dit tot het ei overal begint te stollen.

Strooi nu de geraspte kaas over het ei en klap hem dubbel (let op: het ei is bovenop nog niet gaar. Om een smeuiige omelet te krijgen, moet hij ook een beetje ‘vochtig’ blijven). Bak hem nu aan beiden kanten heel eventjes. De kaas is dan gesmolten en het ei bijna helemaal gestold.

Rooster intussen de boterhammen en snijd de tomaten in plakken. Snijd eerst het kapje eraf, en dan de plakjes zodat je mooi kunt zien hoe de tomaat er uitziet (zie foto).

Leg de toast op een bord, verdeel hierover de spinazie. Breek de omelet met je spatel in tweeën en leg deze stukken bovenop de spinazie. Leg hier weer de plakken tomaat op. Kruidt met een beetje zout en peper.

Eet smakelijk!

In dit filmpje laat Jamie Oliver (in het Engels) zien hoe je een omelet op deze manier bakt:

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik vind Jamie altijd zo smakelijk vertellen hoe hij dingen klaarmaakt. Een omelet met spinazie is nieuw voor mij, maar het spreekt me aan omdat het vleesloos is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.