Omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade

Ik ben gek op ei. Zelfs nu nog. Terwijl iedereen een beetje paniekerig loopt te doen over het  fipronilgehalte in onze eieren, breek er nog een paar voor deze heerlijke lunch. Of ontbijt. Of brunch. Net wanneer ik er trek in heb. Volgens wetenschappers is de kans dat het eten van de desbetreffende eieren een echt gevaar voor de gezondheid oplevert uiterst klein. (Lees hier meer.) Daarnaast zul je geen van deze eieren op dit moment nog in de winkel vinden, dus kun je gewoon genieten van het ei. Zoals in deze Omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade.

omelet met rucolatomatensalade en knoflooktoast

Deze omelet is supersmakelijk door de rucola-tomaatsalade die ik erbij maakte. Ik wilde eerst alleen rucola en tomaat in de omelet doen, maar bedacht me dat het vast veel lekkerder zou zijn als ik die twee zou aanmaken met wat dressing. En zo geschiedde. Ik heb echt gesmuld! Maar goed, je kunt natuurlijk niet zo heel veel fout doen bij een lekkere omelet. Als ik het in huis had gehad, zou ik er ook nog stukjes avocado door hebben gedaan. En misschien dat ik het nog eens maak en er dan ook nog hüttenkäse door ga doen. Dat was eerder in een Omelet met tomaat en hüttenkäse ook superlekker.

Hoe eet jij jouw eitje het liefst?

Recept Omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 2 eieren (33 cent)
 • handje geraspte kaas (17 cent)
 • handje rucola (22 cent)
 • 1 tomaat, in stukjes (14 cent)
 • 1,5 theelepel dressing, ik had die de Heks’nkaas tomaat-basilicum *
 • zout en peper
 • boter
 • brood (10 cent)
Kosten
Per portie: 96 cent

Hoe maak je het?

Kluts de eieren met zout en peper naar smaak. Meng de rucola met de tomaat en de dressing. Kruid de salade met een beetje peper.

Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Als je geen grillpan hebt, kun je het brood ook bakken in een koekenpan. Bestrijk het brood dan eerst met een klein beetje olijfolie. Rooster de broodjes aan beide zijden.

Verhit de boter in een koekenpan op middelmatig vuur. Schenk het ei in de pan. Pak een spatel en duw steeds het gestolde deel naar de zijkant (of binnenkant) en laat het nog vloeibare deel weer uitlopen. Doe dit tot het ei overal begint te stollen. Strooi er nu de kaas over en laat deze smelten. 

Laat de omelet op een bord glijden en verdeel een gedeelte van de salade over de helft en klap de omelet dubbel. Verdeel de rest van de salade over het ei. Serveer de omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade met de toast. 

Eet smakelijk!

* Voor de dressing heb ik geen kosten opgenomen omdat ik een beetje dressing gebruikte van datgene wat ik al in huis heb, Kies dus een smakelijk dressing uit je voorraad of maak de salade aan met een beetje olijfolie en (balsamico)azijn of citroensap.

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

25 reacties

 1. Hmm ik heb dit receptje meteen opgeslagen! Kaas, rucola, tomaat, allemaal mijn lievelingsingrediënten.

  x Karen

 2. Fleur schreef:

  Goed idee om huttekase te gebruiken voor een omelet, dat had ikzelf nooit bedacht

 3. Renata schreef:

  Het is al even geleden dat ik het nog eens gegeten heb, maar ik lust heel graag omelet over licht gebakken witlof en op het laatst wat geraspte kaas – echt lekker 🙂

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Zelf vind ik eieren uit de supermarkt wel een beetje eng moet ik bekennen. Maar wij hebben gelukkig eieren van onze eigen kippen. Die ga ik zeker eens gebruiken voor jouw recept.

  • Sandra schreef:

   O, jij hebt gewoon eigen kippetjes. Lekker hoor, elke dag verse eieren… 🙂 Ik vermoed dat kippen een klein balkonnetje niet zo leuk vinden? Jammer… haha…
   En de eieren uit de supermarkt kun je rustig eten hoor. 1 sigaretje roken is schadelijker… 😉

 5. Chantal schreef:

  Ik ben ook nogsteeds gek op ei hoor!! Heerlijk recept meid, dit ga ik zeker een keertje in het weekend maken.

 6. mirteblogt schreef:

  hmmm; heerlijk, lijkt me dat om te eten! Dat ga ik snel thuis ook eens maken! Goed idee:)

 7. Cassandra schreef:

  Deze sla ik direct even op, ik ben dol op ei gerechten en helemaal op rucola!

 8. Judith schreef:

  Zonder de dressing is dat precies wat ik vanmiddag voor lunch had

  • Sandra schreef:

   Wat toevallig! En dan heb jij dus heerlijk geluncht! Het is trouwens wel echt heel lekker om de sla een beetje dressing mee te geven. 🙂

 9. MamaPlaneet schreef:

  Ik ben ook gek op ei hoor. Ook nu. Al ben ik heel voorzichtig. Wat een heerlijk ontbijtje zo. Of lunch. Vroeger at ik iets soortgelijks als kind regelmatig voor lunch. Lekker!

 10. Lara schreef:

  Wat lijkt dit mij een heerlijke combinatie! Ga hem onthouden en binnenkort maar eens testen! Jammie!

 11. Beau Bewust schreef:

  Ooohhh.. trek trek trek!!! Klinkt goed!

 12. Maaike schreef:

  Erg lekker! Ik ben hier ook zo gek op. Eet het ook wel eens als avondeten.

 13. Xenia schreef:

  Wat lekker! Is helemaal mijn gerechtje, ga het een keertje maken zoals jij het hebt gemaakt

 14. Peggy schreef:

  Oehh ik hou er van! Je zit er ook altijd zo lekker vol van voor een halve dag haha!

 15. Laura Martens schreef:

  Deze ziet er echt uit als iets wat ik super lekker zou vinden. Ik ga deze zeker eens proberen! Leuke recepten heb je!!
  Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.