Nasi met paksoi en paprika

Verspilling is een zonde. Daarom probeer ik op dit moment zoveel mogelijk uit de voorraadkast en de vriezer te koken. Die spullen moeten  tenslotte ook een keertje op en het scheelt een boel geld. Helaas ontkom je er bijna niet aan om verse groenten te moeten aanschaffen. Helaas heb ik geen moestuin, maar wel de markt om de hoek. Hoewel ik daar altijd moet oppassen dat ik niet teveel van al dat lekkers mee naar huis neem.

nasi met paksoi en paprika

Vandaag was het weer eens tijd voor een nasi met restantjes. Nasi, of gebakken rijst, is bij uitstek een van de perfecte manieren om van je restjes af te komen. Alles kan en mag. Als je het zelf maar lekker vindt. En dit keer wilde ik er babi ketjap bij. Gewoon omdat ik daar trek in had.

Dit keer had ik nog paksoi en taugé over van de Pinda-kokossoep en had ik nog spekjes, schouderkarbonades en gekookte rijst in de vriezer. De Appie heeft deze week rode paprika’s in de aanbieding en die leken mij een lekkere aanvulling. Dus die heb ik erbij gekocht. De rest had ik dus al allemaal in huis.

Wat heb ik gebruikt?
(4 porties)

– ca 500 gram gekookte rijst uit de vriezer
– 1 kleine paksoi, in reepjes
– 1 rode paprika, in stukjes
– 1 ui, gesnipperd
– 200 gram taugé
– 100 gram spekreepjes, hamblokjes kunnen ook
– 1 ei, geklutst, gebakken en in reepjes gesneden
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– scheutje maggi
– zout en (witte) peper naar smaak

Hoe heb ik het gemaakt?

Zet de wok op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel olie. Fruit hierin 1 gesnipperde ui. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee tot ze bruin worden. Doe hier 1 theelepel sambal bij en bak even mee.

Voeg de witte reepjes van de paksoi en de paprika toe en bak twee minuutjes mee.

Voeg de komijnpoeder en gemberpoeder toe en bak even mee.

Gooi het groen van de paksoi in de pan en bak ook dit even mee.

Voeg nu de rijst toe en roer het geheel tot het goed gemengd is. Voeg als laatste de taugé en de ei toe en bak het heel kort mee. 

Proef de nasi en voeg eventueel een scheutje maggi, kruiden, zout en peper naar smaak toe. 

Eet smakelijk!

Tip: Voeg extra sambal toe voor een pittigere versie.

 Klik hier voor het recept voor de babi ketjap

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.