Snelle nasi kipshoarma

Snelle nasi kipshoarma
6 vote[s]

Nasi kipshoarma? Wat is dat dan? Tsja, dat is de naam van een gerecht waar ik zo snel geen betere naam voor wist. En aangezien nasi niets meer of minder betekent dan gebakken rijst, leek me deze wel geschikt. Maar hoe onstond dit maaltje? Het was weer eens tijd om wat te experimenteren. Eigenlijk had ik werkelijk geen idee wat te eten en dus te koken. Op zulke momenten dwaal ik dan een beetje door de winkel op zoek naar inspiratie. Vaak probeer ik dan iets te bedenken met aanbiedingen en/of afgeprijsde producten.

Nasi kipshoarma

Zo kwam ik op dit gerecht. De prei, een voorgesneden zakje van 200 gram, had een 35%-sticker en de kippendijshoarma was in de aanbieding. Aangezien ik die dag echt heel erg lui was en het gerecht vooral makkelijk te maken en snel klaar moest zijn, koos ik voor de rijstbuiltjes van Lassie. Ja, ik weet het. Dat is echt heel lui en totaal niet nodig, maar ik deed het lekker toch.

Thuis had ik nog tomaten en daarmee ging ik aan de slag. Pas halverwege het koken, bedacht ik me dat mais hierin vast ook heel lekker zou zijn. En gelukkig heb ik altijd wel zo’n klein blikje in huis. En dat was een goede zet. Een beetje specerijen erbij en smullen maar. Deze ga ik zeker vaker maken. Misschien de volgende keer met wat stukjes courgette er door. Nomnomnom.

Recept Nasi kipshoarma

Wat heb je nodig?
(2 flinke of 3 kleine porties)

  • ca 400 gram kippendijshoarma
  • 200 gram prei, fijngesneden
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 klein blikje mais
  • 125 gram rijst
  • 1 theelepel shoarmakruiden
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • gedroogde chilipepers (uit een molentje), naar smaak *
  • scheutje worcestershiresaus
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een ruime hapjespan. Bak hierin de kippendijshoarma tot de buitenkant dichtgeschroeid is. Voeg de prei toe en bak deze mee tot deze zacht is geworden. Voeg nu de shoarmakruiden toe en bak kort mee. 

Doe de stukjes tomaat in de pan en bak ook deze kort mee. Voeg vervolgens de mais, oregano, chilipepers en een scheutje worcestershiresaus toe. Roer dit goed door en laat dit heel even doorwarmen. 

Voeg daarna de rijst toe, roer goed door en proef het geheel. Kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze shoarma met andijvie en rijst.

andijvieroerbak

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

32 reacties

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Handig dat het dan ook gemaakt is met producten uit de aanbieding.

    • Sandra schreef:

      Hoi Nathalie,

      Ik probeer zoveel mogelijk met aanbiedingen te koken. Ik moet ook echt weer de recepten in combinatie met aanbiedingen op de Facebookpagina gaan zetten. 🙂

      grtjs,
      Sandra

  2. Kelly schreef:

    Oh jammie dat klinkt echt super lekker en ziet er ook nog eens erg lekker uit 🙂

    • Sandra schreef:

      Het was ook echt heel lekker Kelly! En zo kun je eigenlijk van alles naar eigen smaak combineren. Dat probeer ik tenminste wel altijd. Hoewel sommige gouwe ouwe recepten ook blijven terugkomen. 🙂

  3. Chantal schreef:

    Wat wen heerlijke variatie. Ik ga het ook een keertje uitproberen!

  4. MamaPlaneet schreef:

    Dat ziet er lekker uit. Ik was al van plan iets ‘anders’ te maken met rijst deze week. Nu weet ik ook wat. Bedankt voor de tip!

    • Sandra schreef:

      Leuk om te horen!Ik heb best veel recepten voor bij rijst. Met spitskool, of aubergine, witte bonen en knakworstjes, witte bonen in tomatensaus en gehakt enz… 😉

  5. maikel schreef:

    Wat een heerlijke maaltijd zeg! Ga ik snel eens proberen

  6. sophie schreef:

    Jij hebt altijd van die lekkere en makkelijke recepten, top!

  7. Miryam schreef:

    Klinkt heerlijk, ik hou van recepten die anders zijn dan anders. Combi nasi en kipshoarma klinkt goed!

    • Sandra schreef:

      Daar houd ik ook van Miryam! En ik gooi soms wat bij elkaar, gewoon omdat het me lekker lijkt. En soms ook omdat het in de aanbieding is! Haha…

  8. Jasmijn Dennink schreef:

    Heerlijk! Ziet er goed uit. Misschien is het ook lekker met noten er in? Daar denk ik altijd aan wanneer ik kip ergens tussendoor doe. Cashewnoten misschien? Ga het zeker proberen 🙂

    • Sandra schreef:

      Ik denk dat dat zeker wel lekker is! Of gehakte pinda’s… En leuk dat je het gaat proberen, laat je weten of het geslaagd is?

  9. Fleur schreef:

    Wat een goed idee om kopshoarma door de nasi te doen! Die ga ik onthouden

  10. elke schreef:

    Ik ben zelf veggie dus ik zou de kip dan wel weglaten, maar ik wil zeker wel een proberen om zelf nasi te maken. Heb dit nog nooit gedaan maar ben echt dol op nasi!

    • Sandra schreef:

      Dat kan natuurlijk prima. En dit is verder geen standaard nasi recept, maar dat is het ook een beetje met nasi, die kun je op zoveel verschillende manieren. Ga het maar eens uitproberen. Het is ook perfect om restjes ermee op te maken. 😉

  11. Judith schreef:

    Klinkt echt heel apart, maar als er shoarma in zit is mijn man over het algemeen wel gelukkig

  12. Claudia schreef:

    Yummy, ik ben echt dol op nasi goreng. En deze variant ga ik zeker onthouden!

  13. Astrid schreef:

    Wat klinkt dit lekker! Ik ben dol op kip en op rijst.

  14. Saranda schreef:

    Wat een goed recept! Ga ik zeker een keertje maken, ziet er heel lekker uit!

  15. layla schreef:

    Dat ziet er wel erg lekker uit. Goed recept!

  16. Miryam schreef:

    Wat een leuke combi, klinkt heerlijk. Leuk die anders dan anders recepten.

    • Sandra schreef:

      Ja he? Gewoon gekke dingen bij elkaar gooien en kijken wat er gebeurt! Zo maakte mijn vader altijd soep met dingen die in huis waren. Niet te versmaden, maar hij kon nooit vertellen hoe hij het nou gemaakt had. (dat is dan wel weer jammer… ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.