Nasi a la Myra

Nasi is zo’n gerecht waar iedereen zijn eigen versie van heeft. De een nog lekkerder dan de ander en vaak gewoon op gevoel gemaakt. Zo hoort het ook eigenlijk met een nasi. Lekker restjes vlees erin, restjes groenten, kruiden naar smaak en smullen maar.

nasi a la mira

Op Facebook zit een groep waar mensen prakkies met andere mensen delen en daar bood Myra een portie nasi aan. En het zag eruit om te smullen. Het prakkie is opgehaald en de gelukkige melde dat het in ieder geval al heerlijk rook. Tijd om te vissen naar het recept. En dat kregen we. Myra plaatste het op onze Facebookpagina en nu staat hij ook hier!
Wat heb je nodig?

– (Basmati) rijst
– ketjap manis
– Indo Marinade
– knoflookpoeder
– 5-spices
– paprikapoeder
– kerriepoeder
– ketoembar
– nasigroentenpakket
– 1 kipfilet, klein gesneden
– zout

Hoe maak je het?

Kook de rijst zoals je dat gewend bent of gebruik restjes rijst. (De rijst moet goed droog zijn, dus het is handig als je de rijst of ’s ochtends al kookt of een dag van tevoren. Als je geen restje gebruikt dus)

Verhit een beetje plantaardige olie (liever geen olijfolie ivm de smaak) in een wok. Voeg de kip toe, een beetje zout en een scheutje Indo Marinade. Bak dit op hoog vuur.

Doe het groentenpakket erbij en blijf roeren. 

Voeg vervolgens 2 theelepels kerrie en 2 theelepels paprikapoeder toe, 1 theelepel ketoembar en 1 theelepel 5-spices. Roer dit goed door en bak even mee.

Schenk er een flinke scheut ketjap bij, maar let op, want het mag niet té nat worden. En je kunt altijd nog ketjap toevoegen. Eruit halen is altijd lastig. 😉

Als de groente gaar genoeg is, roer er dan de gekookte rijst door. 

Proef de rijst en kruidt eventueel bij. Dit mag natuurlijk helemaal naar je eigen smaak! 

Serveer bijvoorneeld met geraspte kokos, seroendeng, atjar, kroepoek en een gebakken eitje. 

Eet smakelijk! (met veel dank aan Myra!)

Tip: bak voor een pittigere versie fijngehakte rode peper of sambal mee

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.