Moussaka

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit verschillende lagen van aardappelen, aubergine, gehakt en een saus. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een avondmaaltijd. In dit recept wordt de moussaka gemaakt met een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden. De aardappelen en aubergine worden gebakken in olijfolie en het gehakt wordt gekruid met kaneel, komijn en oregano. De moussaka wordt afgemaakt met een laag kaas en gebakken totdat de bovenkant goudbruin is. Dit recept is een heerlijke manier om deze klassieke Griekse schotel te maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
– 2 aubergines, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aardappelen en aubergines aan beide kanten goudbruin. Haal de aardappelen en aubergines uit de pan en zet apart.

3. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, tomatenblokjes, kaneel, komijn, oregano, zout en peper toe en roer goed door. Laat het gehaktmengsel 10 minuten zachtjes koken.

4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de aardappelen en aubergines in de ovenschaal en giet het gehaktmengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de moussaka in de oven gedurende 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de moussaka warm met een salade.

Moussaka

Geef een reactie

Schuiven naar boven