‘Mongoolse’ kip uit de slowcooker

Al een tijdje heb ik een slowcooker in huis. Voor de mensen die niet weten wat dat is, het is een electrische pan waarin je op heel lage temperatuur allerei gerechten kunt bereiden. Je moet er wel geduld voor hebben, want je bent minstens 3 à 4 uur kwijt, maar het resultaat is wel superlekker. Doordat het voedsel op zo’n lage temperatuur gegaard worden, blijft het vlees bijvoorbeeld veel malser. Omdat ik de slowcooker niet vaak genoeg gebruik, vind ik zelf, ben ik altijd op zoek naar simpele en goedkope recepten die ik erin kan bereiden. Zo kwam ik een recept tegen voor ‘Mongoolse’  kip uit de slowcooker.

'Mongoolse' kip uit de slowcooker

Het werd een zeer smakelijk gerecht. Het is wel echt een zoet gerecht, houd daar dus rekening mee. De kip werd echt supermals en dat is ook niet zo gek, want omdat je dit gerecht op zo’n lage temperatuur bereidt, blijven alle sappen en al het vocht in de producten zitten. Ik moet ook echt vaker dat ding gaan gebruiken.

Je kunt dit natuurlijk ook in een gewone pan maken. Houd er rekening mee dat je dan wel iets meer vocht, lees water, moet toevoegen. En de bereidingstijd zal dan ca 45 minuten tot en uurtje zijn. Ik ga dat ook zeker nog eens proberen, zodat ik de precieze verhoudingen en kooktijd met jullie kan delen.

Recept ‘Mongoolse’ kip uit de slowcooker

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 500 gram kipfilet, in stukjes
– 150 gram wortel, julienne gesneden
– 200 gram champignons, in vieren
– 30 gram maizena
– 2 knoflooktenen, fijngehakt of door de knoflookpers
– 120 ml ketjap asin
– 100 gram bruine suiker
– eventueel zout en peper naar smaak
– 1 lentjeuitje

Hoe maak je het?

Doe de kipfilet samen met de maizena in een plastic zakje. Knoop deze dicht en schudt goed heen en weer zodat alle kipstukjes bedekt zijn met maizena. Dit doe je zodat je straks een gebonden saus krijgt.

Doe vervolgens de wortel, champignons, knoflook, ketjap en de suiker in de slowcooker en roer goed door. Doe de kip erbij en roer nogmaals goed door. 

Kook de kip 2 tot 3 uur op de hoge stand of 4 tot 5 uur op de lage stand. 

Serveer met rijst en stukje lenteui. 

Eet smakelijk!

Lees hier meer over de slowcooker.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.