Milde viscurry met doperwtjes uit de voorraadkast

Milde viscurry met doperwtjes uit de voorraadkast
1 vote

Laatst had ik een potje Milde Curry opengemaakt om een lekkere en snelle Linzencurry met tomaat te maken. Aangezien het vroeger nog wel eens voorkwam dat ik zo’n potje vervolgens vergat en ik hem later weg kon gooien, ga ik nu juist proberen hem netjes op te maken. Dus nog meer curry! Yay! Ik vind dat namelijk absoluut geen straf. Vandaag at ik een Milde Viscurry met doperwtjes die ik maakte met enkel ingrediënten die ik meestal, en nu dus ook, op voorraad heb.

milde viscurry

Ooit stond ik in de supermarkt te staren naar alle blikjes kokosmelk. Ik was zo in gedachten verzonken dat ik niet doorhad dat een buurvrouw achter me stond en die moest heel hard lachen toen ik schrok nadat ze me aansprak. Ik legde het dilemma van de blikjes kokosmelk uit: het blikje van 400 ml is goedkoper dan het pakje van 200 ml. Maar ik had maar 200 ml nodig en dan zou ik dus de rest moeten weggooien en dat vind ik zonde en eigenlijk not done. Vervolgens kwam zij met een recept voor viscurry waarmee ik die 200 ml dus zou kunnen opmaken. En dat inspireerde weer mij tot dit gerecht waar ik dan niet eens kokosmelk voor gebruikte. Haha… Volg je het nog?

Recept Milde Viscurry met doperwtjes

Wat heb je nodig?
(2 porties)

  • 2 stukjes kabeljauwfilets, bevroren*
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 200 gram doperwtjes, uit de vriezer
  • 1 afgestreken eetlepel milde curry, bijvoorbeeld van Patak’s
  • 1 half zakje santen / kokoscrème, bijvoorbeeld van Go-Tan
  • plantaardige olie
  • heet water
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een hapjespan met een dikke bodem op het vuur en verhit hierin een klein beetje olie. Bak hierin de uienringen op laag vuur voor tien minuutjes tot ze helemaal zacht zijn.

Voeg nu een volle soep- of pollepel heet water toe en de kokoscrème. Roer dit goed door tot de kokoscrème opgelost is in het water.

Leg de bevroren stukjes kabeljauwfilet in de saus, draai het vuur zo laag dat het geheel zachtjes pruttelt en laat dit 10 minuutjes pruttelen. Draai halverwege de tijd de stuks vis om en check of er nog water bij moet. Dit was bij mij niet zo.

Voeg na tien minuutjes de bevroren erwtjes toe en roer goed door. Breek de vis in stukjes met je spatel en roer door. Proef het gerecht en kruid met zout en peper naar smaak.

Serveer met rijst en eventueel verse koriander en een tomatensalade. 

Eet smakelijk!

* De kabeljauwfilets in deze milde viscurry met doperwtjes kun je vervangen door de koolvisfilets of natuurlijk verse witvis. Laat de vis dan korter meekoken, want die is veel sneller op de juiste gaarheid.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

47 reacties

  1. Jasmijn Dennink schreef:

    Haha, mooi van die kokosmelk! Heel herkenbaar ook 😉 Dit gerecht ziet er super lekker uit en ik ga het zeker eens maken. Even een keer iets nieuws is nooit verkeerd.

    • Sandra schreef:

      Ja, daar kan ik me dan echt even druk om maken. Haha… En ik ben blij dat ik daar niet de enige in ben. Leuk om te horen dat je het een keer wilt maken. Laat je weten of het gesmaakt heeft?

  2. A Fashion Taste schreef:

    Ziet er in ieder geval heel lekker uit!

  3. Mirjam schreef:

    Ideaal, gerechten die je zo kunt maken met producten uit de voorraad!

    • Sandra schreef:

      Ja he, Mirjam! Altijd handig voor die ‘je weet maar nooit’-momenten. Als de maand langer is dan je geld. Of als er onverwachts iemand voor de deur staat. Of als je gewoon geen zin hebt om naar buiten te gaan. 😉

  4. Dyonne Bakker schreef:

    Dat ziet er lekker uit! Ik hou alleen niet zo van doperwtjes haha ?

  5. kim schreef:

    Nnnjummmieee!! Ik moet meer, veel meer vis gaan eten dus dit recept komt als geroepen

    • Sandra schreef:

      Yay! Ik moet zelf ook meer vis gaan eten. Maar het is ook vaak zo duur. Hoewel ik misschien eens wat vaker naar de visboer op de markt zou moeten gaan. 🙂

  6. Vlijtig Liesje schreef:

    Dit lijkt mij wel wat. En je legt het recept heel goed uit moet ik zeggen. Bedankt! Heb ik weer eens wat nieuws om te koken.

  7. wendy maes schreef:

    Ik krijg er meteen honger van! Eentje om te onthouden.

  8. Dhini schreef:

    Lekker en love simpele ingrediënten. Weet je wat is een andere alternatief voor kokoscrème?

    • Sandra schreef:

      Je kunt natuurlijk kokosmelk gebruiken. Of wil je helemaal geen kokos? Dan zou je kookroom kunnen gebruiken. 🙂

  9. Els schreef:

    Leuk! Heb zelf nog nooit curry met vis gegeten maar wie weet!

  10. Sammy Meinderts schreef:

    Hahaha, dat stukje van die kokosmelk! Ziet er in ieder geval heerlijk uit, ik ben namelijk gek op doperwtjes! 😀

    • Sandra schreef:

      Haha, ja wat een muts ben ik he? Ik houd ook van doperwtjes! En dit was echt heel lekker! 🙂
      En ik heb gelezen dat je kokosmelk prima kunt invriezen, dus dat dilemma is ook opgelost. haha

  11. Kirsten schreef:

    Hahaha, vooral de aanleiding naar dit recept ook!

  12. Dat ziet er super lekker uit! Helaas ben ik allergisch aan Curry want het is zo lekker.

  13. Melanie schreef:

    Zo simpel. Ik heb het opgeslagen. Denk dat ze het bij mij thuis wel lekker gaan vinden.

  14. Manon schreef:

    Ik ben niet zo dol op doperwtjes , maar de rest zoet er goed uit. Misschien dat ik de doperwten zo wel lust

    • Sandra schreef:

      Of je vervangt de doperwtjes door bloemkool, broccoli of sperzieboontjes. Houd dan wel rekening me een iets andere garingstijd. 😉

  15. Bianca schreef:

    Dat is nog eens leuk om na te maken, het lijkt mij erg lekker! x

  16. Lonneke schreef:

    Ik dacht gelijk dit is een lekker recept voor ons, alleen mijn vriend zegt gelijk nee. Dit vanwege de vis waar hij niet zo gek op is. Mij lijkt het wel lekker en ben gek op kabeljauw.

    • Sandra schreef:

      Hahaha, zo jammer! 😉
      Ik ga veel meer experimenteren. Heb ook al een versie in gedachten met enkel groentes. En eentje met kip. Misschien is dat een beter idee?

  17. Madelon schreef:

    Dit is echt niet mijn ding. MAAR ik moet zeggen ziet er wel top uit hoor.

  18. Ik eet ook te weinig vis. Leuke variatie dit.

  19. Fleur schreef:

    Heerlijk lijkt mij dat! Helaas ben ik de enige in huis die vis lust

  20. TessaC schreef:

    He, ik ontdek je nu pas, maar wat een leuke recepten! Ik hou van curry’s en deze lijkt me ideaal. Ik eet vaak alleen en heb dus ook vaak open potjes die op moeten.

    • Sandra schreef:

      Wat leuk om te horen. En gelukkig ben ik niet de enige met dat ‘probleem’. De curry met linzen en tomaat is ook erg lekker. En ik ga binnenkort nog een pompoensoepje online zetten met curry. 😉

  21. Merel schreef:

    Ziet er weer heerlijk uit. Geen fan van vis, maar kan natuurlijk ook variëren.

  22. oeh dit lijkt me wel lekker! wij hebben nu 1 curry variant die we regelmatig maken maar deze ga ik eens proberen

  23. Judith schreef:

    Ik hou niet zo van doperwtjes, maar het lijkt mij erg lekker met andere groente

  24. MamaPlaneet schreef:

    Ik moet eerlijk dat mijn man en ik geen liefhebbers zijn van vis. Toch willen we dit veranderen, omdat we wel graag willen dat onze kinderen het eten. Dit ga ik deze week dan ook maken. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.