Mediterraanse gehaktballetjes in tomatensaus

Mediterraanse gehaktballetjes in tomatensaus
4 votes

Voor de mensen die standaard een kast vol kruiden hebben, is dit een zeer goedkoop recept. Als je alles moet aanschaffen kan het wel ietsje duurder worden, maar geloof me, het is het meer dan waard! Eet het als tapas met aioli en stokbrood of kook er rijst bij en maak er een maaltijd van. Het is hoe dan ook een traktatie.

mediterreaanse balletjes

Wat heb je nodig:

500 gram rundergehakt
1 rode ui, gesnipperd
ca 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
ca 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel zwarte peper, versgemalen
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
1 theelepel chilipoeder of -vlokken
1 blik tomatenblokjes in saus
3 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

Meng alle kruiden goed door elkaar met de ui en knoflook. Doe de helft ervan door het gehakt en maak er kleine balletjes van.
Roer de andere helft door de tomatenblokjes.

Verhit de olijfolie in een niet al te grote hapjespan of braadpan. Voeg de tomatensaus met de kruiden toe en laat even 5 minuutjes op een laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze op een nog steeds laag vuur meepruttelen. Draai de balletjes na 15 minuten om en laat nog eens 15 minuten staan.

Meng met een spatel alles goed door elkaar en klaar is het!

Tips:
– Maak kuiltjes in de saus en sla 2 eitjes stuk, laat dan nog ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur staan, liefst nog met een warmte verdeelplaatje onder de pan, de tomatensaus kan snel te dik worden.
– Maak er een frisse groene salade bij.
– Pak je tuin- of balkonstoel erbij en ga lekker buiten in het zonnetje zitten en waan je op een zonnig eiland!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

19 reacties

  1. Arie schreef:

    Dit was echt heel lekker!

  2. Claudia schreef:

    Ohhhh die zien er echt lekker uit! Bedankt voor het recept!

  3. Fleur schreef:

    Wat een lekkere recept! Ook leuk om te maken voor een picknick of borrel

    • Sandra schreef:

      Ze zijn inderdaad perfect voor een picknick of bij de borrel. En mocht er overblijven, ik denk niet dat dat gaat gebeuren (haha), dan kun je ze ook nog op een Turks brood eten. 🙂

  4. Amy schreef:

    Ziet er echt lekker uit! Mijn kruidenkast is zeer goed gevuld dus ik ga me hier zeker eens aan wagen.

    • Sandra schreef:

      Leuk, Amy! Laat je weten of het gesmaakt heeft?
      En fijn is het om een goed gevulde kruidenkast te hebben? Dan kun je altijd iets lekkers maken. 🙂

  5. Jasmijn Dennink schreef:

    Lekker! Dit is ook leuk als hapjes voor bij de borrel. Ideaal ook om de laatste kruiden op te maken en dan heb je weer een reden om nieuwe in te slaan 😉

    • Sandra schreef:

      Ja, ze zijn heerlijk voor bij de borrel! Nieuwe kruiden inslaan is altijd leuk, maar kan wel een duur grapje zijn als je alles tegelijk moet kopen. Ik kan zelf heel gelukkig worden van zo’n shoptripje. 🙂

  6. Jill schreef:

    Vanavond staat dit op het menu! Echter wel zonder zout.. ben benieuwd. Het zag er al lekker uit!

  7. Oeh lekker om in te dippen met Turks brood of stokbroodjes, Yummy

  8. Anouk schreef:

    Dit ziet er lekker uit! Altijd fijn als recepten niet te duur zijn maar wel heel lekker.

  9. Marsha schreef:

    Dat klinkt echt super lekker! Ik hou daar wel van.

  10. Cindel schreef:

    Ziet er heerlijk ui! Ben steeds meer bezig met nieuwe recepten maken. Dus deze komt op het lijstje;P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *