Marga’s kip in kokossaus

kip in kokossaus

Met kip kun je eindeloos variëren! Je kunt het bakken, grillen, koken, roken, maar voor de allermakkelijkste en smakelijkste maaltijd gebruik je natuurlijk de wok. Dit kruidige kipgerecht is kinderlijk eenvoudig en een allemansvriend. Niet te pittig, zodat het ook geschikt is voor de gemiddelde Hollander.

 

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  •  600 gr kipfilet in blokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 theel. kerrie Djawa
  • 2 theel. laos/gemberwortel
  • 4 uien gesnipperd
  • olie
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip aan tot deze aan alle kanten gekleurd is. Voeg tegelijkertijd de uien toe  en roerbak tot ze lichtgekleurd zijn. Doe de knoflook en kruiden erbij roer een paar keer goed door.  

Voeg nu de kokosmelk toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten inkoken op laag vuur. Breng op  smaak met zout en peper. Wanneer je de saus de dun vindt, kun je het binden met een beetje maizena, aangemaakt in een half kopje koud water.

Serveren met rijst en boontjes of eventueel spitskool.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.