Mac and Cheeseburger pastaschotel

Laatst maakte ik soort van per ongeluk een heerlijke pasta met een saus van ei en kruidenroomkaas: Romige spaghetti à la carbonara. Dit smaakte mij zo goed, dat ik die combinatie intussen al veel vaker gebruikt heb. Ik had er ook een simpele mac and cheese mee gemaakt. Ik had nog gehakt over van het Aardappelpannetje met gehakt en courgette en ik bedacht met dat die twee dingen misschien ook wel samen heel lekker zouden zijn. En zo ontstond deze Mac and Cheeseburger pastaschotel.

mac n cheeseburger

Mac and Cheeseburger? Is het nu een burger of een pastagerecht? Ik hoor het je bijna denken. Tsja, het is weer zo’n typisch Amerikaanse uitvinding. Je neemt de ingrediënten voor een burger en maakt daar geen burger mee, maar een pastagerecht. Rare jongens, die Amerikanen. Maar goed, eerlijk is eerlijk, dit werd een heerlijke maaltijd.

Ook dit recept is er weer zo eentje waar ik in de toekomst veel meer mee ga variëren. Je kunt qua groentes natuurlijk van alles door deze Mac and Cheeseburger doen. Dit is dus ook een perfect gerecht waar je restjes groenten mee kunt opmaken. Ik zit nu al te dromen wat de volgende versie wordt. Iets met rucola vermoed ik. Wat zou jij er bij doen?

Recept Mac and Cheeseburger pastaschotel

Wat heb je nodig?
(3 porties)
 • 200 gram macaroni, ongekookt
 • 250 gram gehakt, h.o.h. of runder
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
 • 2 flinke tomaten
 • 150 gram champignons, in plakjes
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels kruidenroomkaas
 • 1 handje geraspte kaas
 • gemalen gedroogde chilipepers, naar smaak
 • worcestershiresaus
 • zout en peper, naar smaak
Hoe maak je het?

Zet een ruime pan met flink gezouten water op voor het koken van de macaroni. Zet een hapjespan op voor het bakken van het gehakt en de champignons.

Bak het gehakt rul en laat het ook een beetje bruinen. Kruid het gehakt met een beetje zout en peper. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot hij glazig ziet. Bak nu ook de champignons en knoflook mee voor ca 5 minuutjes. Giet een scheutje worcestershiresaus in het mengsel en roer goed door. Zet de pan op een laag pitje om warm te houden. Roer af en toe door.

Snijd de tomaten licht kruislings in op het kontje. Laat de tomaten ca 30 tot 40 seconden in het kokende water liggen en vis ze er dan met een schuimspaan of lepel weer uit. Laat ze even liggen zodat ze niet te heet zijn als je het vel gaat verwijden.

Kook nu de macaroni voor een minuutje korter dan de al dente kooktijd zoals aangegeven op de verpakking.

Ontvel intussen de tomaten en snijd deze in stukjes. Breek de eieren in een schaaltje en voeg hier de kruidenroomkaas en geraspte kaas aan toe. Kruid het mengsel met de chilipeper en zout en peper. Kluts dit tot het een egaal geheel is. Je zult misschien kleine klontjes roomkaas blijven zien, maar dit is niet erg, die smelten later nog.

Als de pasta klaar is, giet deze af zonder uit te laten lekken. Gooi de macaroni met aanhangend water terug in de pan en giet hier het kaasmengsel door. Roer dit snel en goed door tot je een romige saus hebt. Voeg nu ook het gehaktmengsel toe en roer goed door. Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.

Serveer met geraspte kaas en een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

33 reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Het water loopt me in de mond! Dat ziet er heerlijk uit zeg. En lekker hartig ook. En zonder pakjes en zakjes!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen! Het was ook echt heel lekker! En ik heb nog over, dus ik denk dat ik dat in de oven ga doen met kaas erover. 🙂

 2. alexa schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het er niet heel erg lekker uit vindt zien maar ongetwijfeld zal het wel lekker zijn!

  • Sandra schreef:

   Dat klopt ook wel een beetje, Alexa. Ik had de champignons even moeten omdraaien. 😉 Ik maak de volgende keer gewoon een nieuwe foto.
   Het was in ieder geval wel superlekker! 🙂

 3. Jill schreef:

  Ik hou van pasta en allerlei variaties ervan. Deze komt ook op mijn lijstje te staan om te maken..

 4. Amylia schreef:

  Op de foto ziet de saus er een beetje vreemd uit, typisch voor zo’n schotel natuurlijk (i know the struggle). Maar ik bewaar je site alvast tussen mijn favorietjes!

  • Sandra schreef:

   Je hebt helemaal gelijk! Haha… Maar het is echt heel lekker en wat leuk dat je mijn site bewaart. 🙂
   Overigens had ik gewoon de champignons moeten omdraaien en dat had het er vast veel beter uit gezien. Die donkere sporen zien er natuurlijk wat minder smakelijk uit, hoewel ze dat helemaal niet zijn. 😉

 5. Lotte schreef:

  Pasta <3 Klinkt erg lekker!

 6. Anouk schreef:

  Eerst dacht ik al: huh mac and cheeseBURGER? Ik dacht een burger van mac n cheese maar dit is beter! Ziet er lekker uit zeg. Spontane uitvindingen vind ik vaak ook het beste haha

  • Sandra schreef:

   Hahaha. Anouk, ik dacht al een beetje dat het verwarring zou geven, maar ik vond het wel een leuke naam. 🙂
   En ben het helemaal met je eens. Die spontane combinaties zijn vaak onverwachts het lekkerst. 😉

 7. Lonneke schreef:

  Wat apart recept ben wel erg benieuwd hoe het echt zou smaken, ziet er zo op de foto’s heerlijk uit.

 8. Merel schreef:

  Klinkt heerlijk. Ben dol op pasta en zou dit het liefst elke avond eten haha, maar dan gewoon variëren met recepten. Jammer dat de rest van het gezin daar iets anders over denkt. Deze onthoud ik iig.

 9. Maddy schreef:

  Hier hebben we echte paste liefhebbers in huis misschien proberen we het eens uit. Apart recept ben zeker benieuwd

 10. Girls-Things schreef:

  Oohh, dit lijkt mij zo lekker!!
  Mijn vriend is Mac Donalds liefhebber en pasta liefhebber. Denk dat ik dit binnenkort eens voor hem maak, haha.

 11. Tiffany schreef:

  Haha hier heb ik nooit eerder van gehoord, maar het ziet er in ieder geval wel lekker uit!

  • Sandra schreef:

   Het is ook echt iets Amerikaans om dingen cheeseburger nog wat of hamburger nog wat te noemen. Ik vond het wel toepasselijk voor dit gerecht. 😉
   En dank je wel!

 12. Astrid schreef:

  Lijkt me heerlijk! En ook een zeer kindvriendelijk recept.

 13. Marieke schreef:

  Toen ik de titel van deze blogpost zag dacht ik al direct: die moet ik lezen! En de inhoud stelt me niet teleur! Heerlijk 🙂

 14. Fleur schreef:

  hahaha alleen om de naam al zouden mijn kinderen het willen eten

 15. Anja schreef:

  Dat zier er goed uit. Misschien eens mijn kinderen mee verrassen: maccaroni lusten ze en een burger natuurlijk ook.

 16. Maaike schreef:

  Leuk en simpel recept. Het onthouden waard!

 17. Steve Cuypers schreef:

  Beste,
  de saus ‘ schifte’, de saus had ik niet mogen laten koken? groetjes

  • Sandra schreef:

   Hoi Steve,

   Je laat de saus inderdaad niet koken. Deze roer je er op het laatste door tot het goed vermengd is met de rest. Eigenlijk net zoals je bij pasta carbonara doet. Ik hoop dat je het nog eens wilt proberen.

   Groetjes,
   Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.