Lunchsalade met kip

Lunchsalade met kip
3 vote[s]

Heel vaak neem ik lunch mee naar het werk. Op sommige locaties krijg ik fijn een lunch, maar veel vaker is er een kantine waar je de lunch moet aanschaffen en dat is eigenlijk altijd best wel duur. Vooral als je er 5 dagen per week zit en je het bij elkaar optelt. Dus moet deze dame, die absoluut geen ochtendmens is, vaak ’s ochtends vroeg een lunch klaarmaken om mee te nemen. Deze lunchsalade met kip is daarbij absoluut een van de favorieten.

lunchsalade met kip

Daarom kies ik er vaak voor een salade te maken omdat ik die de avond van te voren al kan klaarmaken. Even in de koelkast zetten en ’s ochtends zo meenemen. Wel zijn die salades elke keer anders, of twee dagen hetzelfde, omdat wat erin gaat afhankelijk is van wat ik op dat moment in huis heb. Deze salade was erg smakelijk en vulde uitstekend. Ik had de rest van de dag geen trek meer.

Recept Lunchsalade met kip

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1/2 kippenbout (van de markt), vlees van van het bot geplukt
– twee handjes (baby)spinazie, indien nodig gewassen en gedroogd
– 6 plakjes komkommer, van ca 1/2 cm dik en in vieren gesneden
– 1/3 paprika, in blokjes
– 1/2 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
– twee eetlepels fetablokjes, met een klein beetje aanhangende olie

Hoe maak je het?

Pak een goed afsluitbaar plastic bakje. Leg hierin de spinazie. Verdeel daarover de tomaatjes, de paprika, en de komkommer.

Verdeel hierover de stukjes kip. Strooi de blokjes feta met een klein beetje aanhangend olie uit het potje over de salade. Je hebt nu geen dressing meer nodig. 

Kruid eventueel met zout en peper, maar ik vind dat eigenlijk niet nodig. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Pluk de hele kippenbout en verdeel het vlees in twee porties, zo heb je vast voor twee dagen kip.
– Neem in plaats van een gegrilde kippenbout een kipfiletje, kruid deze naar smaak en bak hem gaar. Laat hem even afkoelen voor dat je het vlees in stukjes trekt. 
– Gebruik in plaats van cherry tomaatjes 2 kleine tomaten en snijd deze in blokjes.
– Voeg eventueel een stukje gesnipperde rode uit toe voor extra pit. Het kan alleen zijn dat je collega’s dat niet zo op prijs stellen. Hahaha. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.