Lunchsalade met gebakken groenten

Lunchsalade met gebakken groenten
6 vote[s]

Ik denk stiekem dat dit mijn favoriete salade is. Deze lunchsalade met gebakken groenten is namelijk zo smakelijk. Als ik er niet zo vol van zou raken, zou ik oneindig door kunnen eten. Maar goed dat geldt natuurlijk voor al het eten… Hahaha…

Lunchsalade met gebakken groenten

Het voordeel van deze salade is dat je niet alleen goed gevuld bent en gezond gegeten hebt, maar ook dat je al een flinke portie groenten hebt gegeten. Als je dan een drukke werkdag achter de rug hebt, kun je ’s avonds een iets simpeler gerecht eten zonder je schuldig te voelen. Maak dan bijvoorbeeld eens deze simpele Pasta All’Amatriciana.

Recept Lunchsalade met gebakken groenten

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– twee handjes (baby)spinazie
– 1/3 courgette, in halve plakjes
– ca 100 gram champignons, in vieren
– ca 4 plakjes ontbijtspek, in stukjes
– 1 flinke tomaat, in stukjes
– 1/4 komkommer in stukjes
– 2 eetlepels witte kaasblokjes (fetakaasblokjes)
– zout en peper, naar smaak
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 theelepel witte wijnazijn

Hoe maak je het?

Verhit een  koekenpan of een hapjes pan met een dikke bodem. Bak hierin de stukjes ontbijtspek tot ze uitgebakken en knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Verhit nu een klein beetje olijfolie in diezelfde pan. Let op, want er zit nog vet van het ontbijtspek dus het moet echt maar een klein beetje zijn. Bak de partjes champignons voor ongeveer 5 minuutjes. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord of in een schaaltje met keukenpapier. Kruid met een klein beetje zout en peper.

Bak nu in diezelfde pan de courgettepartjes. Voeg een klein beetje olijfolie toe als de pan te droog is. Bak ze voor ongeveer 2 minuutjes. Schep ook de courgette uit de pan en laat deze uitlekken op een bordje of in een schaaltje met keukenpapier. Kruid met een klein beetje zout en peper.

Meng nu in een flink diep bord de alle ingrediënten met elkaar. Meng de olijfolie en witte wijn azijn goed met een garde en schenk dit over de salade.

Eet smakelijk!

Tips:
– Maak eventueel croutons van oud brood en strooi deze over de salade
– Gebruik in plaats van witte wijn azijn balsamico azijn
– Rooster de groentes in de oven voor een magerdere versie
– Voeg eventueel stukjes gebraden kip toe die je over hebt

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. Kreanimo schreef:

    Dit ziet er een lekker receptje uit! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.