Kruidige pasteitjes

Kruidige pasteitjes
3 vote[s]

Door een kapotte vriezer had ik opeens een overschot aan gehakt en bladerdeeg. Een hele goede reden om aan de slag te gaan met pasteitjes!

Nou kan je dat bladerdeeg echt met van alles en nog wat vullen dus een vast recept gebruik ik meestal niet. Ik kijk wat er in de kast staat en daar ga ik mee aan de slag. En laten we wel wezen, pasteitjes zijn eigenlijk altijd lekker en op elk moment van de dag te eten, als warme lunch, een hapje bij de borrel, een snelle snack enzovoorts…

kruidige pasteitjes

 

Dit keer werd het een lekker gekruid nasiprutje in een jasje..

Wat heb ik gebruikt:

– 500 gram rundergehakt
– 1 zakje nasi kruiden van Knorr
– een klein blikje mais
– 2 eieren plus 1 ei om het bladerdeeg in te smeren
– 20 plakjes bladerdeeg

Hoe heb ik het gemaakt:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze diagonaal door midden.

Bak de gehakt rul, voeg het zakje nasi kruiden toe, meng goed door elkaar.
Voeg het blikje mais toe en de 2 eieren. Als alles goed door elkaar geroerd is, laat het dan goed afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de plakjes bladerdeeg en plak de randjes op elkaar, maak eventueel met een vork een mooi sierrandje.
Kluts een ei en smeer met een kwastje of de achterkant van een lepel de pasteitjes ermee in.
Bak ze in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin!

Lekker met een beetje zoete Chilisaus.

Eet smakelijk!

Tip: de vulling is natuurlijk naar smaak aan te passen, houd je van doperwtjes, of liever worteltjes, dat kan natuurlijk ook.

Tip 2: houd je van pittig, snijd dan een klein pepertje fijn en bak dat mee in het gehakt.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.