Korianderchutney

Korianderchutney
1 vote

Koriander heeft een uitgesproken smaak. Je houdt ervan of je verafschuwt het, er lijkt niet echt een middenweg te zijn. Als je er van houdt, is deze korianderchutney iets dat je echt eens moet proberen! Heerlijk fris en simpel om te maken.

Korianderchutney

Je hebt nodig:

-Een bosje verse koriander (ongeveer 85 gram)
-Een sjalotje, fijngesneden
-2 eetlepels versgemalen kokos*
-1,5 eetlepel citroensap
-1,5 eetlepel water
-1 theelepel versgemalen gember
-1/2 theelepel suiker
-1/2 theelepel zout
-optioneel een halve groene Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden

Zo maak je het:

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmachine en pureer tot een fijne massa. Heb je dat niet, dan kan het ook met een vijzel.

Lekker met Naanbrood of Chapatti’s of heerlijk fris bij een currygerecht.

Eet smakelijk!

* Een verse kokosnoot is erg bewerkelijk, neem in plaats daarvan de diepvrieskokos, verkrijgbaar bij de toko.

Korianderchutney met yoghurt

Tips:

– neem de helft van de korianderchutney en roer dit door 75 gram volle yoghurt of Turkse yoghurt
– serveer als bijgerecht bij falafel

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.