Koken uit de voorraadkast: Tonijn/bonensalade

Rate this post

Het is weer eens tijd voor een rondje voorraadkast. Elke keer is het spannend wat voor maaltje daar uit gaat komen. Dit maal viel mijn oog op een blikje tonijn en een blikje reuzebonen. Daar kan ik dus een salade van maken. En dat is met deze temperaturen helemaal geen slecht plan. Ik hoef niet eens het fornuis aan te raken. Ik zeg: “We hebben een winnaar!”.

bonentonijnsalade
Wat heb ik gebruikt?
(2 porties)

– 1 blikje tonijn, uitgelekt in in stukjes
– 1 rode ui, in dunne halve ringen
– 1 blikje reuzebonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
– 75 gram rucola
– 1 eetlepel olijfolie
– sap van een halve citroen
– 1 eetlepel gedroogde peterselie

Hoe maak je het?

Doe alles in een schaal en meng het met elkaar. En klaar!!! 

Eet smakelijk!
Tip: Voeg, als je meer groenten wilt, bijvoorbeeld stukjes bleekselderij en kort gekookte sperziebonen of haricot verts toe. 

Tip: In plaats van reuzebonen, die had ik toevallig ooit in de aanbieding gekocht, kun je ook witte bonen gebruiken. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.