Koken met restjes: Pasta Ratatouille

Het was weer eens tijd om de restjes uit de koelkast op te maken. Ik had nog saucijzen, een paprika, een halve courgette en geraspte kaas. En ik had trek in pasta. Wanneer heb ik geen trek in pasta? Maar goed, hier moest ik toch iets smakelijks van kunnen maken. Zeker met een uitje erbij en een blikje tomatenstukjes.

pasta met braadworst en groenten

Het werd uiteindelijk een soort ratatouille-achtige saus. Zonder de aubergine dan, want die had ik dan weer niet in huis. Het is dan ook geen echte ratatouille, maar het komt er wel in de buurt qua ingrediënten.

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 2 saucijsjes
– 1/2 courgette, in stukjes
– 1 rode paprika, in stukjes
– 1 ui, in stukjes,
– 1 blikje tomatenstukjes
– 1 teentje knoflook, door de pers of gehakt
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– olijfolie
– peper en zout
– geraspte kaas
– pasta

Hoe maak je het?

Zet een pan water met ruim zout op voor de pasta.

Verhit een scheutje olijfolie in een flinke koekenpan. Knijp hierboven de saucijsjes in kleine balletjes uit. Dit doe je door met je wijsvinger en duim een stukje zo groot als ongeveer een soepballetje af te klemmen en uit het vel te schuiven. Doe dit met beide worstjes. Het lijkt lastiger dan het is. Je schuift het vlees er namelijk zo uit. 

pasta met saucijsjes en groenten2

Bak als de ‘balletjes’ rondom aangebraden zijn, de ui even mee tot deze glazig ziet en zacht geworden is. Voeg nu de knoflook toe en bak ook deze even mee.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Doe de paprika en courgette in de pan bij de saucijzenballetjes en bak even mee. Kruidt nu met een beetje zout en peper. Let op dat je niet teveel zout gebruikt. De saucijzen zijn namelijk al gekruid.

pasta met saucijsjes en groenten3

 

Voeg daarna de tomatenstukjes toe samen met de tijm en de oregano. Roer goed door. Laat op een laag vuur even pruttelen tot de pasta gaar (al dente) is. 

Proef de saus en kruid na met zout en peper naar smaak. Voeg de pasta toe en meng dit goed. 

Serveer de saus met de pasta en geraspte kaas. 

pasta met saucijsjes en groenten en kaas

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg, als je die ook in huis hebt, groentes toe als champignons en aubergine. 
– Als je van olijven houdt en je hebt die in huis, doe ze er lekker bij.
– Serveer eventueel met een frisse salade zodat je extra groenten eet.
– Heb je nog een restje rucola? Roer deze er op het laatst rauw doorheen.
– Goed in te vriezen.
– Eet je hier met minder dan 4 personen van, roer dan de pasta niet door de saus. Maar kook pasta voor het juiste aantal personen en schep hier een gedeelte van de saus door. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.