Kipshoarmaschotel met rijst

Je kent het wel: je hebt weer allemaal stukjes en beetje groenten over waar je niet een hele maaltijd mee kunt maken. Vaak maak ik dan een flinke pan tomatensoep met groenten. Dat vind ik altijd lekker en is daarna ook handig om huis te hebben. Ook maak ik wel eens curry en dat is iets bewerkelijker, maar net zo lekker! Daarnaast kun je  ook dingen als een tortilla of quiche maken. En vanaf nu ook een kipshoarmaschotel met rijst, en groenten natuurlijk.

kipshoarmaschotel met rijst2

Lopende door de winkel, op zoek naar inspiratie voor iets makkelijks en smakelijks, zag ik dat de kipshoarma in de aanbieding was. Die heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd en aangezien ik nog allerhande groenten had liggen, bedacht ik dat ik daar best een soort van roerbakschotel van kon maken. Een kipshoarmaschotel met rijst dus. En tussen ons gezegd, liep het water me gelijk in de mond. Dat leek me wel wat. Bijna huppelend ging ik met mn kipshoarma naar huis.

Het bleek een uitermate goed plan. Gesmuld heb ik! En ik hoefde dus alleen het vlees te halen. De rest had ik in huis en ik kan er zeker nog een paar keer van eten. Yay! Deze ga ik zeker vaker maken en dan in verschillende variaties natuurlijk, want dat is het leuke van dit soort recepten. Je hoeft niks en mag alles.

Wat heb ik gebruikt?
(4 porties)

– 400 gram kipshoarma
– 200 gram champignons in plakjes
– 1/2 courgette, in stukjes
– 150 gram cherry tomaten, gehalveerd
– 1 theelepel shoarmakruiden
– 350 gram rijst
– 2 à 3 eetlepels rode shoarmasaus
– 1 eetlepel gehakte verse peterselie, of 1 theelepel gedroogde 
– zout en peper, naar smaak

Hoe heb ik het gemaakt?

Verhit een grote koekenpan, hapjespan op wok op hoog vuur. Bak hierin de kipshoarma tot de stukjes goed dichtgeschroeid zijn. 

Voeg nu de champignons toe en bak deze 5 minuutjes mee. Doe er daarna de courgette bij en strooi er de shoarmakruiden over en roer goed door. Laat dit zachtjes meebakken. 

Kook intussen de rijst zoals je gewend bent of volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Voeg de saus en de cherry tomaatjes toe aan het shoarmamengsel en laat even goed doorwarmen. 

Proef het geheel en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. (Ik heb zelf alleen wat zwarte peper toegevoegd.) Roer vlak voor het serveren de peterselie door de schotel. 

Serveer de shoarmaschotel over de gekookte rijst. 

Eet smakelijk!

Tips:
– voeg stukjes rode ui toe voor wat extra pit
– voeg extra groenten zoals paprika toe. Kijk vooral naar wat je nog hebt liggen. 
– vervang de cherry tomaatjes door een of twee in stukjes gesneden tomaat.
– laat de rode shoarmasaus achterwege als je die niet in huis hebt of vervang bijvoorbeeld met een klein scheutje chilisaus of ketchup
– vervang de kipshoarma door een andere shoarmasoort
– maak zelf shoarma door reepjes kipfilet in shoarmakruiden te marineren

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.