Kipburgers

Rate this post

Ok, eerlijk is eerlijk. Ik heb de kipburgers niet zelf gemaakt. En ik ga dat zeker nog wel eens proberen, maar stiekem vind ik die van de Appie heel lekker en ze zijn goedkoop én heeeel vaak in de aanbieding. Daarom staan ze nog wel eens op een luie dag op tafel. Wel met elke keer andere garnituren.

kipburger

De broodjes zien er ietwat geplet uit. Dit gebeurde tijdens het doorsnijden.

De combinatie vond ik zo lekker dat ik hem toch even met jullie wilde delen. Wat doen jullie op je favoriete burgers?

Wat heb je nodig?
( 2 burgers)

– 1 pakje kipburgers, 2 stuks
– 1/2 tomaat
– 1/2 rode ui, of 1 kleintje
– 6 tot 8 dunne plakjes komkommer, afhankelijk van de dikte van de komkommer
– 2 bolletjes, of hamburgerbroodjes
– 2 plakjes cheddarkaas
– mayonaise
– barbecusaus
– handje sla
– zout en peper

Hoe maak je het?

Bereid eerst alle garnituren voor zodat je de broodjes meteen kunt bouwen als de burgers klaar zijn. Snijd plakjes tomaat. Doe dit overdwars zodat je mooi het patroon van de tomaat ziet. Snijd de ui ook in dunne plakjes en haal de ringetjes uit elkaar.

Verwarm nu in een medium koekenpan, eentje waar de twee burgers precies in passen, een klontje boter. Zet intussen ook een grillpan op en laat deze goed heet worden.

Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten gaar. Keer ze halverwege en leg dan een plakje cheddar op de al gebakken kant. Snijd de broodjes door en liggen ze met de binnenkant op de grillpan zodat ze lekker knapperig worden. Let op dat ze niet verbranden. En let op dat je rookmelder niet afgaat: het walmt nogal.

Leg de hamburgers even op een stukje keukenpapier en laat deze het overtollige vet opnemen.

Smeer nu mayonaise op de onderste helft van de broodjes. Leg hier op de ui en de plakjes komkommer. Plaats hierop de burgers met de kaas en leg daarop plakken tomaat. Smeer nu barbecuesaus op de bovenste helft van de broodjes en plaats deze boven op de burgers. 

Eet smakelijk!

Tip:
Vervang de komkommer door augurk en leg plakjes uitgebakken ontbijtspek net onder de burgers. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.